3 tips inför att du ska måla om hemma

mala-om-tips
Foto: Beckers

1. Omfattning på förarbetet påverkar priset

Att måla själva väggarna är oftast inte det som tar mest tid, utan förarbetet är det tyngsta arbetet (nästan 75% av all arbetstid 🙀). Att få till en bra bredspackling är ett konststycke i sig, och beroende på skicket på dina väggar är det här priset påverkas mest. Det kan också handla om tapeter som måste rivas, grundmålning innan ytan är förberedd för målarfärg eller tapetkanter som måste slipas ner.

2. Testmåla

Färgen ser ofta helt annorlunda ut när du målar den på din vägg, jämfört med färgproverna i butik. Detta på grund av att ljusinsläpp spelar stor roll för hur färgen uppfattas. Så för att inte få en färgchock rekommenderar vi starkt att du tar hem ett par färgprover från butik för att testmåla innan du spikar ditt val. Låt sedan din målare shoppa färgen åt dig (se bara till att ge exakt rätt färgkod) - de har oftast bra rabatter hos färghandlare.

3. Mät ytan noggrant

För att få rätt kostnad är det viktigt att mäta ytan som ska målas noggrant.

Inför våra videosamtal med målare rekommenderar vi att använda appen Mätverktyg (finns för dig som har iphone) för att mäta upp ditt rum in i minsta millimeter ☝️

Liknande inlägg

Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen