Done

Done Services
GET – On the App Store
View

Dags att slipa om golvet?Hitta golvslipare i Stockholm

Ladda ner app
Offert för golvslipning över videosamtal
Kvalitetscheckade golvslipare i Stockholm
Vi kollar certifikat, försäkring och referenser – så du slipper
All kommunikation i appen
Se och godkänn offert, chatta med din golvslipare
Golvslipning i Stockholm

Golvslipning i Stockholm

Har du en repa i sovrumsgolvet som du stört dig på i månader? Eller, har de mörka vintermånaderna gjort att du nu vill ljusa upp fiskbensparketten i vardagsrummet ett par nyanser? Då är det dags att slipa om golvet!

Oavsett vilken din anledning till att vilja slipa om golvet är så är en sak säker, att förutspå priset för en golvslipning är svårt. Men du behöver inte oroa dig, we got you covered. På den här sidan går vi igenom vad som påverkar kostnaden för en golvslipning och hur dina val styr slutpriset. Häng med!

Done tipsar!

Alla inlägg

Vad kostar det att slipa golvet?

Vad kostar en golvslipning? En fråga som du säkert funderat över om du har ett trägolv hemma. Enkelt sagt beror priset för att slipa golvet av två saker - utgångsläget och önskat resultat.

Att själv i förväg räkna ut vad det kostar att slipa golvet är svårt eftersom alla beslut du tar längs vägen påverkar slutpriset. Visste du att du i Done-appen hittar en priskalkylator för just govlslipning i Stockholm? Genom att fylla i antal kvadratmeter, vilket underlag det gäller, vilken behandling du vill ha samt om pigmentering önskas eller inte ger priskalkylatorn dig ett estimerat prisintervall.

Ladda ner Done
Pris golvslipning Stockholm

Kvalitetssäkrade hantverkareEnligt konstens alla regler

Löpande kreditupplysningar
Certifieringar & referenser
Råd & Röns svarta lista
Ansvarsförsäkring

Golvslipning - det påverkar priset

Det som påverkar priset på en slipning allra mest är vilken golvtyp du har. Det kostar till exempel mer att slipa en fiskbensparkett än en trestavsparkett. Anledningen till det är att en fiskbensparkett behöver slipas från två vinklar, istället för en. Det gör att jobbet tar längre tid att utföra. Priset varierar också beroende av vilket träslag ditt golv är gjort av. Hos många golvslipsbolag kostar det nämligen olika att slipa t.ex. furugolv och parkett.

Men, det är inte bara utgångsläget som påverkar vilken kostnad en golvslipning landar på. Hur du vill att golvet ska se ut när slipningen är klar spelar också in. Vilken behandling du väljer har nämligen en påverkan på priset. Vill du behandla golvet med hårdvaxolja, lack eller såpa? Olika behandlingar kostar olika mycket. Önskar du dessutom pigmentering så påverkas kostnaden ytterligare. Läs mer om behandlingar här.

Något som kan vara bra att ha koll på är att golvslipning ger rätt till ROT-avdrag. Äger du bostaden där golvet ska slipas och har tillräckligt högt ROT-saldo kvar för året kan du alltså räkna bort 30% av kostnaden. I Done-appen kan du enkelt hämta hem ditt ROT-saldo för att se hur mycket du har kvar att använda under året. Vill du läsa mer om ROT-avdraget? Du hittar all info du behöver hos Skatteverket.

FAQVanliga frågor och svar inför slipning av golv

Get it Done