Från planerad till installerad.

Grattis till din nya produkt från K-Rauta, dags för installation! Vi kopplar ihop dig med en kvalitetskontrollerad rörmokare, självklart certifierad av Säker Vatten. Du betalar när installationen är slutförd.

Vill du hellre ha hjälp via telefon? Ring 0766865527 så hjälper vi dig vidare.

Se prislista

Tillgängligt i Stockholm, Malmö, Göteborg, Umeå & Örebro.

Nu kan du boka installation av din K-Rauta produkt via Done

Vad vill du installera?

Vill du boka via telefon? Ring 0766865527 så hjälper vi dig vidare.

Badkar
2 200 kr efter ROT
Kommod & Blandare
2 700 kr
Spegelskåp
2 400 kr efter ROT
Badkar
2 200 kr efter ROT
Boka installation
Kommod & Blandare
2 700 kr
Boka installation
Spegelskåp
2 400 kr efter ROT
Boka installation
Duschvägg
2 600 kr efter ROT
Boka installation
Badkarsblandare
1 500 kr efter ROT
Boka installation
Duschblandare
1 500 kr efter ROT
Boka installation
Tvättställsblandare
1 500 kr efter ROT
Boka installation
Blandare & duschset
1 700 kr efter ROT
Boka installation
Toalettstol
1 700 kr efter ROT
Boka installation
Köksblandare
1 500 kr efter ROT
Boka installation
Boka installation
Boka installation
Duschvägg
2 600 kr efter ROT
Badkarsblandare
1 500 kr efter ROT
Duschblandare
1 500 kr efter ROT
Boka installation
Boka installation
Boka installation
Tvättställsblandare
1 500 kr efter ROT
Blandare & duschset
1 700 kr efter ROT
Toalettstol
1 700 kr efter ROT
Boka installation
Boka installation
Boka installation
Köksblandare
1 500 kr efter ROT
Boka installation
Boka installation
Betyg: 4.6 av 5
Har betyget utmärkt med 4.6 av 5 i genomsnitt hos Trustpilot. Visa alla>
Betyg: 4.7 av 5
Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Betyg: 4.8 av 5
Baserat på över 200 omdömen efter slutförda projekt.
ladda ner done i appstore
ladda ner done i google play

Fyra steg till färdig installation.

Boka installation.

Välj den produkt du vill installera här och fyll i formuläret. Specificera gärna produktnamn samt om du önskar bortforsling, eller om det finns något annat kring installationen din installatör bör ha koll på. Vill du boka via telefon? Ring 0766865527 så hjälper vi dig vidare.

Vi bekräftar din bokning.

Inom 24 timmar, men ofta snabbare, kopplar vi ihop dig med en installatör. Installatören tar kontakt med dig via Done-appen - glöm inte ladda ned den.

Godkänn din offert.

Kort efter matchning skickar installatören en offert till dig via Done-appen. Så länge du uppfyller de villkor som gäller för installationen är du garanterad det vid bokning angivna fastpriset. Vid tilläggskostnader, som exempelvis bortforsling, specificeras dessa på den offert hantverkaren skickar till dig. Du måste godkänna offerten för att installationen ska kunna genomföras.

Din produkt på plats.

Så fort offerten är godkänd, kommer du och installatören tillsammans överens om en passande dag och tid för att utföra installationen.

Hittar du inte din produkt?

Hittar du inte den produkt du vill få installerad i listan ovan? Då kan du istället boka ett videosamtal med en kvalitetskontrollerad rörmokare för offert. Videosamtalet sker i Done-appen, och du får en offert skickad till dig kort efter samtalet. Vi har duktiga rörmokare i Stockholm, Malmö, Göteborg, Örebro och Umeå som gärna hjälper dig med både små installationer och stora vvs-projekt.

Boka videosamtal
Boka videosamtal

Trygg installation utförd av en certifierad VVS-montör.

Alla installatörer anslutna till Done är kvalitetskontrollerade hantverkare. När du väljer att boka din installation via Done, är det en noga utvald rörmokare som passerat Dones kvalitetskontroll (med hela 9 steg) som kommer hem till dig.

För att bli godkänd installatör hos Done ska alla 9 punkter i vår kvalitetskontroll checkas av, där vi bland annat checkar ansvarsförsäkring, pratar med tidigare kunder och självklart kollar att bolaget är certifierat av Säker Vatten. För oss på Done är det viktigt att du känner dig trygg med din installatör, oavsett vilket av våra anslutna bolag som utför din installation. Därför har vi arbetat fram en noggrann kvalitetskontroll som alla bolag måste passerad med bravur för att aktiveras som installatör i Done-appen.

Vilka är Done?

Done vill göra det enkelt och tryggt att hitta och anlita duktiga hantverkare. Med huvudfokus på tydlig och effektiv kommunikation, har Done sedan starten 2019 tagit branschen, som annars känd för sina många klagomål, med storm. Något som Done och K-Rauta har gemensamt, är att de värdesätter kvalitet, tydlighet och effektiv kommunikation samt en hög nivå av kundservice. Done är här för att förändra hantverksbranschen - för gott.

ladda ner done i appstore
ladda ner done i google play

FAQ

Vad händer efter att jag beställt installationen?

Vi matchar dig med en installatör inom 24 timmar, men oftast går det mycket snabbare än så. Vi dmatchning får du ett bekräftelsesms med en nedladdningslänk till Done-appen. Självklart kan du redan innan du får smset ladda ner Done i Appstore/Google Play. Du loggar in med det telefonnummer du angav vid bokning och hittar ditt projekt på startsidan.

När du matchats med en installatör klickar du dig in på ditt projekt för att se mer information om din installatör samt kan vid behov kontakta installatören via appens chatt.

Kort efter matchning skickar installatören en fastpris-offert till dig via appen. Självklart får du ett sms när offerten är redo. Installatören kan behöva se bilder alternativt genomföra ett kort videosamtal innan offert skickas. Det för att säkerställa att de villkor som täcks in av fastpriset gäller i ditt hem.

När du kikat igenom offerten, godkänner du den smidigt med ett enkelt knapptryck. Du måste godkänna offerten för att arbetet ska utföras. Därefter kommer du och installatören överens om tid och dag, och din K-Rauta produkt sitter snart på plats.

När betalar jag för installationen?

Betalning sker efter utförd installationen via faktura utställd av installatören.

Hur länge behöver jag vänta för att få min produkt installerad?

Väntetiden varierar mellan olika städer och beroende av säsong, men i regel kan installationen utföras inom 2 veckor. Monteringsdatum fastställs efter godkänd offert mellan dig och installatören i Done-appens chatt.

Vem utför installationen?

För att kunna erbjuda korta väntetider, hög service och noggrant utförda installationer har K-Rauta ingått samarbete med hantverksappen Done. Vi kopplar ihop dig med en installatör i ditt närområde, för att hålla nere väntetid och resväg. Därför kan vi inte på förhand säga exakt vem som kommer utföra din installation - men vi kan garantera dig en kvalitetskontrollerad rörmokare, certifierad av Säker Vatten och med goda omdömen från tidigare kunder i bagaget.

Alla anslutna installatörer har klarat vår 9-stegs kontroll med bravur. Under kvalitetskontrollen säkerställer vi bland annat att installatören har giltig ansvarsförsäkring, är certifierad av Säker Vatten, administrerar rotavdrag åt dig som kund, rekommenderas av sina tidigare kunder och utöver att leverera ett kvalitativt hantverk dessutom är duktig på att kommunicera på ett tydligt och effektivt sätt. Allt för att din installation ska gå så smidigt och smärtfritt som möjligt.

Hur avbokar jag en installation?

Avbokning innan godkänd
Om du inte godkänt offert avbokar du enkelt genom att klicka på knappen "Stäng projekt" på projektsidan i Done-appen.

Avbokning vid godkänd offert
Har du godkänt din offert och vill avboka, använder du knappen "Stäng projekt" på projektsidan samt meddelar installatören om avbokningen via appens chatt.

Vid avbokning två arbetsdagar innan avsedd tid utgår en administrativ avgift om 1000 kr (inkl. moms). 

Om hantverkaren inte når dig 30 min innan avsedd tid via appen, på telefonnummer som angivits vid bokning, eller på alternativt telefonnummer som kompletterats med i chatten, utgår en administrativ avgift likvärdig två arbetstimmar (à 600 kr efter ROT).

Om avbokning sker samma dag som avsedd tid för arbetet alternativt under helgdag i anslutning till avsedd tid, utgår en avgift likvärdig två arbetstimmar (à 600 kr efter ROT).

Kan det tillkomma kostnader vid installationen?

Tilläggsarbete
Vid tilläggsarbete, dvs. arbete ej specificerat som inkluderat i villkoren för din installation, tillkommer en kostnad på 600 kr efter ROT per påbörjad arbetstimme. Vid tilläggsarbete skickar installatören en så kallad ÄTA (Ändringsarbeten, Tilläggsarbeten och Avgående arbete) via appen som du behöver godkänna.

Bortforsling
Önskas bortforsling av demonterad produkt, tillkommer en kostnad. Kostnaden för bortforsling varierar mellan produkter. Se prislista över fastpristjänster för bortforslingskostnad för de produkter du önskar installera.

Milersättning
Vid körsträcka längre än de inkluderade 20 km från K-Rauta varuhuset där du köpt din produkt, tillkommer en kostnad på 50 kr / mil samt eventuella parkerings- och färjekostnader.

Är era installatörer auktoriserade?

Vi garanterar att alla Done-anslutna installatörer är behöriga att utföra installationer av VVS-produkter. Vi säkerställer detta genom kravet att alla anslutna installatörer måste vara certifierade av Säker Vatten.

Hur fungerar rotavdraget?

För alla installationer godkända för rotavdrag anges fastpris inklusive samt exklusive rotavdrag vid bokning, samt specificeras på den fastpris-offert du får från din installatör via Done-appen. Rotavdraget innebär ett avdrag på 30% på arbetskostnaden. Du kan läsa mer om rotavdraget här.

Självklart administrerar alla Done-anslutna installatörer rotavdraget åt dig. Det är dock viktigt att du innan fakturering, och gärna redan innan offerten skickas, säkerställer att du har tillräckligt mycket kvar på ditt rotsaldo för att täcka upp för arbetet. I annat fall måste du meddela installatören om detta i chatten, så att fakturan ställs ut utan rotavdrag.

Du kan enkelt kontrollera ditt rotsaldo i Done-appen. Du verifierar dig snabbt med Mobilt BankID och dina uppgifter hämtas från Skatteverket så att du tydligt ser vad du förbrukat för året, och vad du har kvar att utnyttja.

Hittar du inte svaret du söker? Kontakta oss på k-rauta@doneservices.se eller via vår chatt här på webben. Vår support är öppen  vardagar 08.00-18.00.