Installera avfallskvarn
Alla tjänster
/
/
Installera avfallskvarn

Installera avfallskvarn

1 605 kr efter ROT.
2 143 kr innan ROT. Startkostnad på 295 kr tillkommer.

Priset gäller montering av egenköpt avfallskvarn.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Senare än 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Varför avfallskvarn?

Slipp samla ihop avfallet när du lagar mat i ditt kök och undvik illaluktande kompostering under diskbänken. Med en avfallskvarn behöver du aldrig igen ta på dig jackan en kall blåsig dag för att gå ut och tömma dina matrester och matavfall i komposten. Du kan även spara pengar på sophämtningsavgiften då du inte har lika mycket sopor. Ännu bättre, du bidrar även till en bättre miljö och en ljusare framtid för kommande generationer. Det kan nästan inte bli bättre än så!

Praktiskt, miljövänligt, ekonomiskt och fräscht! Det är fyra ord som beskriver många av fördelarna med en avfallskvarn! Helt enkelt vinner både du och miljön på att installera en avfallskvarn i ditt hushåll. Här guidar vi dig igenom vad som krävs vid en installation av avfallskvarnar, pris och vad som påverkar kostnaden, och vad är egentligen en avfallskvarn? Här kommer vi ge dig svar på alla dina frågor!

Avfallskvarnar tar hand om ditt matavfall - så fungerar det!

En avfallskvarn eller matavfallskvarn som det också kallas tar vara på det organiska matavfallet som blir kvar när du lagar mat eller förbereder för ett mellanmål. Avfallskvarnar maler ner hushållens avfall genom avloppet och vidare till kvarnen. Sedan transporteras det till reningsverket tillsammans med vattnet där det sedan omvandlas till biogas! Smart eller hur? Läs mer om avfallskvarnar och hur man kan ta hand om sitt matavfall via kvarnen i vårt blogginlägg.

Hur mycket kostar det att installera en avfallskvarn?

Priset för att installera en avfallskvarn ligger på 1605 kr efter ROT och 2143 kronor innan rotavdraget. En startkostnad på 295 kronor tillkommer. Priset är beräknat på arbetskostnaden av monteringen där du själv har köpt materialet och själva avfallskvarnen. 

Det finns många olika modeller och storlekar på avfallskvarnar, men generellt brukar man  säga att priset på en avfallskvarn brukar ligga på 3500 kronor och uppåt. Priset brukar bli något dyrare beroende på kapaciteten och om det är en tystgående variant.

Olika faktorer påverkar priset vid installation av avfallskvarnar

Priset på att installera en avfallskvarn kan även påverkas av flera olika faktorer. Det kan till exempel vara om avloppet är rostigt och äldre och därför behöver bytas ut, eller om hålet i vasken behöver anpassas efter standardmåttet som behöver vara 90 mm. Det kan också tillkomma en extra kostnad om det krävs ytterligare anpassning för att kunna montera avfallskvarnen.

Kontakta oss idag så kan vi koppla ihop dig med en rörmokare nära dig. Efter ett gratis videosamtal kan hantverkaren sedan ge dig ett pris för just din installation av matavfallskvarn. Vi kan även ge rådgivning om produkter, om du behöver en större eller mindre variant och vilken avfallskvarn som passar bäst till ditt kök och dina behov!

Får man installera avfallskvarn själv?

Det finns avfallskvarnar för alla typer av diskbänkar att välja på. Vanligtvis har den en kompakt och diskret design för att kunna passa in under diskhon till olika typer av hushåll. En mindre kvarn är normalt sett billigare i pris medan andra modeller som är lite större och högkvalitativa som klarar av att hantera en större mängd avfall brukar vara något dyrare. 

Att installera en avfallskvarn är en relativt enkel process, oberoende av om den ska monteras i ett befintligt kök, installeras vid en köksrenovering eller till en nybyggnation. Du kan även själv installera en avfallskvarn om det redan finns ett eluttag installerat. Om du däremot behöver installera ett eluttag så räknas det som en fast elinstallation och får enbart utföras av en certifierad elektriker

Tänk även på att flera av de verktyg och utrustning som krävs för en noggrann montering av en avfallskvarn kan vara sånt som visar sig att många inte har hemma. Därför kan det vara en bra idé att ta hjälp av en auktoriserad rörmokare som på ett enkelt, smidigt och fackmannamässigt korrekt sätt kan utföra installationen av kvarnen åt dig. 

Vill du installera en avfallskvarn? Done.

Med en avfallskvarn kan du ta hand om ditt matavfall och dina sopor på ett mer praktiskt och smidigt sätt och på samma gång värna om miljön och vår planets framtid! 

Genom vår innovativa Done-app gör vi det enkelt för dig att få den hjälp som du behöver med avfallskvarnar av en certifierad hantverkare. Vi har rörmokare i Stockholm, Malmö, Göteborg och runt om i hela Sverige. Välj din närmaste stad så kommer en rörmokare kontakta dig via ett smidigt och gratis videosamtal när det passar dig och din vardag.

Efter avslutat samtal kan hantverkaren ge dig ett pris på just din installation av avfallskvarn. Allting sker på ett och samma ställe i appen, för att göra processen så enkel och praktisk som möjligt - snabbt, smidigt och säkert! Få en gratis offert idag och få jobbet Done.