Slipa golv

Slipa golv

Har dina golv sett bättre dagar? Våra golvspecialister kan hjälpa dig att få tillbaka glansen på ditt gamla golv. Vi utför allt från slipning och behandling av golvet till att lägga nya golv om det behövs. Vi använder bara de bästa materialen och teknikerna för att se till att ditt golv ser ut som nytt igen. Lägg en förfrågan om gratis offert och låt oss hjälpa dig att få ett vackert golv som du kommer att älska.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Senare än 1 månad
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Slipa golv: Pris och annat du behöver veta innan du börjar slipa

Alla delar av ett hem behöver omvårdnad då och då och så även ditt golv! Genom att slipa golvet tar du hand om det och kan dessutom öka livslängden med flera år. Vi på Done hjälper dig att slipa golv, reder ut pris och hur du kan gå tillväga.

Börjar du bli trött på att se alla repor och små märken i golvet, börjar ditt trägolv kännas slitet eller känner du ett behov av att fräscha upp golvet med en förändring? Då kan du antingen välja att lägga nytt golv eller göra en slipning med tillhörande ytbehandling. 

Det vanligaste alternativet brukar vara att slipa golvet för att få bort alla repor och märken på hela golvet. Det är inte bara ett bra alternativ för att fräscha upp i hemmet utan golvslipningen är också både mer ekonomiskt och bättre för miljön!

Här guidar vi dig igenom allt från slipning av parkett till att lägga den ytbehandling som behövs! Vi ser till att du använder rätt behandling med olja, lack eller det som passar just ditt golv. Det finns nämligen olika behandlingar om man ska slipa parkettgolv eller exempelvis ett furugolv. 

Skicka din förfrågan redan idag så sätter vi dig i kontakt med en golvslipare som kan hjälpa dig med vad det kostar att slipa ditt typ av golv, pris på andra faktorer och svarar på alla dina frågor.

Kan man slipa alla golv?

Generellt brukar man säga att de flesta trägolv går att slipa, medan det exempelvis inte går att slipa laminatgolv. Golv i massivt trä brukar vanligtvis kunna slipas cirka 4-5 gånger medan tunnare golv som parkettgolv i lamell och furugolv endast kan slipas cirka 2-3 gånger. För att veta om trägolvet kan slipas är det viktigt att titta noggrant och inspektera om golvet möjligtvis har en slipmån kvar. 

Att slipa golv och lägga en behandling efteråt går hand i hand. Efter en golvslipning har man öppnat upp träet och man behöver och ska då ge sitt trägolv en typ av ytbehandling så att trägolvet inte förstörs.

Ytbehandla efter golvslipning

Det finns flera sätt att behandla sitt golv efter en slipning. Lack ger ett slittåligt skydd, är lättstädat och finns i flera olika glansigheter för att du ska kunna få det resultat som önskas. 

Att olja in sitt trägolv ger ett varmt intryck, men det gäller att välja rätt olja till rätt golv. Med en behandling av olja kan ditt golv få en mer levande känsla. 

Ett annat alternativ är att behandla sin parkett med hårdvaxolja efter slipning. Det är en typ av behandling som kan liknas som ett mellanting av lack och olja. Den bildar en skyddande yta och impregnerar trägolvet. Hårdvaxolja passar perfekt att använda i kök och hall, då det är ett bra skydd även mot spill och vatten.

Kan jag slipa golvet själv?

Om du vill kan du utföra en golvslipning själv. Om du ska slipa golvet själv krävs det däremot tålamod, rätt kunskap och verktyg. Det gäller att vara noga och det finns många saker att tänka på innan du börjar slipa. Det är en tidskrävande uppgift och ibland är det lite krångligare beroende på en rad olika faktorer. 

Det kan till exempel vara vilket träslag golvet är, hur slitet det är och om det har ett mönster, som exempelvis fiskbensparkett. När man gör det själv så brukar man räkna med att det tar cirka 1-2 dagar. Se även till att maskinen som du hyr och använder passar till ditt trägolv, hur slitet det är och så att den kan slipa även längst in i hörnen. 

Det är också bra att dubbelkolla så att man har rätt slippapper till maskinen och det golv som ska slipas. Innan man börjar behöver man också se till att man gör allt förarbetet innan slipningen korrekt och att man följer slipningen steg för steg, vilket i sin tur gör att slutresultatet kommer att bli så bra det kan bli.

Om du inte har tid, den kunskap som krävs eller vet om ditt trägolv går att slipa finns vi på Done här för dig och kan hjälpa dig med golvslipningen! Skicka in din förfrågan om golvslipning i Stockholm eller din närmaste stad i Sverige redan idag. Då kan vi sätta dig i kontakt med en behörig golvslipare som kan ge dig en gratis prisoffert på just ditt projekt!

Pris för att slipa golvet

Slipp byta till nytt golv och anlita en golvslipare istället! Det är oftast enklare och mer tidseffektivt. Men vad kostar det egentligen att slipa golv? 

Priset avgörs av många faktorer. Till exempel vilket sorts trägolv och material som används, nuvarande skick på golvet och vilken typ av behandling du väljer. Storleken på golvets yta spelar även det in i slutpriset. Generellt brukar man säga att priset när man slipar golv i ett rum med en stor yta är billigare än golvslipning i många små rum. 

Att ge ett generellt pris är svårt då det finns många olika trägolv, material och behandlingar att välja mellan. Oavsett om man väljer ett timpris eller en fast kostnad påverkas priset av flera faktorer. 

För att få ett exakt prisförslag rekommenderar vi därför att boka in ett videosamtal med en golvslipare via vår Done-app. Där kan du snabbt och enkelt få en gratis offert med exakt pris för just ditt trägolv, samt få råd om vilken behandling du ska använda.

Det fasta priset brukar ligga mellan 185 kr kvm och 500 kr kvm på arbetskostnaden efter rotavdraget och den en generella timkostnaden brukar ligga mellan 450 kr - 650 kr för en golvslipare.

Golvslipning och ytbehandling med lack brukar vara det billigaste alternativet och ligga på cirka 185 kr per kvm medan olja kostar cirka 250 kronor per kvm. Hårdvaxolja är det lite dyrare alternativet och priset ligger på 315 - 500 kr per kvadratmeter. 

Det innebär att ett ungefärligt pris för ett rum på cirka 30 kvadratmeter med golvslipning inklusive ytbehandling med lack skulle kosta ungefär 30 kvm x 185 kr = 5550 kronor i arbetskostnad med rotavdraget inkluderat. Resekostnad och kostnad för material tillkommer även det till slutpriset.

Glöm inte, i vår innovativa Done-app har vi en priskalkylator för golvslipning så att du enkelt kan estimera ett prisintervall när du ska slipa ditt golv. Du väljer träslag, behandling och antal kvadratmeter och vi kan ge dig ett ungefärligt pris på direkten! 

Skicka in din förfrågan idag så sätter vi dig i kontakt med en behörig golvslipare som kan ge dig ett exakt pris och som slipar ditt golv åt dig! 

Vi hjälper dig när du ska slipa golvet

Ska du slipa ditt golv? Massiva trägolv, fiskbensparkett och andra parkettgolv ger en känsla av natur samtidigt som det åldras fint i takt med hemmet, men det behöver slipas då och då! 

Få ett helt nytt golv till rummet och ditt hem utan att behöva byta golv helt och hållet! Få bort alla repor och ta bort alla fula märken och ge hela golvet en ny och fräsch känsla. Du sparar både pengar och gör ett mer klimatsmart val. 

Vi på Done finns här för dig och tar dig genom hela processen. I vår praktiska Done-app kan du snabbt och enkelt kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en golvslipare nära dig som slipar golvet åt dig. Vi har hantverkare i Stockholm, Malmö, Göteborg och runt om i hela Sverige! 

Vi fokuserar på tydlig och effektiv kommunikation för att göra det smidigt för både dig och hantverkaren. Få en gratis offert via videosamtal redan idag och få jobbet Done!

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!