Vad kostar det att installera golvvärme?

595 kr/tim efter ROT

Priset för att installera golvvärme kan variera och beror ofta på exempelvis storlek eller golvvärme i flera rum. Hos Done betalar du alltid 595 kr/tim efter ROT när du anlitar elektriker, oavsett var du bor och vad du vill ha hjälp med.

Vad säger kunder om Done?

Juni 2022
Anna

Riktigt proffsigt och inte en kabel dragen på utsidan huset 👍

Juni 2022
Katia

Hantverkare med bra erfarenhet, kommunicerar bra och även om de behövde omboka första avtalade tiden, tog de kontakt och föreslog ny.

Juni 2022
James

Kunnig och trevlig. Kom i tid. Inget var för svårt. Gjorde ett snyggt jobb.

Juni 2022
Anna

Från första stunden blev vi mycket väl bemötta. Vi gick igenom våra renoveringsbehov och fick bra tips från Fadi och Jack.

Juni 2022
Beata

Snabb respons, trevlig och snabbt arbetat. Gav även bra tips för eget fix!

Juni 2022
Anandhakumar

Anas and his team have gone above and beyond to deliver on the vision we had set out to achieve.

Juni 2022
Thomas

Punktlig, snabb, och noggrann. Trevlig därtill.

Juni 2022
Jonas

Inget krångel och trevlig att ha att göra med!

Juni 2022
Abbas

Utmärkt kundbemötande!

Juni 2022
Anna

Riktigt proffsigt och inte en kabel dragen på utsidan huset 👍

Juni 2022
Katia

Hantverkare med bra erfarenhet, kommunicerar bra och även om de behövde omboka första avtalade tiden, tog de kontakt och föreslog ny.

Juni 2022
Anna

Från första stunden blev vi mycket väl bemötta. Vi gick igenom våra renoveringsbehov och fick bra tips från Fadi och Jack.

Juni 2022
James

Great work guys! Thanks!

Juni 2022
Beata

Snabb respons, trevlig och snabbt arbetat. Gav även bra tips för eget fix!

Juni 2022
Anandhakumar

Anas and his team have gone above and beyond to deliver on the vision we had set out to achieve.

Juni 2022
Abbas

Utmärkt kundbemötande!

Juni 2022
Jonas

Inget krångel och trevlig att ha att göra med!

Golvvärme: Elpriser och annat du behöver veta

Golvvärme med el eller vatten? Vad är skillnaden och vilken värmekälla är egentligen bäst? Hur kan man räkna ut pris per kvm och hur påverkar el golvvärmen priset på elräkningen? Här ger vi dig svar på alla dina frågor om golvvärme men också tips och idéer på hur du kan tänka när man ska räkna ut elpris och allt annat som har med golvvärme att göra!

Under de kallare månaderna så finns det väl inget skönare än att gå på uppvärmda golv? Tänk dig att du vaknar lite kall och frusen och ska stiga upp ur sängen, du sätter ner fötterna på ett varmt golv och känner en behaglig värme från golvet. Visst gör det väl att det blir lite lättare att stiga upp och påbörja dagen? 

Men golvvärme ger inte bara en mysig och trivsam känsla när man går på det, det hjälper även till med husets uppvärmning på samma gång! Värmen kan installeras till alla golv i huset, men allra vanligast är golvvärme i badrum. Beroende på hus, situation och andra faktorer så kan det dock användas i hela huset.

Det är viktigt att komma ihåg att en installation av golvvärme endast får göras av en certifierad elektriker! Kontakta oss för en gratis offert så kan vi hjälpa dig med allt från rådgivning till ett färdigt varmt golv.

Vattenburen eller elektrisk golvvärme?

Det finns två olika system för golvvärme - vattenburen golvvärme och elektrisk golvvärme. De båda systemen funkar utmärkt till att värma upp golv både i badrum och andra rum som till exempel en hall. När du ska välja vilken uppvärmning som passar dig bäst är det bra att tänka på vilka ytor som ska värmas upp och hur stora dessa områden är.

Elektrisk golvvärme, även kallat för el golvvärme är ett system som är uppbyggt av elektriska värmeslingor under golvet och passar perfekt för dig som redan har el som värmekälla i huset. De brukar vanligtvis komma som i en rulle eller som en redan förberedd mattduk. Mellan slingorna och golvet brukar man även lägga ett lager med tunt spackel. Det är viktigt att tänka på att det är en bra isolering under golvet för att minska att värmen försvinner under huset istället för att komma in. 

Vattenburen golvvärme är uppbyggt av slingor med vatten som fördelar värmen jämnt över hela golvet. Enkelt förklarat kan man säga att det är ett system som pumpar runt varmt vatten i små rör under golvet. Golvvärmen kan liknas med ett större element som gör att värmen sprids jämnt på hela ytan och som hjälper till att få ett bättre inomhusklimat i hemmet.

Båda uppvärmningssystemen passar bra in till olika hus beroende på faktorer såsom storlek, rum och golv. Kom också ihåg att använda rot-avdraget för att få upp till 50% på kostnaden! Vilken sorts värmekälla som passar bäst till just ditt rum och golv beror på flera olika faktorer. Här nedan kan du läsa om fördelar med både vattenburen- och el golvvärme.

Fördelar med vattenburen golvvärme

En fördel med vattenburen golvvärme är att man får en jämn och trivsam uppvärmning. Det beror på att vattnet har en förmåga att kunna avge mer värme där det är kallare och mindre där det inte behövs.

Oftast är vattenburen golvvärme lite dyrare att installera men fördelen blir att driftkostnaden blir lägre på längre sikt, jämfört om man har el golvvärme.

Fördelar med el golvvärme

En fördel med el golvvärme är att det är relativt billigt, snabbt och enkelt att installera. Det är också ett smidigt alternativ vid nybyggen då det inte kräver några stora renoveringar, då golvet inte behöver höjas när det är en låg bygghöjd.

Om ett fel skulle uppstå är det även enkelt att hitta felet, lösa problemet och enbart reparera det område som behöver repareras. I och med att värmen är elburen så behöver du inte heller vara orolig för läckage eller vattenskador. 

En till fördel med elektrisk golvvärme som värmekälla är att du kan stänga av och på din värme precis som du vill. Det innebär att du enkelt kan justera den efter årstid och även ha golvvärme på sommaren om så önskas.

Timpris för elektriker

Alla prisexempel är ink. moms & ROT.

Genomsnittspris

550 kr/timme

Dones timpris elektriker

595 kr/timme

Högt timpris elektriker

700 kr/timme

Lågt timpris elektriker

500 kr/timme

Done tipsar!

Renoveringsinspiration, guider & tips!

Installera golvvärme 

När det är dags att installera golvvärme så är det viktigt att tänka på att det är en komplex elinstallation som enbart får utföras av en rätt auktoriserad elektriker. Vi på Done kan hjälpa dig med att komma i kontakt med en certifierad elektriker som har den kunskap och rätt behörighet som krävs för ditt projekt! Via vår Done-app kan du enkelt och smidigt få en gratis offert som inkluderar en kostnad för just din installation.

Arbetskostnaden för att installera uppvärmning i huset varierar kraftigt beroende på vilken bostad man bor i. Förutsättningarna skiljer sig ofta från hus till hus och det blir ofta billigare om man kan göra inköp av material och en större del av förarbetet på egen hand. Glöm inte att du kan använda rot-avdraget och få upp till 50% på arbetskostnaden på att installera golvvärme!

El golvvärme - Räkna ut elpris per kvadratmeter

För att kunna veta priset per m2 för golvvärme med el och vad det kostar, behöver man först och främst veta hur stor ytan är i kvm. Generellt brukar man säga att priset per kvadratmeter ligger på 160 kWh - 300 kWh / m2 per år. Därefter kan man räkna ut en ungefärlig kostnad per år för just ditt golv. Priset kan dock variera och beror ofta på saker som till exempel större hus eller golvvärme i flera rum.

Exempel:
Om du har ett badrum på 15 kvm och vi räknar med 200 kWh / m2 per år, blir årskostnaden 15 x 200 = 3000 kWh per år

Done hjälper dig med allt kring golvvärme

Vi på Done finns här för dig genom hela processen! Vi kan ge dig den rådgivning du behöver och hjälpa dig med allt från material till färdigt resultat! På ett smidigt och enkelt sätt kan du via vår innovativa Done-app välja din närmaste stad, så hjälper vi dig att hitta en behörig elektriker till din installation av golvvärme! 

Genom ett smidigt videosamtal anpassat efter din tid och vardag kan du diskutera med din elektriker för att sedan få en gratis offert på ditt projekt. Få ditt prisförslag redan idag och få jobbet Done!

FAQ

Får man installera golvvärme själv?

Nej, att installera golvvärme är en komplex elinstallation som endast får utföras av en certifierad elektriker.

Vad är skillnaden på el golvvärme och vattenburen golvvärme?

Den största skillnaden är att el golvvärme är ett system som är uppbyggt av elektriska värmeslingor under golvet, medans vattenburen golvvärme är uppbyggt av slingor med vatten.

Hur räknar man ut elpris per kvadratmeter?

Generellt brukar man säga att priset per kvadratmeter ligger på 160 kWh - 300 kWh / m2 per år. Om du till exempel har ett badrum på 15 kvm och vi räknar med 200 kWh / m2 per år, blir årskostnaden 15 x 200 = 3000 kWh per år.

Fler frågor? Kolla in vår fullständiga FAQ!