Om Done

Vi skapar WOW-upplevelser i Sveriges mest klagade på bransch.

Hantverksbranschen behövde en uppdatering.

Done.

Hantverkare som inte dyker upp, otydliga offerter, haltande kommunikation och firmor med felaktig behörighet som leder till kostsamma konsekvenser. Vi har alla hört, eller varit en (oönskad) del av renoveringsmardrömmarna som flitigt delas mellan vänner och bekanta.

Alek Åström och Malin Granlund var två av många konsumenter med skräckhistorier från tidigare renoveringar i bagaget (inklusive en 6 månaders utdragen badrumsrenovering). De kom snart att inse att de inte var ensamma. Faktum är att hantverksbranschen varit den mest klagade på av konsumentbranscher hos Konsumentverket hela 13 år i rad (källa: Konsumentverket). Med sina bakgrunder i techbranschen såg Alek och Malin en möjlighet att genom innovativ teknik ta den föråldrade hantverksbranschen in i 2020-talet. 

Om Done

Done grundades 2019 av entreprenörerna Malin Granlund och Alek Åström, och finns idag i Stockholm, Malmö och Göteborg. Sedan starten har vi faciliterat allt ifrån små uppdrag såsom lagning av läckande blandare, till större renoveringsprojekt som att bygga extra rum, slipa golv eller måla om en hel villa. Oavsett om ditt projekt är litet eller stort, vill vi på Done göra det lättillgängligt, smidigt och tryggt att anlita hantverkare. 

Done-teamet samlat på en soffa

Som hantverkstjänster borde vara.

Att hitta rätt bland de tiotusentals lokala hantverksbolag som finns på den svenska marknaden idag, är en stor utmaning. Rätt behörighet, tillgänglighet och intresse är bara några av de många faktorer som måste falla på plats. Men det är inte bara valet av firma som kräver tid, kunskap och engagemang. Att säkerställa att ett renoveringsprojekt flyter på hela vägen in i mål kan kännas som ett heltidsjobb. 

Vi på Done tror därför på att finnas med längst med hela projektets gång, från val av firma tills dess att din renovering är klar och arbetet betalt. Genom innovativ teknik optimerar vi hela processen - från att anlita hantverkare, till färdigställd renovering.

Vi startade Done med en vision om att skapa branschens absolut nöjdaste kunder och hantverkare. Det gör vi exempelvis genom att:

• Ha marknadens mest extensiva kvalitetskontroll av våra bolag
• Ersätta krångliga hembesök med videosamtal för offert
• Låta alla våra hantverkare skriva på en Uppförandekod kring servicenivå
• Ditt arbete alltid är täckt av ansvarsförsäkringHantera ROT & RUT-admin i appen
• Utveckla en plattform som monitorerar alla kundprojekt för att optimera dess kommunikation
• Effektivisera hantverkarens admin så att de har mer tid för ditt projekt
• Alla el-jobb utförs av behöriga elektriker registrerade hos Elsäkerhetsverket
• Alla vvs-jobb utförs av behöriga rörmokare certifierade av Säker Vatten

Done logga