Om Done

Vi skapar WOW-upplevelser i Sveriges mest klagade på bransch.

Hantverksbranschen behövde en uppdatering.

Done.

Installatörer som inte dyker upp, otydliga offerter, haltande kommunikation och firmor med felaktig behörighet som leder till kostsamma konsekvenser. Vi har alla hört, eller varit en (oönskad) del av renoveringsmardrömmarna som flitigt delas mellan vänner och bekanta.

Alek Åström och Malin Granlund var två av många konsumenter med skräckhistorier från tidigare renoveringar i bagaget (inklusive en 6 månaders utdragen badrumsrenovering). De kom snart att inse att de inte var ensamma. Faktum är att hantverksbranschen varit den mest klagade på av konsumentbranscher hos Konsumentverket hela 13 år i rad (källa: Konsumentverket). Med sina bakgrunder i techbranschen såg Alek och Malin en möjlighet att genom innovativ teknik ta den föråldrade hantverksbranschen in i 2020-talet. 

Om Done

Done grundades 2019 av entreprenörerna Malin Granlund och Alek Åström och vi finns idag i hela Sverige! Sedan starten har vi faciliterat över 10 000 jobb och har bland annat installerat 5000 laddboxar för elbilar. Våra anslutna el-och vvs-firmor utför allt ifrån att laga läckande blandare och installera dimmers till att fräsa in el och installera tvättmaskiner. Oavsett vilket projekt du behöver hjälp med vill vi på Done göra det lättillgängligt, smidigt och tryggt att anlita el- och vvs-installatörer.

Done-teamet samlat på en soffa

Som hantverkartjänster borde vara.

Att hitta rätt bland de tiotusentals lokala vvs- och elfirmor som finns på den svenska marknaden idag, är en stor utmaning. Rätt behörighet, tillgänglighet och intresse är bara några av de många faktorer som måste falla på plats. Men det är inte bara valet av firma som kräver tid, kunskap och engagemang. Att säkerställa att ett renoveringsprojekt flyter på hela vägen in i mål kan kännas som ett heltidsjobb. 

Vi på Done tror därför på att finnas med längst med hela projektets gång, från val av firma tills dess att din installation är klar och arbetet betalt. Genom innovativ teknik optimerar vi hela processen - från att anlita installatörer, till färdigställt projekt.

Vi startade Done med en vision om att skapa branschens absolut nöjdaste kunder och installatörer. Det gör vi exempelvis genom att:

• Ha marknadens mest extensiva kvalitetskontroll av våra bolag
• Ersätta krångliga hembesök enkel kommunikation i appen och videosamtal för offert
• Låta alla våra installatörer skriva på en Uppförandekod kring servicenivå
• Ditt arbete alltid är täckt av ansvarsförsäkring
• Hantera smidigt ROT-admin i appen
• Utveckla en plattform som monitorerar alla kundprojekt för att optimera dess kommunikation
• Effektivisera installatörens admin så att de har mer tid för ditt projekt
• Alla el-jobb utförs av behöriga elektriker registrerade hos Elsäkerhetsverket
• Alla vvs-jobb utförs av behöriga rörmokare certifierade av Säker Vatten

Done logga