Laga läckande blandare
Alla tjänster
/
/
Laga läckande blandare

Laga läckande blandare

2 295 kr efter ROT
I priset ingår

Arbete: 1 800 kr

Material: 200 kr

Start- & resekostnad samt admin: 295 kr

Priset gäller arbete, start- & resekostnad, ROT-admin.

Eventuella avgifter för parkering, färja eller andra transportavgifter betalas av kund.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Senare än 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Laga läckande blandare

Har du en läckande blandare? Få saker är så irriterande som att behöva lyssna på en ständigt droppande kran. Det är också ett slöseri på vatten. Visste du att en enda droppande kran kan slösa bort så mycket som 20 000 liter vatten per år? Det här innebär inte bara negativa konsekvenser för vår miljö utan även för dig personligen då det resulterar det i en läckande plånbok. Redan här har du två klockrena argument till varför du bör ta tag i problemet och fixa din läckande blandare idag.

Vad kostar det att laga läckande blandare?

Fastpriset för att laga läckande kran är 2295 efter ROT. Priset inkluderar arbete, start- & resekostnad samt ROT-admin.

Du som kund ansvarar för:

Nedan förutsättningar måste uppfyllas för att fastpris ska gälla. I de fall där nedan förutsättningar inte uppfylls, korrigerar installatören priset efter behov. Pris bekräftas av installatör genom offert.

 • Avstängning av vatten: Säkerställ att du har tillgång till vattnets huvudavstängningsventil.
 • Tydlig information: Skicka bilder i appens chatt på din gamla och nya blandare samt utrymmet där bytet ska utföras.

Notera: Fastpriset kan ändras av eventuella omständigheter i hemmet. Rörmokaren skickar då en ny offert eller tilläggsoffert till dig via appen. Behöver du ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 690 kr per timme efter ROT.

Orsaker till att blandare läcker

Det kan finnas flera orsaker till varför en kran läcker. Den allra vanligaste är att packningarna har blivit gamla. Andra orsaker kan vara mer komplicerade.

Alla blandare har naturligtvis ett bäst-före-datum. Generellt brukar en blandare hålla i cirka 10 år även om det självklart kan variera. Vi använder ju våra kranar väldigt frekvent, framför allt de i kök och badrum. Att det blir slitage och skador är därför inte särskilt konstigt eller oväntat.

Läckande blandare kök

Det här är nog den i särklass vanligaste orsaken för rörmokare i Stockholm, och även i övriga landet, att utföra reparationer av blandare. Kökskranen är nog den mest använda kranen i hela hushållet. Därför är det inte underligt att det är just här som det blir mest slitage.

Läckande köksblandare

När vi pratar om köksblandare är det oftast tre olika problemområden du kan stöta på.

 • Läcker från pipen
 • Från kranen när den är på
 • Läckage från kranen när den är avstängd

När det gäller läckage från pipen är det allt som oftast insatsen som är den felande länken. Här behöver du ta hänsyn till vilken sorts kran du har. Det finns både engreppsblandare och tvågreppsblandare och problem från dessa hanteras olika.

Ett läckage från kranen när den är på, tyder ofta på att det är packningen som gått sönder och behöver bytas ut. Som tur är brukar det vara en relativt enkel sak att fixa - särskilt av en skicklig rörmokare. Läcker kranen däremot när den är avstängd, blir det genast lite allvarligare. Springer den läck när du inte är hemma och kan ha koll är det stor risk för vattenskador. Den typen av problem behöver du åtgärda omgående. Anlita en behörig rörmokare från Done - våra certifierade vvs-installatörer åtgärdar din läckande kran snabbt och enkelt. Ladda ner appen och få offert direkt i mobilen!

Läckande blandare badrum

I badrummet finns det många kranar som kan ställa till problem. Utöver tvättstället så kan det röra sig om både läckande badkarsblandare och läckande duschblandare

Läckande tvättställsblandare

Här gäller samma saker som för köksblandaren, men här kan du också råka ut för läckage från vattenlåset. Det kan återigen röra sig om gamla gummipackningar som behöver bytas ut eller att du helt enkelt har dragit åt vattenlåset för hårt.

Badkarsblandare som läcker

När det handlar om en läckande badkarsblandare kan det naturligtvis röra sig om utslitna packningar här också, men det kan även vara fel på omkastaren eller på termostaten.

När duschblandaren läcker

När din duschblandare vägrar hålla tätt eller när det kanske droppar från takduschen eller från handduschen, kan det vara dags att byta ut den keramiska insatsen i blandaren. Har du en äldre modell med kranar så kan det räcka med att bara byta ut krankäglan. En krankägla är ett ventilöverstycke som kan öppna eller helt stänga av vattenflödet i blandaren.

Nu när du har fått en bättre förståelse för de vanligaste anledningarna till kranläckage kan du kanske identifiera problemet själv. Men om du känner dig osäker eller om läckaget är allvarligt ska du alltid kontakta en auktoriserad vvsare. Våra erfarna rörmokare på Done ser alltid till att du undviker potentiella vattenskador och att problemet hanteras snabbt och effektivt. Vi bryr oss om ditt hem och är redo att hjälpa till med att hålla det i bästa möjliga skick. Boka en kostnadsfri konsultation idag!

Vad kan du göra själv?

För det första behöver du fastställa själva problemet. Det är inte alltid helt enkelt att hitta orsaken, men det finns några saker du kan kika närmare på, bland annat:

 • Droppande eller frekvent läckage - det här är ett av de allra vanligaste problemen du kan stöta på. Droppar det hela tiden har du förmodligen en skadad blandare. Ibland räcker det att bara byta ut en trasig packning, men ibland behöver hela blandaren bytas.
 • Kranen för en massa oljud - har du en kran som gnisslar och för oljud kan den enklaste lösningen vara att montera isär kranen och smörja lämpliga delar.
 • En "spottande" kran - om vattenflödet på något sätt stoppas upp i blandaren, kan det vara tecken på någon inre skada i blandaren. Det kan vara upphov till det karaktäristiska spottande från kranen.

Bättre att byta ut än att reparera

I många fall fungerar det oftast bra att bara reparera blandaren, men ibland måste du ta beslutet att byta ut den. Då vi använder våra kranar så ofta så slits dem. Med tiden kommer du kunna se tydliga tecken på att armaturen börjar bli gammal. Om din kran dessutom, trots tidigare reparationer, fortsätter att krångla är det definitivt läge att byta ut den.

Känner du att din blandare inte längre fungerar tillräckligt effektivt? Eller misstänker du att kranen samlar för mycket bakterier och upplever att det är svårt att göra rent den? Då ska du också byta blandare. Likaså om det låter mycket från vattenflödet genom blandaren. Våra rörmokare hjälper dig gärna med att byta kran till en ny. Boka online eller i appen och få en kostnadsfri offert.

Miljötänk - laga läckande kran

Idag kan du göra ditt badrum grönare än någonsin. Utöver att bara byta ut trasiga och läckande kranar för att minska slöseri med vatten kan du även välja kranar och blandare med vattensparande teknik. Smarta, automatiska vattenblandare är också på intåg på marknaden, vilket ökar dina möjligheter för grönare alternativ.

Om du dessutom väljer att byta ut din gamla badrumsarmatur, så se till att återvinna den. De allra flesta blandare är idag tillverkade av återvinningsbara material. Så slå ett slag för vår miljö och lämna in din gamla blandare på en återvinningsstation.

Dags att ta hjälp

Du tycker kanske inte att det är så svårt att byta en gammal packning eller en gammal ventil och det är det inte heller, men problemen med din blandare kan vara mer komplexa än så. Handlar det om att montera isär hela blandaren för att byta ut någon ventil eller packning ska du anlita ett proffs.

Om din blandare läcker kallvatten kan det vara fråga om överläckage från kallvattenkranen. Det här kan även få konsekvenser för andra närliggande hus då det till exempel under natten kan hinna läcka ganska stora mängder kallvatten in i varmvattenledningarna. Anlita en expert som hjälper dig att komma tillrätta med problemet på ett tryggt och säkert sätt.

Via Done kan du boka duktiga rörmokare i bland annat Malmö, Göteborg och Stockholm och få snabb offert i vår app. Kontakta en av våra auktoriserade rörmokare online eller direkt i Done-appen och få en kostnadsfri konsultation för ditt nästa hemmaprojekt!

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

 1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
 2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
 3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!