Byta köksblandare
Alla tjänster
/
/
Byta köksblandare

Byta köksblandare

2 595 kr efter ROT

I priset ingår

Arbete: 2 100 kr

Material: 200 kr

Start- & resekostnad samt admin: 295 kr

Priset gäller montering av egenköpt köksblandare samt avmontering och bortforsling av den gamla blandaren. Kostnad tillkommer om du önskar att rörmokaren införskaffar blandaren åt dig. Ange i så fall detta i uppdragsbeskrivningen så hjälper vvs-installatören dig hitta rätt!

Eventuella avgifter för parkering, färja eller andra transportavgifter betalas av kund.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Senare än 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Varför byta köksblandare?

Det finns flera anledningar till att byta köksblandare. Du kanske har köpt en äldre bostad som fortfarande har separata kranar för varmt och kallt vatten, en så kallad tvågreppsblandare. Kanske är du då sugen på en modern kökskran, där du styr vattentemperaturen med ett och samma grepp.

En annan vanlig anledning till att byta ut köksblandaren är suget efter att installera en diskmaskin, vilket kräver en köksblandare med diskmaskinsavstängning. Kösblandare med diskmaskinsavstängning är vanligt förekommande i kök, men om det tidigare inte funnits en diskmaskin på plats så är det inte säkert att din kökskran har en.

Andra väljer också att installera en ny kökskran av visuella skäl. Idag jobbar många varumärken med att ta fram snyggt designade köksblandare, som inte endast bidrar med funktion i ditt kök - utan även blir till en inredningsdetalj som ger helheten ett lyft. Kanske vill du matcha dina beslag och andra detaljer i köker, med en köksblandare i samma färg? 

Vad kostar det att byta köksblandare?

Priset för att byta köksblandare med Done är 2 595 kr efter ROT. På Done har vi ett fast timpris på 690 kr/timme (efter ROT) för eventuell extra tid utöver det avtalade. För att få en exakt prisuppskattning är det bäst att kontakta en av våra elektriker och få en kostnadsfri offert. De kan enkelt och smidigt ge dig ett prisförslag genom vår Done-app eller online.

I priset ingår:
- Montering av köksblandare samt avmontering och bortforsling av tidigare köksblandare
- Montering av vattenlås
- Arbete, start- & resekostnad
- ROT-admin
- Installationsmaterial: skruv & plugg, våtrumsfog. Blandarfäste ingår ej. Vid behov av övrigt material tillkommer ytterligare kostnad.

Förutsättningar för fastpris:

Nedan förutsättningar måste uppfyllas för att fastpris ska gälla. I de fall där nedan förutsättningar inte uppfylls, korrigerar installatören priset efter behov. Pris bekräftas av installatör genom offert.

  • Inköp av blandare/kran: Blandaren/kranen ska finnas på plats vid montering. Önskas hjälp med inköp anger du detta i uppdragsbeskrivningen i nästa steg (kostnad tillkommer).
  • Avstängning av vatten: Säkerställ att du har tillgång till vattnets huvudavstängningsventil.
  • Anslutning ström: Det måste vara möjligt att ansluta ström om det behövs för installation med en kontakt (inom 1 m).
  • Tydlig information: Skicka bilder i appens chatt på din gamla och nya blandare samt utrymmet där bytet ska utföras.

Notera: Fastpriset kan ändras av eventuella omständigheter i hemmet. Rörmokaren skickar då en ny offert eller tilläggsoffert till dig via appen. Behöver du ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 690 kr per timme efter ROT.

Spara energi genom att byta kökskran

En annan anledning till att byta köksblandare är för att det idag finns flertalet energisparande modeller att välja mellan. De energisparande modellerna fokuserar på att effektivisera uppvärmning av vatten, genom att du måste du föra handtaget åt sidan för att få varmare temperaturer. Det gör att det alltid är kallt vatten som strömmar ur kranen ifall du släpper taget. Det minskar förbrukningen av varmvatten och därmed energin som går åt att värma vattnet. Vidare har moderna blandare ofta funktioner som är till för att minska vattenförbrukningen.

Det gäller när du vill installera ny kökskran

Byta blandare i bostadsrätt

Du som bor i bostadsrätt kan om du vill utföra byte av kökskran på egen hand. Känner du dig osäker på hur du ska gå tillväga, och vill vara säker på att installationen sker på rätt sätt, är det alltid bättre att vända sig till en certifierad vvs-montör. På Done har vi certifierade rörmokare i Malmö, Göteborg, Stockholm Örebro och resten av Sverige- alla noggrant kvalitetskontrollerade och certifierade av Säker Vatten. Det för att du ska vara säker på att installationen av din köksblandare sker på rätt sätt. Att få arbetet utförd av en montör certifierad av Säker Vatten är en stor trygghet för dig, då det i de fall blir ett försäkringsärende av en vattenskada kopplad till din köksblandare är lättare för dig att bevisa för försäkringsbolaget att installation skett på rätt sätt. Det i sin tur förhöjer chansen att försäkringsbolaget täcker upp kostnaderna som uppkommer.

Byta blandare i hyresrätt

Bor du i en hyresrätt måste du alltid kontakta hyresvärden innan du sätter igång med någon form av installation som rör vatten och avlopp. Det är nämligen viktigt att få dennes godkännande. För att undvika risken att det uppkommer fuktskador kräver hyresvärden ofta att du anlitar en certifierad fackman. Vill du enkelt få tag på en certifierad rörmokare i Stockholm, Malmö, Göteborg, Örebro, Umeå eller nära dig? Då kan du klicka hem installation av köksblandare till fastpris hos Done. Få en kostnadsfri offert i Done-appen eller online.

Då räcker det att byta packning i kökskranen

Om det läcker från svängröret är antagligen packningarna trasiga eller smutsiga. Bor du till exempel i Skåne kan kalkrikt vatten ge avlagringar som gör att packningarna inte håller tätt. Då behöver du byta eller rengöra packningen. Hur du går tillväga finns beskrivet i monteringsanvisningen som medföljer din nyinköpta packning. Vill du ha hjälp med att byta packing i din blandare kan du självklart boka en montör via oss på Done. Alla våra rörmokare är auktoriserade av Säker vatten och har stenkoll på vad som gäller när det är dags att byta packning i blandare.

Då är det bättre att byta köksblandare

Att ha en äldre köksblandare kan ibland innebära vissa utmaningar, särskilt när det kommer till underhåll och reparationer. Många äldre kranar använder traditionella packningar för att reglera vattenflödet och förhindra läckage. Med tiden kan dessa packningar bli slitna eller skadade. När din köksblandare börjar droppa, kan det ibland vara en tidsödande process att hitta rätt reservdelar, särskilt om blandaren inte längre tillverkas.Nya blandare tätas med keramiska skivor, vilka är betydligt effektivare än traditionella packningar. Det gör att lagning av en läckande blandare av en äldre modell, i många fall blir en dyrare och mer tidskrävande affär än vad ett byte av kökskran skulle vara. Att byta köksblandare å andra sidan är ett snabbt och enkelt jobb för den erfarne rörmokaren som du dessutom via Done kan klicka hem till fastpris. Därför kan det många gånger vara mer värt för dig att demonterna din äldre blandare för att installera en ny kökskran.

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!