Alla tjänster
/
Elektriker
/

Allt du behöver veta om Plejd dimmers

Går du i tankar att ge hemmet ett välförtjänt ansiktslyft? Varför inte börja med belysningen!

Med Plejds smarta belysning får du full kontroll över ljusförhållandena hemma hos dig. Plejd gör det möjligt att schemalägga, styra och skapa unika ljusscenarion direkt via din telefon eller till och med via röststyrning. Häng med så kikar vi närmare på hur man lyser upp tillvaron med Plejd!

Kontakta en av Dones elektriker för rådgivning och offert för installation av Plejd genom att trycka på "Boka Offert" i toppen.

Plejd-dimrar på ett bord med tillhörande app
Foto: plejd.com

Vad är Plejd? 

Plejd är en smart dimmerdosa som låter din telefon prata direkt med din belysning genom Bluetooth och fungerar som ett alternativ till dina vanliga lampknappar.

Med hjälp av Plejd kan du styra belysningen med mer än bara ett knapptryck. Plejd ger dig möjlighet att:

- Skapa scenarion. Genom inställningar i appen kan du sätta på belysningen i hela hemmet direkt från lampknappen i hallen. Eller varför inte ordna mysbelysning för hemmakvällar direkt från soffan? 

- Tidsbestämd belysning. Anpassa belysningen i hemmet utefter ditt schema. Låt lamporna i sovrummet tändas samtidigt som väckarklockan ringer, eller dimma vardagsrummet när det börjar skymma utomhus.

- Trådlösa kopplingar. Med Plejd slipper du kostsamma kabeldragningar. Alla installerade enheter är trådlöst ihopkopplade vilket underlättar installationen för din elektriker.

Kan man installera Plejd själv?

Det är inte tillåtet att installera en Plejd dimmer på egen hand enligt Elsäkerhetsverkets föreskrifter Koppla Säkert. Risken för personlig fara eller problem med existerande elinstallationer gör att jobbet behöver utföras av en auktoriserad elektriker. Att installera Plejd är något som alla behöriga elektriker kan utföra och kräver ingen speciell kompetens.
Behöver du hjälp med att installera Plejd? Klicka här för att komma i kontakt med en av våra auktoriserade elektriker som hjälper dig med installationen!

Boka kostnadsfritt videosamtal

Hur installerar man en Plejd? 

Alla Dones elektriker är kvalitetskontrollerade, auktoriserade och har erfarenhet av att installera Plejd. Så här går det till: 

  • Behörig elinstallatör monterar en inbyggd dosa: Plejd Dim-01 kopplas in i apparatdosa, bakom en tryckknapp eller på vägg med hjälp av ett fäste.
  • Ladda ned Plejd-appen: Din elektriker guidar dig till nedladdning av Plejd-appen och konfigurerar din Plejd-dimmer. Internetanslutning krävs för att få åtkomst till appen. 
  • Strömförsörj enheten: enheten strömförsörjs genom att följa kopplingsschemat som medföljer produkten.
  • Koppla upp mot Bluetooth: Appen i mobilen kopplar upp sig mot dimmern genom Bluetooth och du behöver ingen annan utrustning än internet för att komma igång. 
  • Gör dina egna inställningar: Inställningar som belysningsscenarion, vilka produkter som ska styras och om du ska ha rörelsevakt – gör du enkelt i Plejd-appen.

Få offert för installation av Plejd hemma hos dig.

Foto: Plejd.com

5 anledningar att välja Plejd

1. Enkel skalbarhet: Tack vare att varje Plejd-enhet har en egen Bluetooth-anslutning som gör att de pratar med varandra så är lösningen enkelt skalbar och det går alltid att installera fler Plejd-dimmers allt eftersom.

2. Kom igång snabbt: Allt du behöver är appen och din Plejd Dim-01. Du slipper med andra ord DIP-switchar, potentiometrar och hubbar – och kommer snabbt igång. 

3. Om elektrikern själv får välja: Plejd har blivit ett naturligt val för elektriker och installatörer vid frågor om installation av dimmer. 

4. Svensk support: Du kan alltid känna dig trygg med kvalitetssäkringen och eventuella supportärenden som dyker upp då Plejd som varumärke har sitt huvudkontor och support här i Sverige!

5. Framtidssäkerhet: Marknaden för smarta hem är ständigt växande och att börja tidigt gör det lättare för framtida omställningar.

Vad behöver man tänka på med Plejd?

Tänk först ut hur du vill ha belysningen planerad och utförd. Vilka rum vill du ge lite extra kärlek? Hur många Plejd-dimmers tror du behövs? Vill du helst ha dem i takdosan, bakom lampknappen eller direkt i elcentralen? Om du inte har kommit riktigt så långt i tankarna än så kan du alltid höra med en av våra certifierade elektriker så hjälper de dig inom 24 timmar. Att rådfråga en elinstallatör och ta emot en offert är självklart helt kostnadsfritt, boka in ett kostnadsfritt samtal med en av Dones elektriker redan nu för att komma igång!

Boka videosamtal för offert

Vad kostar Plejd?

En Plejd Dim-01 kan kostar vanligtvis runt 500 kr, medan en en Plejd Dim-02 oftast landar upp mot 600 kr. 

Plejd hyllas av elektriker som ett kostnadseffektivt alternativ för smart belysning och har blivit ett naturligt val för många installatörer. De går att köpa på egen hand från flera återförsäljare, men vill man göra det lätt för sig och vara på den säkra sidan gör man bäst i att kontakta en elektriker för konsultation och offert och låta denne köpa in Plejd-enheterna.

Plejd i hemmet eller på företaget

Oavsett om du vill liva upp ditt eget hem eller ge företagslokalerna det där lilla extra så fungerar Plejd lika bra. Funktionerna är detsamma och du kan lätt göra ytorna mer attraktiva med smarta ljusscenarion och schemaläggning utefter företagets schema. Våra elektriker har gott om erfarenhet av att hjälpa företag, stora som små, med installationer av alla möjliga elprodukter, från start till slut. 

En dimrad taklampa
Foto: Lights.co.uk, Pinterest

Plejd app

Med hjälp av Plejds app har du full kontroll över belysningen var du än befinner dig. I appen kan du styra dina förutbestämda scenarion, såsom att dimma ner till filmbelysning direkt från soffan eller släcka alla lampor på en och samma gång när du lämnar hemmet. Utöver att ge dig full kontroll så kommer appen att guida dig genom alla nödvändiga steg efter att installation av Plejd-produkter har genomförts.

Boka och få offert

För större projekt kan du även boka kostnadsfritt videosamtal med en av Dones elektriker för rådgivning och offert för installation av Plejd. 

Boka kostnadsfritt videosamtal

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play