Alla tjänster
/
Snickare
/

Bygg altan eller uteplats i trädgården i sommar!

När våren är på ingång kan du börja förverkliga dina drömmar om en perfekt uteplats med altan i din trädgård. Våren är en årstid som för många betyder att det är dags att rensa och rusta upp - när sommaren kommer vill vi att fasaden, staketet och uteplatsen ska vara redo att avnjutas.


Bygga altan och uteplats


Även denna vår kommer vi leva likt föregående år. Många av oss arbetar hemifrån, vi håller distans till andra i butiker och kollektivtrafik. Därför har de flesta större behov av att göra fint runt omkring oss och skapa platser där vi trivs. Att umgås utomhus har blivit allt vanligare och ibland en förutsättning för att kunna träffas.

Därför kikar vi i det här inlägget närmare på hantverksjobb som kan göras utomhus. På så sätt kan du förbereda ditt hem eller fritidshus för härliga sommardagar, samtidigt som du bidrar till att stötta lokala hantverkare - oavsett om du har möjlighet att ta in en hantverkare i ditt hem just nu eller inte.

Måla om fasaden på uteplatsen

Ett jobb som är toppenbra att utföra under vår och tidig sommar är ommålning av fasaden. Fasadmålning är bäst att utföra i temperaturer mellan 10 och 25 grader och allra helst ska det inte ha regnat på en vecka. Därför brukar man säga att den optimala perioden för att måla fasaden är från slutet av april till början av september. Det börjar alltså bli dags!

Bor du i villa med en träfasad som är i behov av ett ansiktslyft? Eller behöver sommarstugan målas om inför semesterveckorna? Boka ett videosamtal med en lokal målare genom Done-appen. 📲

Ladda ner Done här

Måla fönster

När vi ändå är inne på temat målning så vill vi även passa på att lyfta fönstermålning. Det om något är ett projekt som ofta lämnas åt glömskan. Oavsett om färgen börjat flagna eller om du är ute efter att byta färg på fönsterspröjsar och fönsterkarmar, så är våren en perfekt säsong för ett sådant projekt. Precis som fasadmålning gör fönstermålning sig bäst i något varmare temperaturer, och även här är det bra att undvika regn i den utsträckning det går.

boka lokal malare i stockholm
Foto: lantliv.com

Bygga större uteplats

Har du varje sommar tänkt att nästa år, då tar jag tag i att bygga ut uteplatsen? Låt 2021 bli året då du #getitDone. Saknar sommarstugan en veranda?  Kan du känna doften av flädersaft och rabarberpaj i eftermiddagssolen? Det kan vi ☀

Anlita en snickare och se uteplatsen växa fram. Hos Done finns professionella snickare och vi hjälper dig att bygga din uteplats precis som du vill ha den - snabbt, smidigt och enkelt! Din uppgift blir att berätta hur du vill att det ska se ut. 

Har du en uteplats med en massa yta över som du inte vet vad du ska göra av? Låt oss lösa ditt problem med ett enda ord - utekök. Middagar i kvällssol med nära vänner kanske känns långt bort just nu, men ett projekt med det som mål kan förhoppningsvis hålla motivationen uppe under den här tiden av social distansering. 

Letar du efter en snickare som kan hjälpa dig med din uteplats? Ladda ner Done-appen och boka ett videosamtal.

Boka ett videosamtal
Uteplats bygga staket

Staket - för trädgård och uteplats

Ett staket att ringa in uteplatsen eller gräsmattan med ger en avskildhet som många uppskattar. Det kan också bli en snygg detalj i trädgården där växter kan klättra eller ljusslingor hängas upp. Behöver du hjälp med ditt staket så är det en snickare du ska anlita.

snickare bygga staket lokal hantverkare stockholm
Ladda ner Done här

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play