Alla tjänster
/
Elektriker
/

Eluttag i kök – en trendig detalj som tar ditt hem till nästa nivå

Minimalistiska vägguttag
Foto: studiokustlijn.nl

Låt dina eluttag i köket bli en snygg inredningsdetalj! Kanske passar det bättre med ett svart vägguttag istället för det klassiska vita? Med snygga strömbrytare kan du ge ditt kök en ny och mer modern look.

När vi designar och inreder våra hem tänker många bara på att välja rätt möbler och färger, men även detaljer som snygga eluttag kan göra en stor skillnad som lätt bortses! Om du istället tänker ett steg längre och även inreder med små trendiga detaljer, som exempelvis snygga eluttag, kan du uppgradera utseendet på ditt kök och hem med en unik touch. Det är smådetaljer som uttag som verkligen gör skillnad och ger ett personligt uttryck till köket!

Så varför inte sätta in svarta kontakter som eluttag vid din köksbänk? Här guidar vi dig genom allt inom de senaste trenderna med svarta snygga eluttag i kök och andra designade vägguttag som inte bara är estetiskt tilltalande utan även både praktiska och säkra.

Unik design som sticker ut från mängden

Du kanske väljer en klassisk vit design av en ren vana, men den här gången kanske det är dags att tänka om. Tänk nytt och tänk snyggt, för visst kan vi väll inreda vårt hem med snygga eluttag! Ett modernt svart vägguttag i köket kanske till och med passar bättre in med din nuvarande stil i ditt kök?

Eluttag finns i en mängd olika varianter, utföranden och mönster. Det finns något för alla, oavsett om du vill ha ett eluttag med en diskret design eller en som sticker ut från mängden. Det innebär helt enkelt att du kan välja snygga strömbrytare i köket så att det passar ihop med just din inredning, oavsett svart eller vit. 

Designade vägguttag kan bli en helt avgörande detalj som verkligen kan sätta en personlig touch och lyfta ett rum! Det finns massor med bra produkter och designer som passar olika stilar. När man ska välja vilken som passar bäst behöver man tänka både på design och på vägguttagets placering. Det finns till exempel vita eller svarta kontakter i en lite mer retro stil som liknar strömbrytare från sekelskiftet. 

Andra eluttag till kök kan vara med en twist som är anpassat för bland annat kök, men även för skolor och kontor. De har en kompakt design och ett lågt inbyggnadsdjup, vilket gör att de passar bra till exempelvis i skåp eller på en bänkskiva i köket. När den inte används finns det en skiva för att dölja eluttagen, det gör att uttagen enbart syns vid användning - smart eller hur?

installation av svarta eluttag

Designade eluttag: Praktiskt och säkert

Oavsett om du väljer svarta kontakter med twist, svart uttag i retro stil eller helt enkelt går på ett mer traditionellt vitt uttag, är det viktigaste att tänka på att det ska vara praktiskt och säkert vid användning. 

Designade eluttag är inte bara snygga, de är såklart även praktiska och säkra, och visar även på en smart lösning i hemmet. De är tillverkade av högkvalitativa material som garanterar att de håller länge och fungerar som de ska. Du behöver alltså inte vara rädd för att säkerheten ska minska bara för att du hittar ett eluttag till köket i en mer modern design. 

Dessutom finns det svarta uttag som även har andra smidiga funktioner inbyggda. Det finns exempelvis infällda vägguttag med tre uttag i ett för den som behöver många uttag på en och samma plats. Ett annat exempel är funktioner med inbyggt USB-uttag och inbyggda strömbrytare, som gör att du kan använda uttagen på ett smidigt och säkert sätt. 

Snygga eluttag finns som sagt i många olika designer och stilar. Oavsett vilken design du väljer är det viktiga att du hittar ett eluttag som passar just dina behov och din personliga stil. På så sätt kan du säkerställa att du har en både praktisk och säker lösning för dina köksbehov, slipper tappa bort sladdar och kan hålla ordning i köket!

Enkel installation av eluttag i köket

Dags att byta ut ditt vanliga vita vägguttag eller gråa vägguttag i köket? Svarta uttag kan vara den där detaljen i ditt kök som är den perfekta lösningen! Om du vill ha ännu mer moderna och snygga vägguttag i köket kan du överväga att installera eluttag direkt vid din köksbänk. På så sätt slipper du dölja eluttagen i väggen och istället visa upp dem som en del av din köksdesign. Du kan dessutom enkelt ansluta din mixer, brödrost eller kaffebryggare precis där du behöver dem!

Att byta ut vägguttag till designade är en relativt enkel process som du får utföra på egen hand om du har kunskapen som krävs. Att byta ett eluttag innebär att du ersätter och tar bort ett redan installerat eluttag med ett likadant som har samma funktion och samma förutsättningar. Kom ihåg, om du känner dig det minsta osäker, anlita en elektriker som kan hjälpa dig via Done-appen.

Steg för steg-guide för att byta eluttag design på köksbänk eller annat uttag i kök: 

  1. Börja med att bryta strömmen genom att koppla bort säkringen eller huvudströmbrytaren.
  2. Innan du börjar, testa att strömmen är avstängd genom att exempelvis sätta in en lampa som du vet fungerar i uttaget.
  3. Skruva sedan bort dosan från väggen eller köksbänken.
  4. Ta bort skruvarna och ta sedan ut insatsen, sen är det dags att skruva bort ledarna.
  5. Kolla så att koppartråden är intakt. Om inte - klipp av den skadade biten och tvinna ihop trådarna.
  6. Anslut därefter ledarna till ditt nya snygga vägguttag och dra åt skruvarna.
  7. Dubbelkolla att trådarna inte sticker ut.
  8. Sätt därefter in insatsen igen, skruva åt skruvarna och till sist även dosan.
  9. Slå på strömmen och säkerställ att det fungerar genom att testa med en elektrisk fungerande produkt.

Om man däremot vill ta bort, dölja eluttag på en vägg eller installera ett annat sorts uttag som redan finns, måste man ta hjälp av en certifierad elektriker. Läs mer om vad som gäller vid installation, flyttning eller byte till dina snygga eluttag här.

Moderna vägguttag
Foto: Pinterest

Done hjälper dig med alla elinstallationer

Vill du byta ut dina gamla vägguttag i köket mot moderna snygga eluttag, men känner att du inte vet hur du ska göra eller vilka svarta kontakter du ska byta till? Det är där vi på Done kommer in! Vi finns här för dig och kan hjälpa till med hela processen. Vi hjälper dig med allt från rådgivning, kontakt med behöriga elektriker, till färdigt utfört arbete. 

Genom vår innovativa Done-app kan du enkelt samla allt på ett och samma ställe. Ladda ner appen till din telefon och välj sedan vilken certifierad elektriker som du behöver hjälp av. Välj därefter din närmaste stad och beskriv vad du behöver hjälp med. Sen sätter vi dig i kontakt med en behörig elektriker nära dig som kan hjälpa till med dina eluttag i köket! 

Det är smidigt att chatta i appen och vi kommer skicka en gratis offert med priset på vad det kostar att byta ut dina gamla vägguttag till nya snygga eluttag. Låt de små detaljerna sätta en trendig prägel i rummet. För visst är det väl detaljerna som gör det där lilla extra i köket? För större projekt finns det även möjlighet att skicka bilder eller få gratis videosamtal! Vad väntar du på? Ladda ner appen redan idag och låt proffsen hjälpa dig!

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play