Installera eluttag inomhus
Alla tjänster
/
/
Installera eluttag inomhus

Installera eluttag inomhus

fr 1 800 kr efter ROT

Det är både bekvämt och gör livet enklare att ha eluttag precis där man behöver det. För en säker elinstallation är det superviktigt att anlita en behörig elektriker som kan utföra installationen på rätt sätt. Vi har elinstallatörer som kan hjälpa dig snabbt, tryggt och enkelt. Boka nu för att få det där praktiska vägguttaget du längtar efter!

På Done ingår alltid startkostnad, körkostnad, administration av ROT-avdrag och grundläggande material. I minidebiteringen ingår 2 timmar service. Om du behöver ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 595 kr per timme.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 vecka
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Allt du behöver veta - installera eluttag inomhus

Är du trött på att se ett överflöd av förlängningssladdar eller snubbla över kablar hemma? Då kanske det är dags att installera nya eluttag inomhus! När det kommer till att skapa ett praktiskt och säkert hem, är installation av eluttag inomhus av stor vikt. Eluttagen är trots allt navet för våra elektriska apparater och möjliggör en smidig användning av teknik och elektronik i våra vardagsliv. 

Häng med så utforskar vi allt du behöver veta om att installera eluttag inomhus - från installation, kostnad och placering till svar på vanliga frågor. Låt oss dyka in i världen av vägguttag och upptäcka hur du kan göra ditt hem ännu mer funktionellt och säkert.

Inte längre behöver du leta efter en pålitlig och behörig elektriker för att installera eluttag inomhus. På Done har vi samlat erfarna och kvalitetskontrollerade elektriker åt dig på ett och samma ställe, som kan hjälpa med alla dina elinstallatiner på ett smidigt och säkert sätt. Boka elinstallatör via vår Done-app idag och upptäck fördelarna med nya vägguttag i ditt hem!

Vad kostar det att installera eluttag inomhus?

Så, låt oss ta reda på kostnaden för installation av eluttag inomhus. På Done erbjuder vi en kostnad från 1800 kr efter ROT. Priset täcker demontering och montering, start- och resekostnad samt installationsmaterial. Notera att priset inte inkluderar själva eluttaget. Om du behöver hjälp med att köpa eluttag kan våra erfarna elektriker på Done också hjälpa dig med det om så önskas, och då tillkommer en extra kostnad för det nya uttaget. Glöm inte att du kan få en gratis offert för just din installation i vår Done-app för exakt prisförlag. Vi på Done arbetar med ett fast timpris på 595 kr/timme (efter ROT) för eventuell extra tid utöver de första 2 timmarna, oavsett var du bor eller vilken elfirma du matchas med.

Installationen av eluttag inomhus kräver noggrann planering och korrekt utförande för att säkerställa en trygg och effektiv användning av el i ditt hem. Innan installationen påbörjas är det viktigt att planera var eluttagen ska placeras för att möta dina behov. Våra professionella elektriker kan självklart också hjälpa dig att göra en noggrann plan för installationen.

Installera nya eluttag: Fördelar och säkerhet

Att ha tillräckligt med eluttag inomhus kan göra en stor skillnad i hemmet, både för funktionalitet och bekvämlighet. Här nedan hittar du några fördelar med att ha fler uttag i ditt hem:

  • Praktisk användning: Med tillräckligt med eluttag hemma kan du enkelt ansluta elektroniska apparater och enheter utan att behöva använda skarvsladdar eller förlängningssladdar. Det gör att du kan använda dina elektroniska enheter precis där du behöver, utan att behöva oroa dig för att sladdarna inte når.
  • Säkerhet: Att ha tillräckligt med vägguttag minskar risken för överbelastning av enskilda uttag och minimerar användningen av förlängningssladdar, som kan leda till överhettning och eventuell brandrisk. Genom att ha tillräckligt med eluttag kan du fördela belastningen jämnt och säkerställa att elsystemet fungerar korrekt.
  • Visuellt tilltalande: Ett välplanerat hem med eluttag kan bidra till en snygg och tilltalande inredning. Det finns många bra lösningar för vägguttag, inklusive designalternativ, svarta eluttag och möjligheten att integrera eluttagen i väggen för att skapa en ren och minimalistisk look.

Genom att ha tillräckligt med praktiska, säkra och snygga eluttag kan du maximera användningen av din elektronik hemma för ett omptimalt hem. Läs även vårt blogginlägg om eluttag i kök här, där hittar du allt om unika, svarta och designade eluttag.

Känn dig säker med ett jordat eluttag

Jordade vägguttag är så kallat skyddjordade, och är det föredragna alternativet av säkerhetsskäl. De ger extra skydd mot elektriska störningar och minskar risken för elektriska olyckor. I äldre hus finns det dock ofta ojordade eluttag kvar, vilket inte nödvändigtvis är farligt om de används korrekt - men är en potentiell säkerhetsrisk. Därför rekommenderar vi starkt att man uppgraderar till jordade vägguttag till alla uttag i hemmet för att säkerställa elsäkerheten. 

Speciellt i våtutrymmen som kök, badrum och tvättstuga, är det viktigt att ha jordade vägguttag. Detta bidrar till en extra nivå av säkerhet och skydd mot eventuella elrelaterade incidenter. Det är också viktigt att notera att det aldrig bör finnas en blandning av jordade och ojordade vägguttag i samma rum. När du anlitar en av våra behöriga elektriker på Done kan du vara säker på installation av rätt typ av vägguttag.

Ladda ner Done-appen idag så sätter vi dig i kontakt med en elektriker i Stockholm, Göteborg, Malmö eller annan stad nära dig. Vi har elektriker över hela Sverige som hjälper dig med dina eluttagsinstallationer - snabbt, smidigt och säkert!

Placering av eluttag inomhus

Placering av eluttag inomhus är en viktig faktor att överväga när det kommer till användarvänlighet och säkerhet i ditt hem. Men för att säkerställa att du har tillräckligt med uttag på rätt platser, finns det även några faktorer att tänka på.

För det första är det viktigt att tänka på användarvänlighet. Placera vägguttag på platser där du vanligtvis använder elektriska apparater för att underlätta användningen. Till exempel kan du placera eluttag på båda sidor om sängen för att enkelt kunna ladda mobiltelefoner eller installera uttag nära arbetsytorna i köket för att ansluta köksapparater.

I köket bör eluttag placeras vid arbetsytorna och köksön för att enkelt ansluta köksapparater. När du installerar eluttag i badrum är det viktigt att placera eluttag på ett säkert avstånd från vattenkällor och installera dem högre upp på väggen för att minska risken för vattenkontakt. I vardagsrummet och sovrummet kan du placera eluttag på platser där du ofta använder elektriska apparater, som vid TV:n eller sängen. När det gäller höjden av eluttag inomhus är det vanligt att de placeras ungefär 30 centimeter ovanför golvet för att vara lättåtkomliga. 

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer och riktlinjer kan du placera eluttag på optimala platser i ditt hem för både användarvänlighet och säkerhet. Kom ihåg att du alltid kan rådfråga en certifierad elektriker från Done för att få råd och säkerställa att placeringen av eluttagen uppfyller säkerhetsstandarder och andra föreskrifter.

Vanliga frågor och svar: Eluttag inomhus

Att ha frågor om eluttag inomhus är fullt normalt när du planerar installation eller renovering i ditt hem. Här är några vanliga frågor och svar som kan hjälpa dig:

Hur mycket kostar det att installera eluttag inomhus?
Hos Done kostar installation av eluttag från 1800 kr efter ROT. För att få ett exakt prisförslag kan du få en gratis offert från en professionell elektriker direkt i Done-appen, baserad på dina specifika behov och förutsättningar.

Får man installera eluttag själv?
Nej, som privatperson får man inte installera nya eluttag själv, utan det måste utföras av en behörig elektriker. För att få utföra en elinstallation i ett våtutrymme ska elektrikern även ha en särskild typ av behörighet. Med Done kan du känna dig trygg i vetskapen om att alla våra elektriker är behöriga och kvalitetskontrollerade. Ta inga onödiga risker när det gäller el, låt våra elinstallatörer säkert ta hand om arbetet åt dig!

Var ska man placera eluttag?

Placeringen av eluttag beror på rummet och användningens behov. I köket kan du placera uttag nära arbetsytorna för att ansluta köksapparater. I badrummet bör du undvika att placera eluttag i närheten av vattenkällor och se till att de är högre upp på väggen för att minska risken för vattenkontakt. Du kan altid rådfråga en behörig elektriker från Done som hjälper dig med placering efter dina specifika behov.

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!