Installera eluttag i badrum
Alla tjänster
/
/
Installera eluttag i badrum

Installera eluttag i badrum

fr 1 800 kr efter ROT

Det är bekvämt och gör livet enklare att ha eluttag just där man behöver det. För att få en säker elinstallation i ditt badrum är det superviktigt att anlita en behörig elektriker som vet hur man gör det på rätt sätt. Vi erfarna elektriker som kan hjälpa dig snabbt, tryggt och enkelt. Boka nu för att vara trygg med att det blir rätt installerat.

På Done ingår alltid startkostnad, körkostnad, administration av ROT-avdrag och grundläggande material. I minidebiteringen ingår 2 timmar service. Om du behöver ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 595 kr per timme.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 vecka
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Gör vardagen enklare med el i badrum

För att underlätta de vardagliga sysslorna och rutinerna i hemmet kan det vara bra att få in extra eluttag i badrummet. Det kan även vara bekvämt med andra eluttag på ett område i hemmet där vi också är i behov av el, såsom i köket. Det kan både ge en känsla av lyx men framförallt finns uttagen där för att underlätta morgonrutinerna i badrummet.

Eftersom att det inte var tillåtet med eluttag i badrum förr i tiden är det inte ovanligt att det inte redan finns i badrummet när man ska flytta in eller renovera en äldre byggnad. Då finns det ett behov av att installera och skruva fast ett nytt vägguttag för att göra vardagen enklare.

Det är alltid viktigt att vara försiktig med el. Strömmen kan vara helt ofarlig i ett av bostadens rum medan den kan vara en livsfara i ett annat, såsom badrum. För att minska risken för olyckor är reglerna därför hårdare för att få installera el i våtutrymmen.

Till skillnad från förr i tiden är det idag tillåtet med el i badrum. El är fortfarande farligt i kontakt med vatten men skillnaden idag är att det finns säkerhetsåtgärder och regler som gör att elsäkerheten är mycket bättre och säkrare. Eluttag som finns i badrum får och ska enbart vara placerade på särskilda platser. De måste även vara utrustade med en jordfelsbrytare.

En av de allra viktigaste säkerhetsåtgärderna i ett hem är att alla eluttag måste vara jordade och att jordfelsbrytaren fungerar ordentligt. När du flyttar in i ett hus tar du också över ansvaret för att elsystemet fungerar som det ska och för de eventuella risker som finns som kan skapa olyckor.

Ta hjälp och anlita en auktoriserad elektriker som vidtar de säkerhetsåtgärder, regler och krav som krävs för att kunna installera el i badrum, utan minsta osäkerhet.

Vad kostar det att installera eluttag?

Kostnaden för att installera el i badrum kan variera och bero på flera olika faktorer. Priser startar på 1 800 kr. Det inkluderar 2 timmar service, demontering och montering, start- och resekostnad samt installationsmaterial. Själva uttaget är inte inkluderat i priset. Om du inte har köpt eluttag till badrummet, så kan vi på Done med våra elmontörer även hjälpa dig med det. Inom dessa två timmar brukar elektrikern hinna installera två stycken eluttag. Vid behov av mer service har vi på Done ett fast timpris på 595 kr/timme (efter ROT). Priset för just din installation framgår i din kostnadsfria offert. När du ska anlita en elektriker för installation av vägguttag med Done får du en offert med ett fast pris att godkänna inför uppdraget.

Kom ihåg att du även kan spara 30 % på arbetskostnaden genom att använda rotavdraget. Läs mer om hur du kan använda rotavdraget i vårt blogginlägg om ROT. Via vår app kan du enkelt välja att få en gratis offert och då drar vi automatiskt av rotavdraget åt dig. Lättare än så kan det inte bli!

Vanliga frågor om att installera eluttag i badrum

Byta eluttag i badrum, kök eller annat område: Får man dra el själv?

Visst finns det inget bättre än ett installerat vägguttag precis där man behöver det? Ett praktiskt eluttag i badrummet eller ett vägguttag i köket underlättar på ett smidigt sätt vardagssysslorna. Men som vi alla vet är elektricitet och vatten ingen bra kombination. När man har el i badrum eller andra våta miljöer såsom kök, ökar risken betydligt mer för olyckor än i övriga rum i bostaden. Det innebär att när man ska byta eluttag i badrum eller kök så behöver man vara ännu mer försiktig i installationsprocessen än vid normala fall.

Felaktiga elinstallationer speciellt i ett område omgivet av vatten kan utgöra en stor fara. Därför får och ska du inte dra el själv och montera vägguttag i badrum utan behöver ta hjälp av en behörig elektriker. Som privatperson får du alltså inte flytta el i badrum, installera extra eluttag eller koppla el själv. Alla typer av elinstallationer behöver utföras av en behörig elektriker. För att få utföra en elinstallation i ett våtutrymme ska en elektriker även ha en särskild typ av behörighet.

Försäkringsbolagen kan också neka ersättning om inte elarbeten i hemmet är utfört på rätt sätt. Framförallt kan felinstallationer leda till omfattande olyckor och personskador. Så se till att du vet vad som gäller för just din elinstallation.

Vi på Done finns här och kan hjälpa dig med vad som gäller för just dig och det vägguttag du vill installera. Done är stolta samarbetspartners med Koppla Säkert - en tjänst från Elsäkerhetsverket. Via Koppla Säkert kan du ta reda på vilka jobb det finns som du som privatperson får utföra själv hemma och vilka du måste anlita en elektriker för.

Får man ha ojordade uttag i badrum?

Användning av ojordade eluttag i badrummet är en säkerhetsrisk som vi inte kan nog understryka vikten av att förebygga. Eftersom badrummet är en fuktig miljö utgör användningen av ojordade uttag en fara för elektriska stötar och allvarliga skador. Alla eluttag i badrummet måste vara ordentligt jordade och följa säkerhetsnormerna. Att använda skarvdosor eller ojordade uttag för att koppla in el från andra rum är strikt förbjudet, eftersom det medför allvarliga risker. För att säkerställa ett säkert elsystem i badrummet rekommenderar vi starkt att du konsulterar en behörig elektriker med erfarenhet av badrumsinstallationer.

Done erbjuder professionella tjänster för installation och uppdatering av eluttag i badrummet så att du kan känna dig säker i att ditt badrum uppfyller alla säkerhetskrav och fungerar smidigt. Våra auktoriserade elektriker hjälper dig med rätt placering av eluttag och för att undvika ojordade uttag i ditt badrum. Din trygghet är vår högsta prioritet, och vi är här för att se till att ditt badrum är en säker och funktionell plats. Få en kostnadsfri offert online eller i Done-appen idag.

Var ska jag placera mitt eluttag?

Rätt placering av eluttag i badrummet är en central säkerhetsåtgärd som måste beaktas noggrant. Placeringen av eluttag i ditt badrum spelar en avgörande roll för att säkerställa en trygg och funktionell användning av elektriska apparater. En felaktig placering kan resultera i risker som elektriska stötar och kortslutningar, vilket i sin tur kan leda till allvarliga skador. Enligt de svenska standarderna från Elsäkerhetsverket rekommenderas att ett uttag placeras vid spegeln på väggen och ska vara minst 1400 mm över golv. Uttaget bör också ha en skyddsjord och jordfelsbrytare för att öka säkerheten ytterligare.

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!