Installera infravärmare
Alla tjänster
/
/
Installera infravärmare

Installera infravärmare

fr 1 800 kr efter ROT

Infravärme på uteplatsen maximerar sommarkänslan så länge det går och kan oftast även installeras på balkongen. Låt våra kunniga elinstallatörer hjälpa dig installera infravärmare på ett korrekt och säkert sätt, så att du kan njuta av din nya värme. Boka nu!

På Done ingår alltid startkostnad, körkostnad, administration av ROT-avdrag och grundläggande material. I minidebiteringen ingår 2 timmar service. Om du behöver ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 595 kr per timme.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 vecka
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Installera infravärmare - Skapa en varm och mysig uteplats

Drömmer du om att kunna njuta av en mysig och bekväm uteplats oavsett säsong? Genom att installera infravärmare kan du förlänga sommarkänslan och skapa en värmande och behaglig utomhusatmosfär att njuta av oavett sommar eller inte. Slipp kyla och obehag, skapa en inbjudande uteplats där du kan koppla av och umgås med familj och vänner året runt med infravärmare.

Häng med så utforskar vi fördelarna med att installera infravärmare och ger även tips och råd för en smidig installationsprocess. Låt oss ta ett steg in i värmen och väcka din nyfikenhet om möjligheterna som infravärmare kan erbjuda, för att förvandla din utomhusmiljö till en värmande oas som förlänger utomhussäsongen!

Infravärmare: Funktion, effekt och kostnad

Med infravärmare kan du skapa en härlig och inbjudande miljö för avkoppling, underhållning och minnesvärda stunder med dina nära och kära. 

Genom att utnyttja infraröd teknologi fungerar infravärmare på ett sätt som gör dem till ett överlägset val för utomhusuppvärmning. Dessa innovativa värmekällor arbetar genom att avge infraröda strålar som direkt värmer föremål och personer, istället för att värma upp luften omkring dem. Detta innebär att du kan njuta av direkt värme utan att behöva vänta på att luften ska värmas upp först!

En annan fördel med infravärmare är deras energieffektivitet. Genom att fokusera värmen på specifika områden minimerar den förluster av energi till omgivningen. Detta gör infravärmare till en kostnadseffektiv lösning för utomhusuppvärmning, då den inte slösar energi genom att värma upp onödig luft. Dessutom finns det olika typer av infravärmare tillgängliga, såsom väggmonterade, stående och hängande - vilket ger dig flexibilitet att välja den typ som passar bäst för just dina specifika behov och önskemål! Upptäck fler fördelar med infravärmare här nedan och njut av omedelbar värme som skapar en bekväm utomhusmiljö, utan att förlora energi till omgivningen.

Vad kostar det att installera infravärmare?

Kostnaden för att installera infravärmare kan variera beroende på dina specifika förutsättningar och planer för projektet. Om du redan har el dragen till platsen och installationen är relativt enkel kan du förvänta dig en kostnad på cirka 1800 kr efter ROT-avdrag. I detta belopp ingår 2 timmar service.

Om det däremot krävs att el behöver dras ut till platsen, eller om det finns andra utmanande faktorer kan det naturligtvis påverka priset för installationen. Priset för ytterligare service framgår av er kostnadsfria offert och baseras på ett fast timpris på 595kr/timme (efter ROT). För att få ett exakt prisförslag kan du ta kontakt med en behörig elektriker i Done-appen för kostnadsfri offert för just ditt projekt!

Fördelarna med att installera infravärmare

Att installera infravärmare erbjuder en rad fördelar som kan förvandla ditt utomhusutrymme till en smidig och bekväm plats att umgås på. Infravärmare ger snabb uppvärmning, vilket innebär att du kan njuta av värmen omedelbart när du behöver det. Ingen mer väntan på att kylan ska försvinna - med infravärmare kan du skapa värme på nolltid.

Infravärme har förmågan att ge omedelbar komfort då de infraröda strålarna tränger igenom luften och värmer upp omgivningen, vilket ger en behaglig och riktad värme. Du kan glömma kalla kvällar på uteplatsen - med infravärmare kan du skapa en behaglig atmosfär att njuta av på din balkong eller terrass under vår, kyligare sommernätter och även höst om så önskas.

Ytterligare en betydande fördel med infravärmare är deras energieffektivitet och kostnadsbesparingar jämfört med andra uppvärmningsalternativ. Genom att fokusera värmen på de områdena som behöver värmas upp minskar infravärmare energiförluster och därmed kostnader. Du behöver inte längre värma upp hela utomhusområdet eller slösa energi på oanvända utrymmen. Med infravärmare kan du njuta av en bekväm utomhusmiljö samtidigt som du sparar både energi och pengar. Så, säg adjö till kylan och välkomna värmen med infravärmare som ger dig bekvämlighet och kostnadsbesparingar i ett och samma paket!

Vad man ska tänka på vid köp av infravärmare

När det gäller att investera i en infravärmare finns det flera viktiga faktorer att överväga för att säkerställa att du väljer rätt modell som passar dina specifika behov och preferenser. Här är några nyckelfaktorer att ha i åtanke vid köp av infravärmare:

  • Effekt: Infravärmens effekt mäts vanligtvis i watt och påverkar hur mycket värme enheten kan generera. Tänk på storleken på det område du vill värma, och välj en infravärmare med tillräcklig effekt för att täcka det effektivt.
  • Funktioner: Infravärmare kan komma med olika funktioner och inställningar. Exempelvis kan vissa modeller ha justerbar värmeintensitet eller inbyggda timerfunktioner. Fundera på vad som är viktigt för dig och välj en infravärmare som erbjuder det.
  • Lämplighet för avsedd plats: Tänk på vilket typ av utrymme du har. Är det exempelvis en balkong eller en altan? Vissa infravärmare är mer lämpliga för vissa områden än andra. Som tumregel kan man utgå från att en väggmonterad infravärme passar bäst till balkong, stående till terrass eller altan och hängande till uteservering. 

I vår innovativa Done-app kan vi smidigt sätta dig i kontakt med en kvalitetskontrollerad elektriker i Stockholm, Malmö eller Göteborg som kan ge dig gratis rådgivning och hjälpa dig med din installation av infravärmare - snabbt och effektivt!

Vanliga frågor om infravärmare: Här är svaren du letar efter

När det kommer till infravärmare dyker det ofta upp frågor. Här har vi därför samlat svaren på några av de vanligaste frågorna om infravärmare:

Hur mycket el drar en infravärmare?

Energiförbrukningen för en infravärmare kan variera beroende på dess effekt och användningstid. Effekten på en infravärmare mäts i watt, där 1 kilowatt motsvarar 1000 watt. Har du exempelvis en infravärmare med en effekt på 1 kilowatt igång under en timme, drar infravärmen 1 kilowattimme (kWh) el.

Kan man använda infravärme inomhus?

Ja, infravärmare kan användas både utomhus och inomhus. Det finns specifika infravärmare som är utformade för inomhusbruk och uppfyller säkerhetsstandarder för användning i slutna utrymmen. Innan du installerar en infravärmare inomhus är det viktigt att följa tillverkarens rekommendationer och säkerhetsanvisningar. Glöm inte att se till att ha tillräcklig ventilation och undvik placering nära brandfarliga material. 

Vilken typ av infravärme är bäst?

Det finns olika typer av infravärmare tillgängliga, såsom väggmonterade, stående och hängande infravärmare. Den bästa typen beror på dina specifika behov och preferenser. En väggmonterad infravärmare kan vara bra om du har ett begränsat utrymme eller vill ha en fast installation. En stående infravärmare ger flexibilitet och kan enkelt flyttas runt vid behov och en hängande infravärmare kan vara perfekt för att skapa värme över ett specifikt område, som en uteservering eller annan uteplats. Du kan läsa mer om olika infravärmare i vårt blogginlägg här.

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!