Installera dimmer
Alla tjänster
/
/
Installera dimmer

Installera dimmer

fr 1800 kr efter ROT

Dimmers är din bästa vän när det kommer till att anpassa ljuset i ditt hem efter tillfälle och behov. Dimra ljusen för att skapa en stämningsfull belysning, eller skapa ett ljust rum för att förbättra din arbetsmiljön. Boka en av våra duktiga och certifierade elektriker idag för att få skräddarsytt ljus i ditt hem!

På Done ingår alltid startkostnad, körkostnad, administration av ROT-avdrag och grundläggande material. I minidebiteringen ingår 2 timmar service. Om du behöver ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 595 kr per timme.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 vecka
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Vanliga frågor om installation av elektriska bastuaggregat

Byta strömbrytare till dimmer - hur och varför?

Att installera dimmer i stället för strömbrytare blir allt populärare. Känner du att ljuset i ditt hem inte är optimalt för hur du vill ha det? Då är en dimmer den perfekta lösningen till ditt hem. En dimmer är en fast installerad elkopplare som används för att steglöst reglera ljusstyrka på en belysning. Med en dimmer kan du få ljuset precis så som du vill ha det - när du vill och till alla stunder!

Till skillnad från en strömbrytare där ljuset är detsamma oavsett tillfälle, kan du med hjälp av att installera en dimmer justera ljusstyrkan från en och samma ljuskälla. Då kan du med dina glödlampor välja att skapa den rätta atmosfären till ditt hem. När du använder en dimmer kan du alltså matcha ljuset på din belysning vare sig det är dags för fredagsmys, spelkväll eller städdags.

Kostnader för att installera dimmer

På Done börjar priset för att installera dimmer från 1800 kr efter ROT. Detta inkluderar upp till 2 timmars service, där våra elektriker vanligtvis kan installera minst två dimmers. Vid behov av ytterligare service har viett fast timpris på 595 kr i timmen efter ROT. Våra anslutna elektriker i alla våra aktiva städer skriver sina offerter utifrån detta avtal. Det för att du ska känna dig trygg i att du får ett marknadsmässigt pris för att installera dimmer oavsett vilken elfirma du matchas med och oavsett var du bor. Skulle du önska hjälp med inköp av dimmer så är det något som Dones elinstallatörer gärna hjälper till med. De har även bra upphandlade priser på dimers och andra elprodukter.

Alla våra elektriker är certifierade och följer de standarder och regler som fastställts av Elsäkerhetsverket. För att få en kostnadsfri offert och diskutera din specifika situation kan du enkelt kontakta en av våra elektriker i Done-appen eller online. Ska du genomföra ett mindre projekt räcker det med att du beskriver projektet och skickar bild i chatten för att få en fast offert.

Spara energi genom att installera dimmer

En dimmer ger dig inte bara möjligheten att skapa den rätta atmosfären till ditt hem. Genom att sänka ljusstyrkan kan du dessutom spara pengar och energi. Vilket inte bara är en stor förmån för din egen ekonomi utan även för miljön och vår planets framtid!
När du ska koppla in dimmers är det bättre att anlita en behörig elektriker än att försöka byta strömbrytare till dimmer själv. Det finns många restriktioner kring elinstallationer i hemmet för dig som privatperson. I de flesta fall får man inte utföra elarbeten själv utan måste anlita en auktoriserad elmontör.

Anledningen till det strikta regelverket är de stora riskerna som finns med el. Årligen sker flera allvarliga olyckor, vissa med dödlig utgång, till följd av felaktigt installerad el eller annan ovarsamhet med el.

Det går att skapa en stor förändring till ditt hem genom att installera dosdimmer till din strömbrytare för att kunna justera belysningen. Trots att man kan tycka att det är ett relativt litet installationsjobb att byta dimmer själv är det ändå mycket att tänka på. Se till att du anlitar en behörig utbildad elektriker när du ska montera en ny dimmer eftersom att du inte är tillåten att göra det på egen hand.

Önskar du offert på installation av en eller flera dimmers? Boka videosamtal med en av Dones behöriga elektriker så ser de över just ditt elprojekt.

Byta, flytta eller installera?

Den största prisskillnaden beror på om du ska byta, flytta eller installera dimmer. Att byta en dimmer med hjälp av en elmontör är oftast billigare än att att flytta eller installera en helt ny dimmer eftersom el då behöver dras fram till ny plats i bostaden.

Att byta innebär att man ersätter en elprodukt i hemmet till ett liknande alternativ som har samma funktion och förutsättningar. Att det är billigare att byta dimmer och strömbrytare i samma installation beror på att kablarna vid byte redan är framdragna. Det i sin tur gör att den behöriga elektrikern inte behöver lägga så mycket arbetskraft och tid för att byta till en dimmer. Priset blir då lägre i förhållande till om man ska installera en ny dimmer då kostnaden blir lite högre.

När man ska sätta in dimmer i hemmet och de behövs installeras så blir kostnaden högre då det innebär att det läggs till något nytt som förändrar utformningen av elen i hemmet. Arbetstiden blir generellt längre och nya kablar behöver dras och förlänga. Det påverkar även slutpriset för montering och installation av dosdimmer. Standard är att elen dras utanpåliggande från närmsta eluttag eller kopplingsdosa upp till 4 meter. Ska elen inte dras utanpåliggande, eller längre dragning än 4 meter av el tillkommer ofta kostnader.

Ett vanligt önskemål är att flytta en dimmer till en annan plats, till exempel från ena sidan av rummet till en annan. Vid flytt av dimmer är säkerheten viktig och elkablar kan behöva dras om och därför är det viktigt att ta hjälp av en behörig elektriker på grund av säkerhetsriskerna. Det gör också att det blir lite dyrare i kostnad än att bara byta till dimmer.

Måste man ha speciell dimmer till LED?

Ja, när det gäller dimning av LED-belysning är det viktigt att använda en dimmer som är speciellt avsedd för LED-lampor. LED-lampor fungerar annorlunda än traditionella glödlampor och kräver därför kompatibla dimmers för att fungera korrekt och undvika problem som flimmer, brummande ljud eller en bristfällig dimningsprestanda.

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!