Videosamtal med kvalitetskontrollerad VVSare för offert

Hitta behörig elektriker till ditt projekt

Boka för 550 kr/timmen efter ROT

lila pin check hos Done

Gå igenom ditt projekt med din elektriker över videosamtal

Lila pin check med done

Snabb & kostnadsfri offert från behörig elinstallatör i appen

Done visar lila pin check

Anlita ansvarsförsäkrad & behörig elektriker till fast timpris

Få offert från behörig elinstallatörFå offert från elektriker
ladda ner done i appstore
ladda ner done i google play
Via Done kan du anlita elmontör i Stockholm, Malmö & Göteborg.
Videosamtal i Done-appen med elektriker
ladda ner done i appstore
ladda ner done i google play

Vad säger våra kunder?

Äntligen ett enkelt sätt att hitta behörig elektriker

Det kan vara utmanande att i städer som Stockholm, Malmö och Göteborg hitta en elmontör som har tid att ta sig an ditt projekt. På Done hjälper vi dig inte bara hitta elektriker, vi matchar dig dessutom med en elinstallatör med rätt behörighet för ditt projekt direkt och spar på så sätt tid för både dig och elektrikern.  

Få offert från certifierad elektriker

Skapa offertförfrågan

Boka för 550 kr/timmen efter ROT

Skapa smidigt din offertförfrågan via formuläret nedan. Fyll i ditt postnummer för att komma igång!

Slipp krångel, vi säkerställer att elektrikern har rätt behörighet

Att veta vilken behörighet elektriker behöver ha för att få utföra just ditt projekt kan vara klurigt. Med hjälp av Elsäkerhetsverkets tjänst Kolla elföretaget kan du söka på elbolaget du är intresserad av att anlita, och den typ av arbete du önskar utföra, för att se om bolaget i fråga har rätt behörighet för ditt projekt. 

När du väljer att boka elmontör via Done, kan du hoppa över steget att kontrollera behörighet elektriker behöver ha för ditt projekt. När vi matchar dig med en elinstallatör, säkerställer vi att elfirman har de certifikat elektriker behöver ha för att arbeta med el hemma hos dig. Vi kontrollerar också att bolaget har en giltig ansvarsförsäkring och genomför en noggrann kvalitetskontroll innan vi aktiverar ett bolag i vårt nätverk. 

Få prisförslagFå offert från certifierad elektriker
Eluttag bredvid ovanför köksbänk samt lampa

Vi hjälper din elektriker med det administrativa, så elektrikern kan fokusera på dig

Slipp fråga runt  och googla efter behörig elinstallatör i ditt område. Vi matchar dig med rätt elmontör direkt! Hitta all nödvändig info om elbolaget, chatta med din elektriker, få offert och planera in arbetsstart - allt smidigt samlat i vår app. Självklart finns vi vid din sida hela vägen in i mål!

Få offert från certifierad elektriker

Hårda krav för att bli certifierad elektriker hos Done

På Done lägger vi stor vikt vid att kvalitetskontrollera alla hantverksbolag vi tar in, inte minst inom kategorin el. Vi ställer hårda krav på elektrikerna i vårt nätverk vad gäller kvalitet i arbete och tydlig effektiv kommunikation. Vår kvalitetskontroll hjälper oss säkerställa att vi endast arbetar med elektriker som har kvaliteter som finns att hitta hos branschens bästa.

Kvalitetskontroll i 9 steg för att bli certifierad elmontör hos Done

I vår kvalitetskontroll säkerställer vi att elektrikern är/har:

rosa pin check giltig ansvarsförsäkring
Giltig ansvarsförsäkring
rosa pin check elsäkerhetsverket och Done
Registrerad elinstallatör hos Elsäkerhetsverket
rosa pin check Done erbjuder ROT
Hanterar ROT åt sina kunder
Rosa pin check Done har tydlig och effektiv kommunikation
Tydlig & effektiv i kommunikation
Rosa pin check Done anslutna hantverkare är registrerade för f-skatt
Registrerad för F-skatt
rosa pin check done har koll på råd och rön
Inte med på Råd & Röns svarta lista
rosa pin check Done har bra omdömen
Bra omdömen från tidigare kunder
Hantverkare anslutna till Done saknar betalningsanmärkningar
Saknar betalningsanmärkningar
Hantverkare anslutna till done är momsregistrerade
Är momsregistrerad
Skapa offertförfråganBe om prisförslag från elektriker

Ansvarsförsäkring - trygghet för dig och din elektriker

Om din elektriker vid arbete i ditt hem orsakar skada har du rätt till skadestånd. Har elektrikern en ansvarsföräskring, täcker denna skadeståndet så att elektrikern inte behöver betala ur bolagets egen ficka. Alla elbolag anslutna till Done har självklart giltig ansvarsförsäkring. Väljer du att anlita elektriker via Done, kan du därmed känna dig trygg i att du är skyddad om något oväntat skulle ske. 

Endast elinstallatörsbolag registrerade hos Elsäkerhetsverket

Elsäkerhetsverket arbetar mot att ingen person eller egendom ska komma till skada av el. Det är också Elsäkerhetsverket som avgör om ett elbolag räknas som godkänt elinstallationsbolag eller inte. För att få utföra de flesta elarbeten krävs det att elektrikern är registrerad hos Elsäkerhetsverket som elinstallationsbolag. Alla elfirmor anslutna till Done är självklart registrerade elinstallationsbolag hos Elsäkerhetsverket. 

Vi har koll på Råd & Röns svarta lista över elinstallatörer

Intresseorganisationen Sveriges Konsumenter undersöker varor och tjänst. De driver dessutom Råd & rön vars svarta lista listar tjänstebolag som inte anses följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Såklart checkar vi så att elbolag i vårt nätverk inte finns med på denna lista. 

En Done certifierad elektriker förstår vikten av tydlig kommunikation

Bristfällig kommunikation och otydliga köpprocesser har gjort hantverksbranschen till en av de mest klagade på hela 13 år i rad. Det vill vi på Done sätta stopp för. Vi är därför noga med att säkerställa att de elbolag vi tar in är tydliga i sin kommunikation gentemot dig som kund. Vi följer kontinuerligt upp på kommunikationen i appen, och avbryter samarbetet med bolag som inte lever upp till våra hårt ställda krav. 

En välskött ekonomi - ett kvalitetstecken hos elbolag

Vi kontrollerar alltid att elfirmor vi tar in är registrerade för moms och F-skatt samt inte har några betalningsanmärkningar. Detta då vi sett ett tydligt samband mellan en välskött företagsekonomi, bra affärsmannaskap och kvalitet i arbete och kommunikation.

De Done anslutna bolagen kreditbevakas löpande.

Endast elinstallatörer med bra omdömen

En viktig del i vår kvalitetskontroll är att gräva i hur tidigare kunder upplevt elbolaget. Vi gör en genomsökning på internet för att se vad tidigare kunder skrivit om företaget samt intervjuar minst två tidigare kunder kring kvalitet och kommunikation för att fånga upp eventuella varningstecken. 

Få offert från certifierad elektriker

Skapa offertförfrågan

Boka för 550 kr/timmen efter ROT

Skapa smidigt din offertförfrågan via formuläret nedan. Fyll i ditt postnummer för att komma igång!

Done har anslutna elektriker i Stockholm, Malmö & Göteborg

Vill du komma i kontakt med en riktigt proffsig elmontör? Det löser vi! Vi har elektriker i Stockholm, Malmö och Göteborg redo att hjälpa dig. Boka ett videosamtal idag för kostnadsfri offert!

Få prisförslag från behörig elinstallatörFå offert från certifierad elektriker

Hitta behörig elinstallatör via Done - så går det till

Siffran 1 - Done

Offertförfrågan

Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.

Siffran 2 - Done

Videosamtal & offert

Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för samtal med din elmontör. Efter samtalet fixar elektrikern en offert till dig som smidigt skickas via appen. 

Siffran 3 - Done

Projektstart

Du godkänner offerten i appen och planerar in dag för arbete med din elektriker i appens chat. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

ladda ner done i appstore
ladda ner done i google play
Videosamtal med elmontör från Done

Behörighet elektriker - det gäller när du anlitar elinstallatör

Så, när behöver du anlita en behörig elinstallatör och när får du själv utföra elarbeten? Det beror både på typ av elinstallation och din kunskap och kompetens. Det finns alltså elarbeten du får utföra på egen hand, dock endast om du har kunskap nog att genomföra installationen korrekt. Känner du dig det minsta osäker, eller inte har möjlighet att på korrekt sätt kontrollera installationen, ska du alltid anlita en elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.

Elinstallationer du som är kunnig har möjlighet att ta dig an på egen hand innefattar att byta trasig proppsäkring, återställa utlöst proppsäkring, byta glödlampor och lamphållare, montera skarvsladdar, sladdströmbrytare och stickproppar samt byta ut redan befintliga strömbrytare och vägguttag. Alla övriga elinstallationer kräver att du anlitar en elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.

Många installationer kräver elbolag med auktoriserad elinstallatör

I stort sett alla övriga elinstallationer kräver att du anlitar en elinstallatör. För att kunna registrera sig som elinstallatör hos Elsäkerhetsverket, krävs det att det finns minst en auktoriserad elinstallatör i bolaget. Däremot behöver inte alla installationselektriker i elinstallationsföretaget ha en auktorisation. Däremot behöver alla elinstallationsföretag ha ett egenkontrollprogram som styr vilka elmontörer i bolaget som får utföra olika typer av elarbeten. Det är företagets ansvar att säkerställa att alla elinstallationer som utförs å företagets vägnar utförs korrekt och i enlighet med gällande riktlinjer. 

Få offert från elmontörFå prisförslag

Done i stolt samarbete med Koppla Säkert - en tjänst från Elsäkerhetsverket

För att göra det enkelt för dig att avgöra vilka elinstallationer du får utföra på egen hand, och vilka installationer som kräver en registrerad elinstallatör med auktoriserad elektriker, har Elsäkerhetsverket tagit fram tjänste Koppla Säkert. På Done värdesätter vi kvalitet och trygghet inom alla hantverkstjänster vi erbjuder, inte minst inom elarbeten. Därför är vi stolta att över att vara en samarbetspartner till tjänsten Koppla Säkert, för att främja säkra elinstallationer. 

Done i samarbete med Koppla Säkert - en tjänst från Elsäkerhetsverket

Done tipsar!

Visa alla inlägg

Vad kostar en elektriker?

Anlita elektriker för 550 kr/timmen efter ROT

För vissa som söker elektriker är kvaliteten ofta det som värdesätts högst, andra är främst ute efter en billig elektriker. Oavsett vilket, är priset ofta en avgörande faktor. Trots det är det ofta svårt att få ett konkret svar kring vilken kostnad elektriker tar för olika arbeten. Vi gör precis tvärtom! För oss är transparens viktigt, och du som kund ska känna dig trygg i att du får ett marknadsmässigt pris när du anlitar elinstallatör via Done. Därför har vi satt ett fast pris på elarbeten, som alla våra anslutna service elektriker arbetar utefter. 

Elektriker timpris - boka elektriker för 550 kr/timmen efter ROT

Så, vad kostar en elektriker i timmen? Det varierar såklart mellan olika elbolag. Faktorer som elektrikernas auktorisationsnivå, vilken typ av elinstallation som ska utföras samt vart i landet arbetet ska utföras påverkar det timpris elektriker tar.  Inte hos Done. Oavsett vilken installation elektriker anlitas för via Done, betalar du 550 kr/timmen efter ROT. Minimidebitering à 1400 kr efter ROT gäller.

Snygg lampa i svart

Rotavdrag elektriker - Ja, rotavdrag gäller vid elarbeten

Visste du att de allra flesta elarbeten ger rätt till ROT-avdrag? Det gör dem! Du som är berättigad ROT kan alltså dra av 30% av arbetskostnaden när du anlitar en elmontör, gäller upp till 50 000 kr per år och person. Är ni två som äger bostaden kan ni slå ihop era rotavdrag och dra av upp till hela 100 000 kr. Här kan du läsa mer om ROT-avdraget >>

Få offert från elektriker

Skapa offertförfrågan

Boka för 550 kr/timmen efter ROT

Skapa smidigt din offertförfrågan via formuläret nedan. Fyll i ditt postnummer för att komma igång!

Renovera smidigare

Boka videosamtal för kostnadsfri offert