Anlita elektriker
tryggt & enkelt

Boka videosamtalBoka videosamtal
Gratis videosamtal för offert
Träffa elektriker när det passar dig. Tider varje dag kl. 07-19. Alla anslutna elektriker är registrerade hos Elsäkerhetsverket.
Hantverkare att lita på
Vi jobbar bara med de bästa. Vi kollar ansvarsförsäkring, certifikat och pratar med tidigare kunder - så du slipper.
Vi finns vid din sida
All kommunikation på ett ställe - behöver du hjälp finns vi här.
Done finns i Stockholm och Malmö.
anlita elektriker registrerad hos elsäkerhetsverket

Boka elektriker till fastpris

Alltid ansvarsförsäkrade & registrerade hos Elsäkerhetsverket

I priset ingår arbete, marterial, start- & resekostnad samt eventuell ROT-admin.

Elektriker registrerade hos Elsäkerhetsverket

Felaktiga elinstallationer kan ge förödande konsekvenser. Det är därför superviktigt att du säkerställer att elektrikern du anlitar:

Är registrerad hos Elsäkerhetsverket
Har rätt behörighet
Är tydlig och effektiv i sin kommunikation
Har F-skatt och saknar betalningsansmärkningar
Har giltig ansvarsförsäkring
Har goda referenser från tidigare kunder
Inte finns med på Råd & Röns svarta lista

Orimligt lång lista?

Ta det lugnt, vi på Done har gjort jobbet åt dig. Alla elektriker anslutna till Done har genomgått vår noggranna kvalitetskontroll. Kontrollen består av åtta steg där vi säkerställer att de bolag vi tar in levererar kvalitet i såväl sitt hantverk som i kommunikation och kundsupport.

Anlita elektriker

Elektriker med rätt behörighet och känsla för kommunikation.

Oavsett om du behöver hjälp med att installera värmepump eller laga trasig dimmer, får du i Done-appen kontakt med rätt elektriker direkt. Följ ditt projekt i realtid, chatta med din elektriker och hantera offerter - allt smidigt samlat på ett och samma ställe. Och du, vi finns med dig hela vägen in i mål!

Ladda ner app
boka elektriker till fastpris

När behöver du anlita elektriker?

Att fixa och trixa med elen hemma är inte något du som privatperson ska vara allt för vågad i. Visst finns det elinstallationer du får genomföra på egen hand, men de allra flesta elarbeten kräver att du anlitar en elektriker som är registrerad hos Elsäkerhetsverket.

En felaktig installation kan innebära allt ifrån brandfara till allvarliga personskador. Att på egen hand ta sig an elarbeten som kräver en registrerad elinstallatör innebär inte bara fara, det är dessutom olagligt. Trots det genomförs olagliga elarbeten i tre av tio hushåll i Sverige.

Det är viktigt att vara medveten om att du som bostadsägare ansvarar för elen i ditt hem. Olagligt utfört elarbete kan leda till höga böter och i vissa fall fängelse. Dessutom är försäkringsbolag mindre benägna att betala ut pengar till dig om olyckan skulle vara framme om du själv utfört elinstallationen som orsakat skada.

Innan du påbörjar ett elarbete bör du därför alltid säkerställa att du faktiskt får utföra installationen, även om du tror dig kunna hantera den på egen hand. Chansa aldrig med el!

Done i samarbete med Koppla Säkert från Elsäkerhetsverket.

Var rädd om dig & Koppla Säkert

Med Elsäkerhetsverket e-tjänst Koppla Säkert kan du enkelt knappa in vilken miljö installationen ska utföras i samt vad det är du ska installera. Tjänsten berättar då vad du får och inte får göra i relation till det du ska installera.

I Done-appen kan du enkelt klicka dig vidare till tjänsten Koppla Säkert via kategorierna Kök & Badrum och Elektriker. På så sätt kan du få full koll på vad som gäller för just din installation. Inser du att du behöver hjälp av en elektriker, kan du smidigt boka en direkt i Done-appen.

Var rädd om dig. Koppla Säkert.

Ladda ner Done

Vad kostar det att anlita en elektriker?

Vad det kostar att anlita elektriker beror självklart av vilket elarbete du vill få utfört, samt om du väljer att anlita elektrikern till fast pris eller med löpande timpris. En fastprisoffert innebär att elektrikern sammanställer en offert med en fast kostnad för elarbetet. En timprisoffert innebär istället att elinstallatören anger ett timpris samt förväntad arbetstid för att du ska få ett hum om slutpriset. Beroende på jobbets storlek kan det finnas för- och nackdelar med båda alternativen, diskutera därför detta tillsammans med din elektriker.

Timpriset en elektriker tar varierar från firma till firma och beror av erfarenhet, vilken stad elektrikern är verksam i, och så vidare. I Stockholm sträcker sig timpriset för en elektriker nånstans mellan 500 kr till 850 kr, exklusive materialkostnader, servicebil och andra resekostnader.

Done tipsar!

Visa alla inlägg

Att tänka på när du anlitar elektriker

Något som är oerhört viktigt när du anlitar elektriker är att du är helt säker på att elfirman du tar in är registrerad hos Elsäkerhetsverket. Men det räcker inte att de endast är registrerade, de behöver även vara registrerade för den typ av elarbete som du anlitar dem för. Med hjälp av Elsäkerhetsverkets e-tjänst Kolla Elföretaget kan du kolla upp vilka typer av arbeten ett elföretag får utföra. Du kommer direkt till tjänsten här.

När vi ansluter nya bolag till Done, oavsett kategori, gör vi alltid en noggrann kvalitetskontroll. För elfirmor innebär detta, utöver kopia på ansvarsförsäkring, referenstagning och kreditupplysning, att vi undersöker vare sig bolaget är auktoriserade för elarbeten i hemmet. 

Renovera smidigare

Boka videosamtal för kostnadsfri offert