Smarta hem

Smarta hem

Uppgradera hemmet med smarta hem! Våra elektriker är experter på att installera smarta hem-lösningar för en enklare och smidigare vardag. Välkomna framtiden och anpassa belysning, säkerhet och mycket mer från en och samma enhet - för ett mer modernt och anpassningsbart hem. Boka nu och upplev fördelarna med ett smart hem idag!

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 vecka
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Installera ett smart hem och välkomna framtiden

Att installera smarta hem är en investering för framtiden. Med all den teknik som har kommit de senaste åren blir vårt hushåll allt mer tekniskt. Men vad är då ett smart hem? Jo, det är ett hem som är utrustat med teknik som gör att du kan styra din bostad och kommunicera med elektronisk utrustning från en telefon, surfplatta eller annan fjärrkontroll. Helt enkelt ett system för dina elektriska produkter som med hjälp av internetanslutning hjälper till med de vardagliga sysslorna och gör vardagen lite enklare och smidigare. 

Tänk dig att du vaknar upp på morgonen och du behöver inte ens lämna sängen för att starta kaffebryggaren! Med ett smart hem är detta möjligt!

Nuförtiden kan nästan all vår hemelektronik anslutas till en nätverksanslutning och koppla upp sig mot internet. Nästa steg blir då att de olika systemen ska kunna kommunicera med varandra för att göra ditt smarta hem lite smartare. Utan att du behöver tänka på det kommer dina produkter att läsa av varandra och underlätta för dig. Till exempel kan du programmera och starta tvättmaskinen när elen är som billigast, eller vill du kanske ansluta vågen i badrummet till din telefon.

Många brukar ofta tycka att det låter väldigt komplicerat med smarta hem. Men poängen med ett smart system är att det ska underlätta i vardagen och göra livet så okomplicerat som möjligt. Med hjälp av tekniken i hemmet kan du både spara tid och energi!

Vi hjälper dig att installera smarta hem! Genom Done-appen guidar vi dig genom all process och rådgivning och ger dig den information du behöver. Följ med så går vi igenom allt det du behöver veta!

Vad kostar det att installera smarta hem?

Prisexempel installera 5 st plejd-dimmers - 2200 kr

Med dagens teknik är det enkelt att ge befintliga värmesystem en intelligens. Låt våra installatörer hjälpa dig att spara pengar genom att till exempel sänka värmen i huset när du är bortrest på semester, allt med ett enkelt tryck på mobilen. Beroende på vilken typ av värmesystem du har så finns det till och med möjlighet att styra detta så att det till största möjliga mån värmer hemmet när elpriset är som billigast. 

Prisexempel montage/byte av 3 golvvärmetermostater - 1100-1650 kr

Prisexempel inkoppling av styrning av värmepump - 1100 kr

Smarta hem med smarta produkter

För att dina smarta produkter ska kunna kopplas samman och läsa av varandra behöver de ha smarta produkter. Det vill säga en plattform att kunna samtala med varandra och samla information. Om du vill installera smarta hem så behöver du fundera över vad dina behov är och vad du vill få ut av produkterna. Därefter kan du ta reda på mer information vad som funkar bäst för dig.

Smarta hem är för alla och alla har vi olika behov. Det finns smarta lösningar och funktioner som passar just din livsstil. Vissa är nöjda med att bara kunna sätta igång sin musik via högtalaren, starta tv:n med hjälp av telefonen eller kanske bara kunna släcka alla lampor och annan belysning från soffan. Andra vill kunna ansluta, styra och automatisera precis alla enheter i hemmet. Då sammankopplar man apparaterna så att de fungerar tillsammans och tillför varandra någonting på ett smartare sätt. De åstadkommer då en större enhet av flera individuella produkter. 

Det finns många olika kommunikationssätt att använda sig av. Här nedan har vi listat de mest populära.

Google Home liknas en snygg modern högtalare. Det blir som en hjälpreda som hjälper dig att smidigt kunna göra vissa saker i hemmet. Den kan på ett effektivt och enkelt sätt ge dig svar på dina frågor eller tjänster via röstkommandot Google Assistant som är den inbyggda funktionen i Google Home. Med den röststyrda tjänsten kan du få svar på frågor, sätta på musik eller skriva en inköpslista. 

När du vill installera smarta hem kan du koppla in dina kompatibla produkter med Google Home där allting samlas på ett ställe. Det gör att du enkelt kan använda det till att justera belysningen i hemmet eller ställa in så att Google Home vet vad som ska göras vid ett visst kommando. Google Home är populärt då många redan känner till Google och kanske redan har ett Google-konto. För att kunna använda sig av denna smarta produkt och dess funktioner behövs högtalaren, WIFI-uppkoppling och i vissa fall även ett konto hos Google.

Philips Hue är ett system för belysning till ditt smarta hem. Enheterna kopplas upp genom trådlös kommunikation och styrs från din telefon eller smartphone. Du kan skapa många möjligheter till ditt hem med Philips Hue kompletta utbud av lampor och belysning. Med det breda utbudet finns det lampor som passar alla och som gör att du kan skapa stämningsfulla ljusinstallationer både utomhus och inomhus till ditt hem. Genom enkla knapptryck med mobilen kan du med detta smarta belysningssystem snabbt och enkelt tända, släcka, schemalägga och justera belysningen efter dina behov. 

Z-wave är perfekt för hemautomation och för dig som har ett behov av att automatisera dina smarta produkter så att de kan kommunicera med varandra. Det är en trådlös kommunikation där tekniken kan få dina drömmar att gå i uppfyllelse. Tänk bara att kunna styra din belysning med hjälp av en rörelse eller att gardinerna öppnas när det blir ljust utanför fönstret. Z-wave är uppbyggt så att det ska vara energisnålt och responsen på kommandon ska både vara snabbt och funktionellt. Det finns så många möjligheter att automatisera hemmet. Z-wave passar alla då man kan koppla samman olika enheter men också bara använda den till belysning om man enbart föredrar det.

Zigbee är en smart produkt som kan användas med bland annat produkter från IKEA and Philips. Med en smidig installation kan du hitta lösningar och styra ditt smarta hem genom att automatisera produkterna eller använda röststyrning. Alla Zigbee-enheter som är anslutna till styrenheten via fast strömkälla kan förlänga räckvidden på det smarta hemmet.

Hur kommer jag igång med ett smart hem?

Funderar du på att installera smarta hem i din bostad men vet inte hur du ska börja? Vi på Done kan hjälpa dig med det som behövs. När man skaffar smarta hem så är det både väldigt roligt och kan även vara framtidens sätt att rädda vår planet. Som privatperson kan man spara mer pengar genom mindre energiförbrukning med smartare system. 

Det första man behöver göra för att komma igång med att installera smarta hem är att fundera över vad du vill använda ditt smarta hem till. Vilket behov har du och vad vill du ha hjälp med? 

Det finns så många möjligheter och användningsområden. Allt från att bara kunna släcka lamporna hemma till lösningar där man kan koppla samma produkterna så att de “talar samma språk” och kan kommunicera med varandra.

Fundera på vilka produkter du redan har hemma som fungerar att anslutas mot ett smart system. Fundera även på vilka andra produkter du använder i vardagen på datorn och mobilen. Har dina befintliga enheter redan vissa funktioner och skulle du kunna automatisera och styra dem via ett smart hem?

Börja sedan med att investera i en liten skala. Att installera smarta hem kan vara kostsamt så det alltid bra att börja med några få enheter så att man kan komma igång och sen utöka efter tidens gång. Det är dock viktigt att även tänka på vilka funktioner du kan tänkas vilja ha i framtiden så att du kan utöka genom samma system om du vill. 

Tänk även på vilken primär styrenhet som du skulle vilja ha och vilket wifi som fungerar bäst till din enhet. Sedan är det bara att sätta igång!

Ditt hem är nu ett system med smartare funktioner som du kan styra med rösten, mobilen eller annan fjärrkontroll. Du underlättar din vardag och sparar både tid och energi. När allting är installerat och klart kan du njuta av ett hem fullt med möjligheter! Släck lamporna med ett knapptryck från soffan, starta värmen i vinterstugan innan du kommer dit och håll koll på hemmet när du inte är hemma!

Smart hem? Done.

Vi kan hjälpa dig med din installation i hemmet. Installera smarta hem idag och upplev en helt ny teknisk värld som underlättar i vardagen. Vi kan hjälpa dig med rådgivning om smarta produkter, hur du ska installera dem och vad du behöver för att kunna göra det.

Här nedan har vi några generella prisexempel för att du ska kunna få en uppfattning av priset. Prisexemplet inkluderar endast arbetskostnaden. 

Tänk dig att du kommer hem och att du på ett enkelt sätt kan tända upp hemmets smarta lampor med hjälp av en knapp placerad vid ytterdörren eller varför inte från mobiltelefonen. Samma smarta belysning går givetvis att konfigurera så att hemmet tänds upp när du är bortrest på semester, ett smart sätt att lura tjuven att du är hemma! 

Genom ett videosamtal via vår Done-app kan du enkelt få gratis rådgivning. Då kan vi även ge dig ett exakt pris med allting inkluderat för just ditt projekt. Sätt igång att få ett smart hem redan idag!

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!