Videosamtal med kvalitetskontrollerad VVSare för offert

Elektriker i Stockholm

595 kr per timme inkl ROT

Vad behöver du hjälp med?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Byta elcentral

proppskåp,elcentral

Dra om el

kabeldragning,elledning,

Fräsa in el

elfräsning,infräsning,rörläggning,

Golvvärme

golvvärme

Installera badrumsfläkt

badrumsfläkt,frånluftsfläkt,våtrumsfläkt,väggfläkt

Installera badrumsskåp med belysning

badrumsskåp,belysning,badrum

Installera belysning utomhus

utebelysning,utelampor

Installera dimmer

byta,byte,plejd

Installera eluttag inomhus

eluttag,schneider electric,renova,exxact,ojordat,vägguttag

Installera infravärmare

infravärme,balkong,värmare

Installera spishäll

induktionshäll,induktion,induktionsspis

Installera taklampa

taklampa,armatur,lampa,takkrona,vägglampa,lysrör,

Hittar du inte vad du söker? Få offert här.

  • Gratis videosamtal för offert
  • All kommunikation tryggt i Done-appen
  • Ansvarsförsäkrade & behöriga elektriker till fast timpris på 595 kr/tim
Videosamtal i Done-appen med elektriker
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Äntligen ett enkelt sätt att hitta elektriker i Stockholm

Du är på jakt efter en certifierad elektriker i Stockholm med lång erfarenhet som du kan få hjälp av till olika slags elinstallationer – och du vill ha ett snabbt, tryggt och smidigt sätt att kontakta din kommande elektriker på? Done. Vi har revolutionerat hantverksbranschen på ett sätt som gör att du endast är ett videosamtal från att få en gratis offert från en behörig elektriker i Stockholm.

Här kan du läsa allt om att anlita en elektriker via Done i Stockholm, men vi kan avslöja redan nu att det bland annat handlar om en noggrann kvalitetskontroll av de elektriker som vi tillåter ansluta sig till vårt nätverk. Vår resa började i just Stockholm i 2019, och sedan dess har vi bara expanderat till fler och fler städer. Tillsammans med våra anslutna och behöriga elektriker täcker vi hela Stockholm med omnejd. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med att hitta en elektriker i Stockholm via Done-appen här.

Finn en certifierad elektriker i Stockholm

Done erbjuder en enkel lösning till dig som är ute efter att hitta pålitliga och lokala elektriker i Stockholm för både små och stora elinstallationer. Att välja rätt elföretag i en storstad som Stockholm kan vara svårt, men Done har gjort det lätt för dig genom att välja ut de mest erfarna och tillförlitliga elföretagen. Genom att använda Done-appen kan du enkelt få en gratis offert från en elfirma med lokala elektriker via ett snabbt videosamtal. När du väljer en offert och bokar elinstallationen med din tilldelade elektriker kan du vara säker på att jobbet kommer att utföras säkert och effektivt! Vi på Done tar hand om resten så att du kan fokusera på dina behov och krav, samt se fram emot ett väl utfört arbete från en professionell elektriker i Stockholm.

Nöjda kunder i Stockholm är vår högsta prio ⭐️

Vi på Done uppmuntrar kunderna att lämna omdömen i vår app efter att de har anlitat en elektriker i Stockholm. Detta hjälper dig att göra ett kvalitativt val och omdömena är tillgängliga för dig direkt efter att du har matchat med en elektriker. Vi är mycket noggranna med att säkerställa att våra anslutna elfirmor levererar hög kvalitet genom att utvärdera deras arbete och kommunikation med kunderna. Vi förstår att det är viktigt för dig att kunna ta del av andras erfarenheter innan du väljer en elektriker. Vi är stolta över att kunna visa upp ett genomsnittligt betyg på 4,9 av 5 för avslutade projekt i Done-appen, vilket visar att vi levererar högkvalitativa resultat och att våra kunder är nöjda med resultatet. Vi strävar alltid efter att leverera en hög standard och hjälpa dig att hitta den elektriker i Stockholm som passar bäst till dina behov!

Elektriker i Stockholm måste gå igenom vår kvalitetskontroll

När du söker efter en elektriker i Stockholm är det viktigt att du kan lita på att de är kvalificerade och kan hantera både små och stora elinstallationer på ett säkert sätt. Därför genomgår alla elektriker som vi samarbetar med en noggrann kvalitetskontroll för att garantera att du får mycket hög service och en trygg upplevelse genom Done-appen. Hos Done är vi alltid fokuserade på att leverera hög kvalitet och kundnöjdhet är vår högsta prioritet. Vi strävar efter att göra det enkelt och tryggt för dig att hitta en pålitlig firma i Stockholm, med certifierade elektriker som matchar dina specifika behov. Vårt mål är att revolutionera hantverksbranschen genom att ge dig som kund en pålitlig plats där du kan få hjälp från en elektriker eller andra hantverkare utan oro eller stress.

Elektriker i Stockholm som har stenkoll på vad de gör

Hos Done utför vi en grundlig granskning av alla elföretag vi samarbetar med i Stockholm. Vår kvalitetskontroll inkluderar hela nio steg, som börjar med en intervju av företaget. Vi kontrollerar att de har alla nödvändiga dokument, såsom registreringsbevis från Elsäkerhetsverket, ansvarsförsäkring och en stabil ekonomi. Vi kontaktar även tidigare kunder som har anlitat företaget för att säkerställa att de har en god historik av att leverera högkvalitativt arbete. Vårt huvudsyfte är att du som kund ska känna dig helt säker på att den elektriker du anlitar via Done i Stockholm har rätt kompetens och förmåga att utföra ditt projekt på ett professionellt och tillförlitligt sätt.

Få prisförslag till din elinstallation

30% avdrag på arbetskostnaden från elektriker i Stockholm

Visste du att du kan dra nytta av rotavdraget när du anlitar en auktoriserad elektriker för att utföra elinstallationer i ditt hem? Alla våra anslutna elfirmor med tillhörande elektriker i Stockholm hjälper dig att hantera rotavdraget. Detta innebär att de automatiskt drar av 30% av arbetskostnaden på både offerten och fakturan, så länge du är kvalificerad för avdraget och har tillräckligt mycket kvar av rotavdraget för året. Känner du för att lära dig mer om hur rotavdraget fungerar och vilka slutgiltiga kostnader du kan förvänta dig när du anlitar en elektriker i Stockholm? Du hittar vår uppskattade guide till ROT och RUT-avdrag här, och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.

2021 kom äntligen det efterlängtade skatteavdraget för så kallade gröna installationer, även kallat för det gröna rotavdraget. Det gröna avdraget ger dig möjlighet att göra skatteavdrag på elinstallation från en elektriker av bland annat solceller och elbilsladdare, såsom laddbox och laddstolpe. Läs mer om det gröna skatteavdraget här.

Få en gratis offert

Vad är den exakta kostnaden för en elektriker i Stockholm?

595 kr i timmen efter ROT

Vi på Done vill säkerställa att våra kunder får ett konkurrenskraftigt pris när de anlitar våra anslutna elföretag i Stockholm, oavsett vilken typ av tjänst som utförs. Därför har vi fastställt ett standardiserat timpris på 595 kr efter ROT för alla våra anslutna elektriker i Stockholm. Detta innebär att du alltid betalar samma timpris oavsett vilken elektriker du matchas med, vilket ger dig en klarhet i prissättningen och en försäkran om att du inte kommer uppleva att du har överdebiterats.

För att täcka kostnader för exempelvis parkeringsavgifter, bensin och restid har vi infört en minimidebitering på 1800 kr efter ROT, som gäller oavsett om projektet är stort eller litet, eller vilken typ av elinstallation det rör sig om. Vi strävar alltid efter att erbjuda rimliga priser som är hållbara för våra anslutna elektriker, samtidigt som vi levererar professionell och pålitlig service till våra kunder. Se vår prisguide med kostnader när du anlitar en elektriker i Stockholm.

Få prisförslag till din elinstallation

Vad säger kunder om Done?

Juni 2022
Anna

Riktigt proffsigt och inte en kabel dragen på utsidan huset 👍

Juni 2022
Katia

Hantverkare med bra erfarenhet, kommunicerar bra och även om de behövde omboka första avtalade tiden, tog de kontakt och föreslog ny.

Juni 2022
James

Kunnig och trevlig. Kom i tid. Inget var för svårt. Gjorde ett snyggt jobb.

Juni 2022
Anna

Från första stunden blev vi mycket väl bemötta. Vi gick igenom våra renoveringsbehov och fick bra tips från Fadi och Jack.

Juni 2022
Beata

Snabb respons, trevlig och snabbt arbetat. Gav även bra tips för eget fix!

Juni 2022
Anandhakumar

Anas and his team have gone above and beyond to deliver on the vision we had set out to achieve.

Juni 2022
Thomas

Punktlig, snabb, och noggrann. Trevlig därtill.

Juni 2022
Jonas

Inget krångel och trevlig att ha att göra med!

Juni 2022
Abbas

Utmärkt kundbemötande!

Juni 2022
Anna

Riktigt proffsigt och inte en kabel dragen på utsidan huset 👍

Juni 2022
Katia

Hantverkare med bra erfarenhet, kommunicerar bra och även om de behövde omboka första avtalade tiden, tog de kontakt och föreslog ny.

Juni 2022
Anna

Från första stunden blev vi mycket väl bemötta. Vi gick igenom våra renoveringsbehov och fick bra tips från Fadi och Jack.

Juni 2022
James

Great work guys! Thanks!

Juni 2022
Beata

Snabb respons, trevlig och snabbt arbetat. Gav även bra tips för eget fix!

Juni 2022
Anandhakumar

Anas and his team have gone above and beyond to deliver on the vision we had set out to achieve.

Juni 2022
Abbas

Utmärkt kundbemötande!

Juni 2022
Jonas

Inget krångel och trevlig att ha att göra med!

elektriker i Stockholm

Elektriker i Stockholm till BRFer, butiker & kontor

Hos Done är vi inte bara tillgängliga för privatpersoner som behöver elektriker i Stockholm, utan också för företag som äger eller ansvarar för butiker, kaféer, restauranger, kontor eller bostadsrättsföreningar. Vi erbjuder både engångsinstallationer och prenumerationstjänster för elektriker och andra hantverkstjänster för att säkerställa att din verksamhet eller fastighet har en säker och pålitlig elektrisk infrastruktur. Kontakta oss på kontakt@doneservices.se så hjälper vi dig vidare med att hitta lokala elektriker i Stockholm.

Om du sitter i styrelsen för en bostadsrättsförening som vill installera laddstolpar eller laddboxar på parkeringsplatserna eller i garaget så kan ni räkna med hjälp från Dones elektriker i Stockholm. De är särskilt erfarna på att installera laddstolpar och hjälper gärna till med detta projekt. För bostadsrättsföreningar som vill installera flera laddstolpar på samma plats kan ni också få ett paketpris för tjänsten. Kontakta oss på kontakt@doneservices.se för mer information om vilka elinstallationer vi kan hjälpa er med, och hur vi kan hitta den elektriker som passar bäst till era behov.

Få prisförslag från elektriker

Så bokar du elinstallation via Done

Siffran 1 - Done

Boka elektriker

Ladda ner Done via Appstore/Google Play & eller boka en elektriker genom att beskriva ditt projekt i vårt offertformulär. Du blir sedan matchad med en av våra elinstallatörer som kontaktar dig för vidare kommunikation.

Siffran 2 - Done

Ta emot & godkänn offert

När du och din elektriker har gått igenom ditt projekt kommer du att ta emot offert med prisspecifikation. Det är alltid helt kostnadsfritt med rådgivning, samtal och offert. För större projekt finns även kostnadsfria videosamtal.

Siffran 3 - Done

Snabb projektstart

Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med elinstallatören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Videosamtal med elmontör från Done

Hårda krav för att bli certifierad elektriker hos Done

På Done lägger vi stor vikt vid att kvalitetskontrollera alla hantverksbolag vi tar in, inte minst inom kategorin el. Vi ställer hårda krav på elektrikerna i vårt nätverk vad gäller kvalitet i arbete och tydlig effektiv kommunikation. Vår kvalitetskontroll hjälper oss säkerställa att vi endast arbetar med elektriker som har kvaliteter som finns att hitta hos branschens bästa.

Kvalitetskontroll i 9 steg för att bli certifierad elmontör hos Done

I vår kvalitetskontroll säkerställer vi att elektrikern är/har:

rosa pin check giltig ansvarsförsäkring
Giltig ansvarsförsäkring
rosa pin check elsäkerhetsverket och Done
Registrerad elinstallatör hos Elsäkerhetsverket
rosa pin check Done erbjuder ROT
Hanterar ROT åt sina kunder
Rosa pin check Done har tydlig och effektiv kommunikation
Tydlig & effektiv i kommunikation
Rosa pin check Done anslutna hantverkare är registrerade för f-skatt
Registrerad för F-skatt
rosa pin check done har koll på råd och rön
Inte med på Råd & Röns svarta lista
rosa pin check Done har bra omdömen
Bra omdömen från tidigare kunder
Hantverkare anslutna till Done saknar betalningsanmärkningar
Saknar betalningsanmärkningar
Hantverkare anslutna till done är momsregistrerade
Är momsregistrerad

Ansvarsförsäkring - trygghet för dig och din elinstallatör

Om din elmontör orsakar skada vid arbete i ditt hem har du rätt till skadestånd. Har installatören en ansvarsföräskring så täcker den skadeståndet, och behöver inte betalas ur bolagets egen ficka. Alla elbolag anslutna till Done har självklart giltig ansvarsförsäkring. Väljer du att anlita elektriker genom Done så kan du alltid känna dig trygg i att du är skyddad om något oväntat skulle ske. A

Endast elinstallatörsbolag registrerade hos Elsäkerhetsverket

Elsäkerhetsverket arbetar mot att ingen person eller egendom ska komma till skada av el. Det är också Elsäkerhetsverket som avgör om ett elbolag räknas som godkänt elinstallationsbolag. För att få utföra de flesta elarbeten krävs det att firman är registrerad hos Elsäkerhetsverket som elinstallationsbolag. Alla elfirmor anslutna till Done är självklart registrerade elinstallationsbolag hos Elsäkerhetsverket. 

Vi har koll på Råd & Röns svarta lista över elinstallatörer

Intresseorganisationen Sveriges Konsumenter undersöker varor och tjänst. De driver dessutom Råd & rön vars svarta lista listar tjänstebolag som inte anses följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Såklart checkar vi så att elbolag i vårt nätverk inte finns med på denna lista. 

En Done certifierad elektriker förstår vikten av tydlig kommunikation

Bristfällig kommunikation och otydliga köpprocesser har gjort hantverksbranschen till en av de mest klagade på hela 13 år i rad. Det vill vi på Done ändra på. Vi är därför noga med att de elbolag vi tar in är tydliga i sin kommunikation gentemot dig som kund. Vi följer kontinuerligt upp på kommunikationen i appen, och avbryter samarbetet med bolag som inte lever upp till våra hårt ställda krav.

En välskött ekonomi - ett kvalitetstecken hos elbolag

Vi kontrollerar alltid att samtliga elfirmor som vi tar in är registrerade för moms och F-skatt samt inte har några betalningsanmärkningar. Detta då vi sett ett tydligt samband mellan en välskött företagsekonomi, bra affärsmannaskap och kvalitet i arbete och kommunikation.

Alla anslutna bolag hos Done kreditbevakas löpande.

Endast elinstallatörer med bra omdömen

En viktig del i vår kvalitetskontroll är att gräva i hur tidigare kunder upplevt elbolaget. Vi gör en noggrann genomsökning på internet för att se vad tidigare kunder skrivit om företaget samt intervjua minst två tidigare kunder kring kvalitet och kommunikation för att fånga upp eventuella varningstecken.

Få offert från certifierad elektriker

Done tipsar!

Psst… visste du att Done är partner till Koppla Säkert?

En tjänst från Elsäkerhetsverket

För att göra det enkelt för dig att avgöra vilka elinstallationer du får utföra på egen hand, och vilka installationer som kräver en registrerad elfirma med auktoriserad elektriker, har Elsäkerhetsverket tagit fram tjänsten Koppla Säkert. På Done värdesätter vi kvalitet och trygghet inom alla hantverkstjänster vi erbjuder, inte minst inom elarbeten. Därför är vi stolta över att vara en samarbetspartner till tjänsten Koppla Säkert, för att främja säkra elinstallationer. 

Till Koppla Säkert
Done partner till Koppla Säkert

Vad kostar en elinstallation?

Priset för en elinstallation beror alltså av den timkostnad elektrikern du anlitat tar för sin arbetstid och hur tidskrävande din installation är. Men, du behöver också räkna med att de flesta elfirmor även tar ut en start- och/eller resekostnad samt att kostnad för det material som går ut för att utföra din installation tillkommer. Resekostnad, eller framkörningsavgift som det också kallas, specificeras ofta som en fast klumpsumma och finns till för att täcka upp för ex. bensin och tullavgifter. Andra elfirmor specificerar parkeringsavgifter och milersättning separat.

Vad kan påverka kostnaden för en elinstallation?

Utöver vilket timpris en elektriker tar och hur många timmar som krävs för att utföra din elinstallation, så kan hur akut ditt arbete påverka slutpriset. För jourarbeten debiterar elfirman ofta både förhöjd timkostnad och framkörningsavgift. 

Vi har tagit fram prisguider för några av våra mest bokade elarbeten, för att du enkelt ska kunna få ett hum om vad din installation kan tänkas kosta redan innan du får din offert.

Behörighet elektriker - det gäller när du anlitar elinstallatör

Vad får du göra själv med el och när behöver du ta hjälp av en behörig elinstallatör?

Så, när behöver du anlita en behörig elinstallatör och när får du själv utföra elarbeten? Det beror både på typ av elinstallation och din kunskap och kompetens. Det finns alltså elarbeten du får utföra på egen hand, dock endast om du har kunskap nog att genomföra installationen korrekt. Känner du dig det minsta osäker, eller inte har möjlighet att på korrekt sätt kontrollera installationen, ska du alltid anlita en elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.

Elinstallationer du får utföra på egen hand

Så, när behöver du anlita en behörig elinstallatör och när får du själv utföra elarbeten? Det beror både på typ av elinstallation och din kunskap och kompetens. Det finns alltså elarbeten du får utföra på egen hand, dock endast om du har kunskap nog att genomföra installationen korrekt. Känner du dig det minsta osäker, eller inte har möjlighet att på korrekt sätt kontrollera installationen, ska du alltid anlita en elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.

Kom ihåg! bara för att du får utföra en elinstallation betyder inte att du måste utföra den själv. Är du osäker på hur du ska gå tillväga, inte har möjlighet att kontrollera installationen eller inte vill utföra installationen hjälper vi och våra elfirmor dig mer än gärna utföra installationen på ett säkert och korrekt sätt.

Få offert från elmontör

Behörigheter i elbranschen

Det finns tre auktorisationstyper inom elbranschen. Enkelt sagt så avgör auktorisationstypen vilken typ av elarbeten installatören har kompetens nog att utföra. Auktorisationen styr också vilka ramar installatören måste arbeta inom och vilka regler som måste efterföljas vid en elinstallation. Auktorisationen är på så sätt en trygghet för dig som beställare av elinstallationer, då du med hjälp av den kan vara trygg i elinstallatörens kompetens.

Vilken auktorisation ska dig elinstallatör ha?

Auktorisation A: Denna auktorisation är den högsta typen och omfattar alla typer av elinstallationer.

Auktorisation AL: AL står för auktorisation lågspänning och innebär att din elektriker får utföra elinstallationsarbeten på så kallade lågspänningsanläggningar. En bostad är ett exempel på en lågspänningsanläggning.

Auktorisation B: B står för begränsad auktorisation och innebär att elinstallatören får utföra arbeten på lågspänningsanläggning med befintlig gruppledning. Det innefattar exempelvis att flytta ljusarmaturer och elkopplare.

Läs mer om auktorisationstyper hos Elsäkerhetsverket.

Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play