Byta lamputtag
Alla tjänster
/
/
Byta lamputtag

Byta lamputtag

fr 1 800 kr efter ROT

Med vår hjälp kan du enkelt byta ut dina gamla, slitna lamputtag och få nya, pålitliga sådana. Våra kunniga elektriker kan hjälpa dig med allt från installation till val av rätt lamputtag för dina behov. Boka nu och upptäck hur en enkel förändring kan göra en stor skillnad i ditt hem!

På Done ingår alltid startkostnad, körkostnad, administration av ROT-avdrag och grundläggande material. I minidebiteringen ingår 2 timmar service. Om du behöver ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 595 kr per timme.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 vecka
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Byta lamputtag - Done!

Att byta lamputtag kan vara en enkel, men härlig uppgradering för ditt hem. Det förbättrar både funktionaliteten och utseendet på ditt belysningssystem. Oavsett om du behöver ersätta slitna lamputtag eller vill uppgradera till modernare alternativ har Done lösningar för ditt hem. Att byta lamputtag är ett praktiskt sätt att förbättra din belysning och göra ditt hem mer bekvämt och estetiskt tilltalande. Häng med så går vi igenom allt du behöver veta om att byta lamputtag, från pris till säkerhetsaspekter och hur det går till.

Hur mycket kostar det att byta lamputtag?

På Done börjar priset för att byta lamputtag på 1800 kr, där det ingår 2 timmars service av en av våra elektriker. Priset för ytterligare service beror på ditt behov och framgår av din kostnadsfria offert. På Done har vi ett fast timpris på 595 kr/timme (efter ROT) för eventuell extra tid utöver de första 2 timmarna. Vanligtvis hinner till exempel en elektriker byta 2 lamputtag inom 2 timmar. För att få en exakt prisuppskattning är det bäst att kontakta en av våra elektriker och få en kostnadsfri offert. De kan enkelt och smidigt ge dig ett prisförslag genom vår Done-app eller online. 

Vanliga frågor om att byta lamputtag

Får jag byta lamputtag själv?

Ja, enligt Elsäkerhetsverket får du byta lamputtag själv om du har nödvändig kunskap och kompetens inom elektriska arbeten. Du måste däremot följa alla säkerhetsåtgärder, som att stänga av strömmen innan du börjar. Det är alltid bra att kolla med en professionell elektriker om du är osäker. Säkerhet är alltid prioritet när man arbetar med el och olagliga elinstallationer är straffbara. Kontakta en av våra Done-elektriker för en kostnadsfri konsultation och rådgivning.  

Varför ska jag byta lamputtag?

Precis som allt annat i hemmet slits lamputtag med tiden. Äldre uttag kan utveckla sprickor, rost eller andra slitageproblem som kan påverka deras prestanda och säkerhet. Om du märker att ditt nuvarande uttag börjar visa tecken på ålder, som bristande delar eller skadade trådanslutningar, är det verkligen på tiden att ersätta det. På det sättet undviker du risker och ser till att uttaget fungerar säkert och tillförlitligt. Även elektriska problem, som flimrande ljus, överhettning eller strömavbrott kan vara relaterade till uttaget.

Så, oavsett anledningen till att du överväger att byta lamputtag, kom ihåg att arbetet med elektricitet kan vara farligt om det inte utförs korrekt. För att säkerställa att allt går smidigt och säkert är det en klok idé att anlita en professionell elektriker. På så sätt kan du vara säker på att bytet utförs på ett säkert sätt och att du undviker eventuella risker. Din säkerhet går alltid i första hand!

Får man ha lamputtag i badrum?

Vid placering av lamputtag i badrummet bör du alltid tänka på säkerheten först och att utgå från Elsäkerhetsverkets föreskrifter. Det är det viktigt att tänka på att installationen endast får ske inom vissa områden. Du får inte ha lamputtag där det finns rinnande vatten, och i allmänhet är det en bra säkerhetspraxis att placera eluttag minst 1 meter bort från badkar, dusch och handfat i badrum. Ett tips är att också installera eluttag i badrumsskåpet eller kommoden! På så sätt kan du smidigt ladda eltandborsten eller rakapparaten utan att den behöver ligga framme. Det är dock livsviktigt att komma ihåg att installera en jordfelsbrytare för att undvika olyckor. Behöver du hjälp med att installera jordade uttag kan du alltid kontakta en av våra Done-elektriker.

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!