Dra om el

Dra om el

fr 2 380 kr efter ROT

Oavsett om du behöver dra sladdar på utanpå väggen eller gömma dem inuti så har våra elektriker massor av erfarenhet och stenkoll på hur man gör det på snyggast sätt. 

På Done ingår alltid startkostnad, körkostnad, administration av ROT-avdrag och grundläggande material. I priset, 2 380 kr, ingår 3.5 timmars service, behöver du ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 595 kr per timme.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 vecka
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Dra om el - allt du behöver veta

Att ha en säker och pålitlig elanläggning i ditt hem är något vi alla borde värderar högt. Ibland kan det vara nödvändigt att dra om el i huset för att säkerställa att allt fungerar smidigt och säkert. Kom ihåg att som husägare är du själv ansvarig för att se till att elsystemet är säkert. Oavsett om det handlar om att byta ut äldre kablar, uppgradera din elpanel eller installera nya kretsbrytare, har våra certifierade elektriker den kunskap och erfarenhet som krävs för att få jobbet gjort. De är redo att ge dig all den rådgivning du behöver kring att dra om el direkt i Done-appen. 

Hur mycket kostar det att dra om el?

Den totala kostnaden för att anlita en elektriker till att dra el beror på flera faktorer, såsom omfattningen av arbetet, storleken på ditt hem och eventuella specialanpassningar. I ett större hem krävs naturligtvis mer material och tid för projektet. På Done börjar priset på att dra el från 2380 kr efter ROT. I detta minimipris för att dra om el ingår 3,5h service, där elektrikern exempelvis kan dra om el från ojordad till jordad, byta elcentral eller dra in el i olika rum. Vid ytterligare behov av service tillkommer en fast timkostnad på 595 kr/h (efter ROT).

Detta pris gäller oavsett vilken av våra Done-elektriker som du matchas med. Sammantaget varierar priset på att dra om el beroende på framförallt hur stort ditt hem är, eftersom det kommer att påverka mängden material samt tid som behövs. Du kan även spara 30 % på arbetskostnaden genom att använda rotavdraget. Läs mer om hur du kan använda rotavdraget i vårt blogginlägg om ROT. Via vår app kan du enkelt välja att få en gratis offert och då drar vi automatiskt av rotavdraget åt dig. Lättare än så kan det inte bli!

Vi hjälper dig att anlita en elektriker till fast pris och guidar dig genom din process. Kontakta en av våra elektriker för att diskutera ditt specifika projekt och få ett kostnadsfri prisförslag och offert idag!

Vanliga frågor om att dra om el

Vad innebär det att dra om el? 

Att "dra om el" är ett uttryck som används inom elektrisk installation och innebär att man omkonfigurerar elledningar och elsystem i en byggnad eller krets. Det kan behövas av flera skäl, inklusive renoveringar, felsökning, kapacitetsuppgraderingar och följs av elektriska koder för att säkerställa säkerhet och effektivitet. Processen involverar att koppla bort befintliga kablar, dra om dem vid behov, ansluta dem på ett säkert sätt och följa elektriska standarder och regler. För att utföra detta arbete på ett säkert sätt bör det utföras av kvalificerade elektriker. Våra elektriker har stenkoll på vad det innebär att dra om el, få en kostnadsfri offert i Done-appen eller online idag!

Hur vet jag om jag behöver dra om el hemma? 

Att vara medveten om när det är dags att dra om el hemma är viktigt för att säkerställa både din säkerhet och ditt hems elektriska funktion. Om du är osäker rekommenderar vi att du bokar in en kvalificerad elinstallatör eller besiktningsingenjör för att göra en elbesiktning. Här är några tydliga tecken som du bör vara uppmärksam på: 

1. Ålder på elsystemet: Om ditt elsystem är äldre och inte har uppgraderats på många år kan det vara klokt att överväga att dra om el. Gamla ledningar och komponenter kan vara osäkra och otillräckliga för dagens behov.

2. Frekventa strömavbrott: Upplever du regelbundna strömavbrott eller säkringar som ständigt går? Detta kan vara en indikation på överbelastade kretsar eller andra problem i din elinstallation.

3. Gnistor, lukt eller brus: Om du märker att dina uttag eller strömbrytare avger gnistor, luktar bränt eller låter onormalt, är detta allvarliga tecken på en potentiell säkerhetsrisk. Slå av strömmen och kontakta omedelbart en certifierad elektriker.

4. Otillräckligt antal uttag: Om du ständigt använder skarvsladdar och förlängningssladdar för att ansluta elektronik kan det vara dags att installera fler uttag till ditt hem för att möta dagens tekniska krav. 

5. Renovering och ombyggnad: Om du planerar att renovera eller göra ombyggnad i ditt hem är det en utmärkt tidpunkt att överväga att dra om el. Det ger dig möjligheten att anpassa din elinstallation efter dina nya behov och önskemål.

6. Ökad energiförbrukning: Om din elräkning har skjutit i höjden utan någon uppenbar anledning, kan det indikera ineffektiva eller felaktiga delar av din elinstallation.

7. Modernisering av teknik: Om du har lagt till nya apparater eller teknik i ditt hem, som exempelvis laddningsstationer för elbilar eller energieffektiva apparater, kan det kräva en anpassning av din elinstallation.

Vid minsta tvekan är det alltid bäst att konsultera en elektriker. Vårt team av erfarna elektriker är redo att utvärdera din elinstallation, identifiera potentiella problem och ge dig rådgivning om när det är lämpligt att dra om el. 

Får jag dra om el själv?

Att dra om el i ditt hem är en komplicerad process som kräver rätt tekniska kunskaper för att det ska ske säkert. Vissa mindre elarbeten är tillåtna för privatpersoner enligt Elsäkerhetsverket, men när det kommer till större projekt som att dra om el ska anlita en professionell elektriker. Kom ihåg, olagligt elinstallationsarbete är straffbart! Våra certifierade elektriker på Done har den kompetens och erfarenhet med att dra el som krävs för att se till att arbetet utförs på rätt sätt och i enlighet med alla regler och bestämmelser. 

Vilken behörighet behöver en elektriker för att få dra om el?

För att säkerställa säkerheten och kvaliteten på elarbeten krävs specifik utbildning och behörighet, såsom elektrikerlicens, vilket innebär att elektrikern följer branschstandarder och föreskrifter. Våra elektriker på Done är fullt kvalificerade och har de behörigheter som krävs för att dra el enligt branschstandarder och föreskrifter, samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!