Alla tjänster
/
Elektriker
/

Säkra elinstallationer med certifierade elektriker

Korrekta elinstallationer är en viktig del av varje bostad och arbetsplats, när de utförts på rätt vis går allt som på räls. Men när de inte görs regelrätt, kan konsekvenserna vara allvarliga.

Att se till att varje installation är säker och upp till standard är avgörande för att undvika brand och elektriska stötar. Ta inga risker utan välj en certifierad elektriker som utför elarbetet åt dig.

Läs vidare för att få mer information om varför och hur du kan göra ditt hem och arbetsplats säkrare med hjälp av en certifierad elektriker.

Varför ska du anlita certifierade elektriker?

För det första är det en säkerhetsfråga. Att arbeta med elinstallationer kräver kunskap och utbildning. Felaktiga installationer kan leda till allvarliga skador och i värsta fall bränder. Vi rekommenderar alltid att kontakta certifierade elektriker direkt och undvika att ta onödiga risker.

Behöver du hjälp med att byta elcentral eller kanske installera belysning utomhus? Done har certifierade elinstallatörer med lång erfarenhet som kan hjälpa dig. Dessutom, när du anlitar certifierade elektriker från Done, får du inte bara tryggheten av att arbetet utförs korrekt, du kan också dra nytta av ROT-avdraget.

Done har elektriker i hela Sverige, bland annat finns vi i Stockholm, Östersund och Västerås för att nämna några städer. Ladda ner Done-appen, boka en elektriker och få en kostnadsfri offert direkt i mobilen! 

Vilken typ av elinstallationer kräver certifierade elektriker?

Att utföra någon form av elinstallation på egen hand kan verka enkelt, men det är viktigt att tänka sig för en gång extra då det kan medföra stora risker. För din egen säkerhets skull, och för att garantera att allt fungerar som det ska, är det alltid bäst att anlita en certifierad elektriker.

En elektriker arbetar med olika sorters elinstallationer. Här listar vi några exempel på installationer som kräver att du tar hjälp av en certifierad elektriker:

Installationer som kräver en certifierad elektriker:

 • Installation och byte av elcentral.
 • Installation av vägguttag eller belysning, exempelvis dimmer, där det tidigare inte funnits något.
 • Arbeten i våtutrymmen som kök och badrum.
 • Installation eller reparation av golvvärme.
 • Installation av större elektriska apparater som elspisar.
 • Byte av huvudsäkring eller förändring av elanslutningen.
 • Installation av laddstationer för elbilar.
 • Elinstallationer i utrymmen där brandrisk kan vara hög, som garage eller förråd.

Installationer privatpersoner kan göra själv:

 • Byte av befintlig lampa till en annan.
 • Installation av en ny strömbrytare på en befintlig plats.
 • Byte av säkringar i elcentralen.
 • Montering av batteridrivna rökdetektorer.
 • Installation av enkla batteridrivna dörrklockor.
 • Byte av eluttag utan att förändra den bakomliggande kabeldragningen.
 • Montering av batteridrivna säkerhetssystem, som rörelsedetektorer.

Håll ditt hem tryggt med korrekta elinstallationer

Att känna sig trygg i sitt eget hem är en känsla som alla vill ha. En viktig del för att känna det där lugnet och tryggheten handlar om att veta att elinstallationerna i hemmet är korrekt utförda av en erfaren elinstallatör. Felaktiga installationer kan, som nämnt tidigare, leda till skador eller till och med bränder.

Kostnadsbesparingar med certifierade elektriker

Många människor tror att de kan spara pengar genom att utföra elinstallationer på egen hand eller genom att anlita icke-certifierade elektriker. Men sanningen är att felaktiga installationer kan resultera i höga reparationskostnader i framtiden. En certifierad elektriker säkerställer inte bara att jobbet blir korrekt utfört från början, men kan också råda om energibesparande lösningar, vilket kan minska dina elräkningar över tid.

Genom att anlita en elinstallatör med certifikat för dina uppdrag behöver du inte oroa dig över potentiella risker. Du kan vara trygg i vetskapen att en installatör med rätt utbildning, erfarenhet och auktorisering har utfört arbetet korrekt.

Varför regler och standarder är viktiga

Standarder inom elbranschen är inte bara rekommendationer. De är utformade för att skydda både konsumenten och elinstallatören. När du anlitar en certifierad elektriker vet du att personen följer de riktlinjer och standarder som är satta av professionella organisationer och myndigheter. Dessa standarder ser till att elinstallationerna är säkra, effektiva och hållbara.

Vad gör du om tidigare installationer inte gått rätt till?

Ingen av oss vill ställas inför en obehaglig överraskning när det gäller elinstallationer i våra hem eller arbetsplatser. Oavsett om det är ett litet gnisslande ljud från en brytare, ett oväntat flimmer från en lampa eller ett större bekymmer som ett helt elavbrott, är det de oväntade problemen som kan vara mest oroande.

Certifierade elektriker åtgärdar elproblem

Detta understryker vikten av att ha en certifierad elektriker till hands. Dessa experter är inte bara utbildade för att installera ny elutrustning; de är även specialister på att diagnostisera och åtgärda befintliga problem. En certifierad elektriker kommer att ha den senaste tekniken och verktygen för att snabbt och noggrant identifiera källan till ett elproblem.

Långsiktiga och hållbara lösningar

Men det slutar inte bara med att identifiera problemet. Certifierade elektriker besitter kunskap för att kunna bestämma den mest effektiva lösningen, vilket inte bara löser problemet men också säkerställer att det inte kommer tillbaka. För dem är det inte bara en fråga om att finna en ytlig, kortsiktig lösning utan det handlar om att adressera roten till problemet.

Tillförlitliga installationer enligt branschstandard

Ytterligare en fördel med certifierade elektriker är deras förståelse för lokala byggnormer och regelverk. Om en installation inte uppfyller dessa normer, kan det leda till problem längre fram. En certifierad elektriker kommer att se till att alla reparationer och installationer inte bara är tillförlitliga, utan också i linje med dessa standarder.

Så nästa gång du står inför ett oväntat elproblem, vet du med dig att en certifierad elektriker från Done inte bara är din bästa lösning – de är också din tryggaste. Med vår hjälp kan du sova lugnt, med vetskapen att ditt hem eller arbetsplats är i trygga händer.

Varför du ska anlita certifierade elektriker från Done

Få saker är så frustrerande med ett projekt som bristande kommunikation med elektriker. Med Done-appen slipper du all stress, vi ställer tuffa krav på våra elektriker och har effektiv kommunikation som högsta prioritet! Vi vill också säkerställa att vi ger våra kunder den bästa servicen. Därför går alla våra elektriker genom en kvalitetskontroll i 9 steg för att garantera att samtliga installationer utförs säkert och regelrätt.

Vår kvalitetskontroll innebär att elektrikern är/har:

 • Ansvarförsäkrad
 • Registrerad hos Elsäkerhetsverket
 • Hanterar ROT åt kunder
 • Kommunicerar tydligt och effektivt
 • Registrerad för F-skatt
 • Inte med på Råd och Röns svarta lista
 • Goda omdömen från tidigare kunder
 • Saknar betalningsanmärkningar
 • Är momsregistrerad

Elektriker i Stockholm och hela Sverige

Samtliga elektriker från Done är auktoriserade, certifierade och du kan lita på att de utför dina uppdrag säkert och effektivt. Oavsett om du behöver elektriker i Stockholm, Uppsala, Göteborg eller någon annan plats i Sverige kan Done hjälpa dig med en av sina certifierade elektriker som garanterar ett väl utfört arbete.

Hitta certifierade elektriker hos Done

Med Done-appen sköter du all kontakt med din elinstallatör i mobilen - enkelt och smidigt! Dessutom är våra elektriker både behöriga och ansvarsförsäkrade, de arbetar också till ett fast timpris. Vi erbjuder även videosamtal inför en offert så både du och elinstallatören sparar tid. Kika nedan för att se hur det går till att boka:

Ladda ner Done via Appstore/Google Play och beskriv ditt ärende.

Du blir matchad med en av våra elinstallatörer som är kvalitetskontrollerad och registrerad hos Elsäkerhetsverket.

Inom 24h får du en bekräftelse via appen.

Nu är du redo att godkänna offerten i appen. Chatta direkt med elektrikern och bestäm när projektet ska utföras - det blir inte enklare än så!

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play