/
Målare
/

3 tips inför att du ska måla om hemma

Måla om hemma 3 tips
Det krävs förarbete innan du startar med din målning. Ju mer förberedd du är inför första penseldragen ju lägre blir priset när du anlitar målare.
Här kommer de 3 viktigaste faktorerna.

1. Fixa förarbetet och påverka priset

Att måla själva väggarna är oftast inte det som tar mest tid, utan förarbetet är det tyngsta arbetet (nästan 75% av all arbetstid 🙀). Att få till en bra bredspackling är ett konststycke i sig, och beroende på skicket på dina väggar är det här priset påverkas mest. Det kan också handla om tapeter som måste rivas, grundmålning innan ytan är förberedd för målarfärg eller tapetkanter som måste slipas ner.

Man pratar även om att spärra färgen. Det betyder att du förhindrar att din nya färg ska blöda ut mot exempelvis en vitt tak. Om du har ett tak som är målat i vit färg och som du vill dra ner mot väggen, göra ett så kallat släpp så behöver du markera var du ska avsluta din väggfärg mot den vita takfärgen. Det rekommenderas starkt att fästa maskeringstejp för att dra gränsen mellan takfärg och väggfärg. Ska du lära dig branschsnack så kallar man det för snobbrand - då vet garanterat målaren vad det är!

2. Testmåla

Färgen ser ofta helt annorlunda ut när du målar den på din vägg, jämfört med färgproverna i butik. Detta på grund av att ljusinsläpp spelar stor roll för hur färgen uppfattas. Så för att inte få en färgchock rekommenderar vi starkt att du tar hem ett par färgprover från butik för att testmåla innan du spikar ditt val. Låt sedan din målare shoppa färgen åt dig (se bara till att ge exakt rätt färgkod) - de har oftast bra rabatter hos färghandlare.

Källa: nordsjo.se

3. Mät ytan noggrant innan målning

För att få rätt kostnad är det viktigt att mäta ytan som ska målas noggrant. Man behöver ofta mer färg än vad man tror.

Inför våra videosamtal med målare rekommenderar vi att använda appen Mätverktyg (finns för dig som har iphone) för att mäta upp ditt rum in i minsta millimeter ☝️

Ladda ner Done här
Nedladdningsknapp  AppStore Done bloggNedladdningsknapp GooglePlayStore Done blogg
Liknande inlägg
Visa alla inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Ladda ner Done app AppStore nuLadda ner Done app GooglePlay Store nu