Alla tjänster
/
Målare
/

3 tips inför att du ska måla om hemma

Kan man påverka priset för att måla om hemma? Svar ja! Det krävs förarbete innan du startar med din målning hemma. Desto mer förberedd du är inför första penseldragen, desto lägre blir priset när du anlitar en målare! För att hjälpa dig en bit på traven har vi listat 3 tips inför att du ska måla om hemma, så att du får ut bästa möjliga resultat av ditt nästa målningsprojekt.

Foto: Haymespaint.com

‍1. Fixa förarbetet och påverka priset

Att måla självaste väggarna är oftast inte det som tar mest tid, det tyngsta arbetet är faktiskt förarbetet som tar nästan 75% av all arbetstid! Att få till en bra bredspackling är en konst i sig, och beroende på skicket på dina väggar är det här priset påverkas mest. Det kan också handla om tapeter som måste rivas, grundmålning innan ytan är förberedd för målarfärg eller tapetkanter som måste slipas ner.

Man pratar ofta även om att spärra färgen. Det betyder att du förhindrar att din nya färg ska blöda ut mot exempelvis en vitt tak. Om du har ett tak som är målat i vit färg och som du vill dra ner mot väggen, göra ett så kallat släpp, så behöver du markera var du ska avsluta din väggfärg mot den vita takfärgen. Det rekommenderas starkt att använda maskeringstejp för att dra gränsen mellan takfärg och väggfärg, och även mellan golv och vägg. Ska du lära dig bransch-snack så kallar man det för snobbrand - din målare vet garanterat vad det är!

Maskeringstejp väggmålning
Foto: Land.se
Ladda ner Done här

2. Testa kulören på väggen

Kulörer ser ofta helt annorlunda ut när du målar den på din vägg, jämfört med färgprov i butik. Detta på grund av att ljusinsläpp spelar stor roll för hur färgen uppfattas. Så, för att inte få en färgchock rekommenderar vi att du tar hem ett par färgprover från butik för att testa-måla väggarna hemma innan du bestämmer dig för ditt val. Tips - låt din målare köpa färgen åt dig (se bara till att ge exakt rätt färgkod), de har oftast bra rabatter hos färghandlare!

För dig som inte vill testmåla din vägg finns det även färgleverantörer som erbjuder så kallade provark. Provark är handmålade, självhäftande färgprover som du kan fästa direkt på väggen utan att behöva måla den - ett perfekt alternativ till att testmåla!

Testmålning av väggfärg
Foto: Nordsjo.se

3. Mät ytan noggrant innan målning

För att få rätt kostnad är det viktigt att noggrant mäta ytan som ska målas. Detta eftersom man ofta behöver mer färg än vad man tror. Inför ett videosamtal via vår innovativa Done-app rekommenderar vi att du använder appen Mätverktyg (finns för dig som har iphone) för att mäta upp ditt rum in i minsta millimeter! Men det går självklart bra att mäta med ett vanligt måttstock också.

Anlita målare via Done

När förarbetet är klart så är det bara målning av väggarna som återstår! Hos Done kan du anlita en kvalitetssäkrad målare som målar dina väggar åt dig. Boka in ett videosamtal via Done-appen med din målare idag för gratis offert och förvandla ditt hem med en ny färg!

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play