Alla tjänster
/
/

DONE slipar golvet hos: Klara Doktorow

Klara Doktorow, @klaradoktorow, är medieprofilen och inredningsentusiasten som brinner för att skapa magi i sitt hem. När Klara vände sig till Done för en golvslipning, bad vi om att få dyka djupare in i hennes värld av inredning, hemmets hjärta och självklart hennes personliga stil. Generös som hon är, välkomnade Klara oss till sitt förtrollande hem där historien möter nutid. 

Psst.. visste du att vi på Done har specialiserat oss inom vvs- och elinstallationer? Våra certifierade vvsare och elektriker kan utföra alla typer av vvsjobb och elarbeten hemma hos dig. Ladda ner Done-appen och se hur vi kan hjälpa dig att checka av din to-do lista!

Klara i sitt kök

Välkommen in!

Vi stiger in i Klara Doktorows hus i Huddinge, en plats med en spännande historia och en rykande färsk golvslipning. - Du har ett fantastiskt hem! Berätta gärna lite om huset.

“Tack, vad glad jag blir! Huset är från 1909 vilket kakelugnarna bekräftar, men rätt lite är känt om dess ursprung då det inte finns kvar några handlingar i arkiven. När vi budade förlorade vi först budgivningen och jag var knäckt för det var ju VÅRT hus. Men två budgivare hoppade av så stjärnorna stod väl rätt antar jag. Vi trivs väldigt bra och jag älskar känslan i huset, det är lite murrigt och spöklikt ibland men väldigt snällt, mjukt och omfamnande. Människor har varit lyckliga här”

Detaljer i köket

När man stiger in i Klaras hem, möts man av en levande atmosfär som bjuder in till en vandring genom tid och rum. En atmosfär som reflekterar Klaras personliga stil och kärlek till inredning. Klara bor tillsammans med mannen Kjell och hennes tre barn, och hon berättar att favoritplatsen i huset just nu är köket.

“Vi har en matsal också men sen köket blev klart sitter vi nästan alltid här, det har en väldigt behaglig känsla. Sen gillar jag vardagsrummet också. Och mitt badrum uppe som vi bara bytte kommod och målade upptill, det räckte för att ge det en helt annan vibb.”

Klaras kök med nyslipat golv

Klara beskriver sin inredningsstil som en härlig fusion av antikvariat och designklassiker, “Vi gillar prylar och pinaler, inget avskalat.” Här är minimalism ett främmande ord, och när köket är helt klart kommer varje kvadratcentimeter vara fylld med personliga favoriter och unika föremål. När inspirationen för nästa projekt behövs, vänder sig Klara till sin man Kjell, som är art director. Hon utforskar även franska och brittiska inredningskonton på Instagram samt letar efter skatter på auktionssajter. För de som vill fräscha upp sitt hem på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt, delar Klara ett enkelt tips: Måla! Med lite färg kan man förvandla och förnya ett rum, men till en bråkdel av kostnaden för större renoveringsprojekt.

Detaljer från Klaras hem

Golvslipningen av ett 114 år gammalt golv - Klaras senaste projekt med Done

Klara delar med sig av sitt senaste renoveringsprojekt med Done. Tillsammans antog vi utmaningen att slipa det 114 år gamla köksgolvet. ”Vi visste inte alls status på plankorna under, så det var en chansning, men vi är så nöjda.”

Klara valde att slipa golvet istället för att måla det av flera anledningar. “Målat golv kräver ganska mycket underhåll, plus att det inte är lika förlåtande för oss djurägare som ett trärent golv. Vi slipade och lade hårdvaxolja i två olika nyanser, neutralt men med lite vitt pigment för att undvika att det gulnade. Det blev så fint att vi slipade om resten av nedervåningen och lade samma nyans.”

Golvslipare från Done

När Klara anlitar hantverkare menar hon att det finns tre saker som är extra viktiga:  God kommunikation, hög kvalitet och rättvisa arbetsvillkor för dem som utför arbetet. Klara har inget annat än positiva saker att säga om sin renoveringsupplevelse med Done och de är “extremt nöjda!”.

Golvet före och efter slipning

5 snabba med Klara Doktorow 

Mörkt eller ljust trä?

Båda i kombination

Silver/krom eller mässingdetaljer?

Jag blandar allt

Restaurera eller bygga nytt? 

Restaurera alla dagar i veckan

Badkar eller dusch?

Bada är mitt största intresse

Videosamtala eller chatta med hantverkaren? 

Chatta, men videosamtal är bra när det behövs

På Done erbjuder vi både videosamtal och chatt med din installatör, allt för att göra renoveringen så smidig som möjligt! 

Många nya projekt på gång

Vad gäller nästa renoveringsprojekt hemma hos Klara finns det flera planer. Golven på övervåningen ska slipas och behandlas i samma stil som köket och nedervåningen. Trädgården har också några projekt på agendan, inklusive ett takbyte på ett gammalt lusthus. Klara och hennes familj tycks aldrig tröttna på att skapa och förbättra sitt fantastiska hem!

Går du också i tankarna av att göra om hemma i höst? Vi hjälper dig med alla vvs- och elinstallationer - Let's get it Done! 

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play