Alla tjänster
/
Kök & Badrum
/

Inspireras av VOLA: Blandare till kök & badrum

Har du tröttnat på ditt gamla kök eller badrum? Vill du ge ditt hem en välförtjänt uppfräschning? När vi tänker på att renovera eller förbättra våra kök och badrum, brukar vi ofta fokusera på stora förändringar såsom skåp, kakel eller vitvaror. Men små detaljer kan också göra stor skillnad! Att installera en snygg blandare från Vola kan vara precis vad ditt kök eller badrum behöver för att få nytt liv.

Om du vill ge ditt badrum eller kök ett riktigt snyggt lyft och samtidigt få en energieffektiv blandare som sparar vatten så har du kommit rätt! Här kan du läsa om:

  • Våra bästa tips på Vola köksblandare, dusch- och badkarsblandare och tvättställsblandare till badrum
  • Var Vola designar och producerar sina produkter
  • Hur Vola jobbar med hållbara material
  • Vattensparande funktioner i Vola blandare 
Vola 590 H blandare & fristående Vola badkarsblandare FS1.
Foto: pinterest

Snygg blandare i krom och duschset i koppar

Älskar du detaljer i krom eller koppar? Kolla då in denna snygga blandare i krom och duschset i koppar från Vola. En Vola tvättställsblandare i krom är både funktionell och stilren! Den gör sig bra i alla kök och badrum, särskilt om du är ute efter en tidlös design som man aldrig tröttnar på. Om du vill ha något lite mer trendigare så kan denna snygga Vola duschblandare liva upp ditt badrum! Matcha den till ett svart och vitt badrum eller med varmare toner - koppar gör sig riktigt bra till flera olika typer av stilar.

Vola köksblandare KV1 i terrakotta & Vola duschset och takdusch i färg 63 koppar.
Foto: pinterest

Vola köksblandare - stilrent med mässing och koppar

Sugen på klassiska köksdetaljer som ändå sticker ut? Vola köksblandare ger en exklusiv känsla till ditt kök, de här varianterna i mässing och koppar gör sig särskilt bra mot en vit marmorskiva och känns både klassiska och stilsäkra! Båda blandarna från Vola är perfekta för dig som älskar avskalad och minimalistisk design och som vill åt den perfekta mixen mellan trend med tradition.

Vola 590H i färg 19 naturlig mässing & Vola 590 i färg 63 koppar.
Foto: pinterest

Våga använda mer färg - snygga köksblandare från Vola

Skulle du vilja sätta en personlig prägel på ditt kök? Om du älskar färg kan en Vola köksblandare i rött eller grönt göra susen! Den röda köksblandaren skapar en fräsch och lekfull stil, medan den gröna ger en mer naturnära känsla. Båda är perfekta när du vill mixa funktion med en unik design! Visste du att Vola gör sina kranar i femton olika färger? Varje produkt kan beställas i någon av dessa femton färger och det som ger blandarna en extra lyxig och framförallt unik touch är att de är handfärgade i Horsens, Danmark​​. Snygga blandare blir inte bara en del av dina vardagliga rutiner i köket, utan en pricken över i som höjer hela rummets intryck!

Vola KV4 köksblandare i färg 21 & Vola köksblandare Vola 590H i färg 06.
Foto: pinterest

Vola duschblandare – Klassiskt, enkelt, snyggt

Vola duschblandare är rena drömmen för dig som gillar stilren skandinavisk design. Ta dessa två duschar som exempel, de passar i varje badrum och fungerar med flera stilar. Särskilt snyggt blir den svarta Vola duschen tillsammans med grått eller vitt för en mer industriell känsla. Och det snygga duschsetet i mässing? Den värmer upp vilket badrum som helst med sin antika känsla och ger rummet det där lilla extra. Vola vet hur man mixar praktiska funktioner med en design som sticker ut, och dessa duschblandare är inget undantag. Vilken hade du valt?

Vola duschblandare 5471R i svart & Vola duschblandare 2471 i mässing.
Foto: pinterest

Vola badkarsblandare - stilrent med mässing

Tänk att något så enkelt som en ny badkarsblandare kan göra så mycket. Volas badkarsblandare är snyggt inbyggd och mässingen gör att badrummet känns klassiskt utan att bli tråkigt. Satsa på en matchande Vola tvättställsblandare för en enhetlig look i ditt badrum. Blandare i mässing kan göra sig riktigt bra med beigea toner för att varma upp känslan i ett badrum, eller med marmor och sten i grå eller vita toner. Det är inte konstigt att Vola är mångas favorit när det kommer till att piffa till badrummet med detaljer som har det där lilla extra!

Vola badkarsblandare och handdusch 2411C-071& Vola blandare 111X.
Foto: pinterest

Vola blandare i svart och vitt

Få saker är snyggare som stilrena badrum i svart och vit färgskala. Dessa blandare i vitt och fristående badkarsblandare i svart från Vola passar perfekt i ett helt vitt badrum med svarta detaljer eller ett mörkare badrum i grått. Vola erbjuder design som inspirerar till att experimentera, deras blandare ger en känsla av ett snyggt hotellbadrum. Om du vill byta tvättställsblandare eller installera duschset så kan en stilren Vola blandare bli en enkel men ändå effektfull förändring som kan ge ditt badrum den moderna twist du söker – snyggt, smart och med en distinkt personlighet.

Vola badkarsblandare FS5 färg 27 & Vola blandare i färg 18.
Foto: pinterest

Blandare och dusch i kornblått

Apropå färg så älskar vi dessa snygga Vola produkter i kornblått. De är som klippta och skurna för ett riktigt krispigt vitt badrum eller kök, där de blir en härlig accentfärg. Men om du vill maxa med olika färger i exempelvis badrummet kan du matcha med dovt rosa eller grön för en oväntad men uppfriskande mix som garanterat ger en personlig och trendig touch. Vola gör det enkelt att experimentera med färg och hjälper dig att skapa ett utrymme som känns både modernt och inbjudande.

Vola KV1 köksblandare & dusch 2261, båda i färg 04.
Foto: pinterest

Arne Jacobsens design - det fina finns i detaljerna

Vola, etablerat 1968 av Verner Overgaard och formgivet av den välkända danska arkitekten Arne Jacobsen, har sedan starten varit en nyskapande inom design av blandare. Med deras minimalistiska och funktionella stil, där endast handtag och pip är synliga, sätter de en ny standard för elegans och stil i ditt hem.

Design och hög kvalitet - Vola

Vad är det som gör produkter från Vola så speciella? Företaget har sina rötter i Danmark och än idag både designar och tillverkar de alla sina produkter i landet. I Danmark är design inte bara något snyggt att se på utan man har en vision om något som kallas 'total design', vilket innebär att allt från stora byggnader till kranen i ditt badrum får samma noggranna uppmärksamhet. Det här synsättet, att varje detalj är viktig, arbetar Vola med för att se till att deras produkter är de bästa!

Vola köksblandare KV1 & handdusch 500T1, båda i polerad krom färg 16.
Foto: pinterest

Hållbarhet - hur jobbar VOLA?

Vad gör Vola så speciellt när det gäller miljötänk? För det första tillverkar de sina kranar och blandare i Danmark. Det är där de kombinerar hantverksskicklighet med kvalitetsmaterial som är noga utvalt för att hålla över tid. Och vad gäller materialen? Vola väljer alltid material med stor omsorg. Varje del, från metaller till keramiska insatser och andra tillbehör ska hålla högsta kvalitet och framförallt vara så miljövänliga som möjligt. Genom att kombinera tidlös design med ett hållbart förhållningssätt, vill Vola visa att det går att skapa vackra, funktionella produkter utan att tumma på miljöansvaret. Varje Vola produkt är ett bevis på deras engagemang för kvalitet och miljö, tillverkad med respekt för både naturen och användaren.

Vilket grundmaterial använder Vola på sina blandare?

Vola blandare tillverkas huvudsakligen i mässing, inte rostfritt stål. Mässing används för att ge produkterna en snygg och hållbar yta. Men valet av material hör också ihop med Volas engagemang för kvalitet och hållbarhet och deras noggranna urval av material bidrar till produkter med längre hållbarhet och funktion.

Vola 590H blandare i färg 27 mattsvart.
Foto: pinterest

Minskad vattenåtgång med Vola blandare

När vi ändå pratar om vikten av miljö, så är det värt att nämna att Vola arbetar med så kallade flödesregulatorer. Dessa regulatorer är en del av deras hållbarhetstänk och produkterna är noggrant utformade för att hålla hög prestanda. Hur fungerar flödesregulatorer? Jo, genom att använda små flödesregulatorer i kranar och blandare skapas bubblor som minskar vattenförbrukningen, vilket är både miljövänligt och kostnadseffektivt. Bra för både naturen och plånboken! Dessutom kan Volas kranar och övriga blandare anpassas för att reglera vattenflödet efter dina behov. Detta är särskilt värdefullt för hotell och kontorsbyggnader, där exakt anpassning av vattenförbrukningen kan spara betydande summor pengar och samtidigt främja miljöansvar. Men det är även riktigt bra för dig som privatperson - för vem vill inte spara in några slantar?

Snygga köksblandare från Vola modell KV1.
Foto: pinterest

Installera Vola blandare med Done

Har du hittat några snygga Vola blandare? Då finns vi på Done här för att installera de åt dig! Våra skickliga VVSare finns i Stockholm, Göteborg och Malmö, ja, vi finns faktiskt i hela Sverige! Ladda ner Done-appen för bli matchad med en lokal rörmokare som kan fixa allt från att byta köksblandare, byta badkarsblandare eller installera dusch! Det bästa av allt är att all kommunikation sköts i appen, du kan chatta och få offert direkt i din mobil - supersmidigt!

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play