Installera köksblandare med dusch
Alla tjänster
/
/
Installera köksblandare med dusch

Installera köksblandare med dusch

2 945 kr efter ROT

I priset ingår

Arbete: 2 450 kr

Material: 200 kr

Start- & resekostnad samt admin: 295 kr

Priset gäller montering av egenköpt köksblandare med dusch samt avmontering och bortforsling av den gamla blandaren. Kostnad tillkommer om du önskar att rörmokaren införskaffar blandaren åt dig. Ange i så fall detta i uppdragsbeskrivningen så hjälper vvs-montören dig hitta rätt!

Eventuella avgifter för parkering, färja eller andra transportavgifter betalas av kund.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Senare än 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Installera köksblandare med dusch – allt du behöver veta

Har du någonsin funderat över att uppgradera din köksblandare? Att byta till en modern köksblandare med inbyggd dusch kan vara ett spännande steg för att förbättra din köksupplevelse. Förutom att göra disken smidigare och bekvämare, erbjuder en sådan blandare en rad andra fördelar som kan göra ditt kök ännu mer funktionellt och stilrent. Låt oss utforska dessa fördelar tillsammans.

Hos Done kan du boka en VVS-montör för att installera köksblandare med dusch till fastpris. Skicka in din bokningsförfrågan och bli matchad med en vvsare inom 24 timmar. Efter matchning skickar din montör en fastprisoffert till dig via appen, som du smidigt godkänner med ett enkelt kanpptryck. I appens chatt kommer du och rörmokaren överens om ett datum för att installera köksblandare med dusch. Svårare än så är det inte!

Hos Done kan du vara trygg i att installationen utförs enligt Säker Vattens riktlinjer. Alla våra anslutna och kvalitetskontrollerade rörfirmor i Stockholm, Malmö, Göteborg, Umeå, Örebro och massa andra städer är certifierade av Säker Vatten.

Vad kostar det att installera köksblandare med dusch? 

Fastpriset för att installera köksblandare med dusch är 2945 efter ROT. I priset ingår montering av dusch- eller badkarsblandare, startkostnad, avmontering av den tidigare blandaren, montering av vattenlås. Priset gäller arbete, start- & resekostnad samt ROT-admin.

Notera: Fastpriset kan ändras av eventuella omständigheter i hemmet. Rörmokaren skickar då en ny offert eller tilläggsoffert till dig via appen. Behöver du ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 690 kr per timme efter ROT. 

Du som kund ansvarar för: 

Nedan förutsättningar måste uppfyllas för att fastpris ska gälla. I de fall där nedan förutsättningar inte uppfylls, korrigerar installatören priset efter behov. Pris bekräftas av installatör genom offert.

 • Inköp av blandare/kran: Blandaren/kranen ska finnas på plats vid montering. Önskas hjälp med inköp anger du detta i uppdragsbeskrivningen i nästa steg (kostnad tillkommer).
 • Avstängning av vatten: Säkerställ att du har tillgång till vattnets huvudavstängningsventil.
 • Anslutning ström:  Det måste vara möjligt att ansluta ström om det behövs för installation med en kontakt (inom 1 m).
 • Tydlig information: Skicka bilder i appens chatt på din gamla och nya blandare samt utrymmet där bytet ska utföras.

Vanliga frågor om att installera köksblandare med dusch

Vad är en köksblandare med dusch?

En köksblandare med dusch, eller ja, kökskran med dusch, är den typ av blandare som är avsedd för köket och har en utdragbar duschfunktion. Det innebär att kranen har en pip eller slang som du kan dra ut för att använda som en dusch eller spray för att enklare skölja grönsaker, diska stora kastruller eller fylla höga kärl. Den här typen av köksblandare ger dig ökad flexibilitet och bekvämlighet när du arbetar i köket och gör vissa uppgifter enklare att utföra.

En annan vanlig typ av blandare är dusch- eller badkarsblandare. Den är monterad på väggen över badkaret eller i duschen och används för att reglera temperaturen och flödet av vatten i duschen eller badet. Tvättställsblandaren är en tredje vanlig typ av blandare som används när du ska tvätta händerna eller fylla ett glas i bad- eller tvättrummet.

Det gäller när du vill installera ny kökskran

Byta blandare i bostadsrätt

Du som bor i bostadsrätt kan om du vill utföra byte av kökskran på egen hand. Känner du dig osäker på hur du ska gå tillväga, och vill vara säker på att installationen sker på rätt sätt, är det alltid bättre att vända sig till en certifierad vvs-montör. På Done har vi certifierade rörmokare i Malmö, Göteborg, Stockholm, Örebro, Umeå och i flera andra städer - alla noggrant kvalitetskontrollerade och certifierade av Säker Vatten. Det för att du ska vara säker på att installationen av din köksblandare sker på rätt sätt. Att få arbetet utförd av en montör certifierad av Säker Vatten är en stor trygghet för dig, då det i de fall blir ett försäkringsärende av en vattenskada kopplad till din köksblandare är lättare för dig att bevisa för försäkringsbolaget att installation skett på rätt sätt. Det i sin tur förhöjer chansen att försäkringsbolaget täcker upp kostnaderna som uppkommer.

Byta blandare i hyresrätt

Bor du i en hyresrätt måste du alltid kontakta hyresvärden innan du sätter igång med någon form av installation som rör vatten och avlopp. Det är nämligen viktigt att få dennes godkännande. För att undvika risken att det uppkommer fuktskador kräver hyresvärden ofta att du anlitar en certifierad fackman. Vill du enkelt få tag på en certifierad rörmokare i Stockholm, Malmö, Göteborg, Örebro eller Umeå? Då kan du klicka hem installation av köksblandare med dusch till fastpris.

Varför ska jag installera köksblandare med dusch? 

Det finns flera fördelar med att byta köksblandare och installera en med dusch. Det underlättar både disk och städning, och ger samtidigt ett snyggt och modernt intryck. Här kommer en lista på fler fördelar med att byta till köksblandare med dusch:

 • Mångsidighet: En köksblandare med duschfunktion ger dig möjlighet att enkelt byta mellan att fylla kastruller, diska tallrikar och grönsaker, och att skölja av ytor eller handtvätta större föremål som skärbrädor. Den erbjuder en bredare användning jämfört med en vanlig blandare.
 • Rengöringseffektivitet: Duschfunktionen ger en mer koncentrerad stråle, vilket gör det enklare att rengöra och skölja bort smuts och matrester från disk, kastruller och skålar.
 • Spara vatten och energi: Många köksblandare med duschfunktion har inbyggda vattenbesparande funktioner som hjälper dig att minska ditt vattenförbrukning. Du kan enkelt reglera vattentrycket och temperaturen efter behov. Detta är bra både för miljön och plånboken!
 • Flexibilitet: Med en duschfunktion kan du rikta vattenstrålen exakt dit du vill ha den. Detta är särskilt användbart när du behöver rengöra eller skölja av föremål som inte passar under en vanlig blandare.
 • Estetik: Många köksblandare med duschfunktion har en modern och stilren design som kan förbättra utseendet på ditt kök och ge en uppdaterad känsla.
 • Lätt att använda: Duschfunktionen är oftast enkel att aktivera och justera, vilket gör det bekvämt för alla i hushållet att använda köksblandaren på ett sätt som passar deras behov.
 • Förbättrad matlagning och matförberedelse: Med en duschfunktion kan du noggrant skölja grönsaker, rengöra fisk och skaldjur eller förbereda deg med en mer exakt vattenstråle, vilket kan hjälpa till att förbättra matlagning och matförberedelse.

Att installera köksblandare med disch är ett snabbt och enkelt jobb för den erfarne rörmokaren som du dessutom via Done kan klicka hem till fastpris. Kontakta en av våra auktoriserade rörmokare online eller direkt i Done-appen och få en kostnadsfri konsultation för ditt nästa hemmaprojekt!

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

 1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
 2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
 3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!