Installera takdusch
Alla tjänster
/
/
Installera takdusch

Installera takdusch

2 495 kr efter ROT

I priset ingår

Arbete: 2 000 kr

Material: 200 kr

Start- & resekostnad samt admin: 295 kr

Priset gäller montering av egenköpt takdusch/duschset samt avmontering och bortforsling av tidigare duschset. Inköp av takdusch/duschset kan göras av vvs-montören mot extra kostnad. I priset ingår arbete, material, start- & resekostnad samt ROT-admin.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Senare än 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Installera takdusch/duschset – allt du behöver veta

Ska du göra förändringar i ditt badrum och funderar på att installera en ny takdusch? Då har du kommit rätt! Att genomföra en fullständig badrumsrenovering är ofta en stor investering både i tid och pengar. Men ibland kan en relativt enkel förändring, som att byta ut din gamla dusch mot en ny och modern takdusch, göra en betydande skillnad i ditt badrums utseende och funktionalitet.

Våra auktoriserade rörmokare är experter på att skapa drömbadrum och hjälper dig gärna att förverkliga din vision. Låt oss guida dig genom processen och skapa ditt drömbadrum! Kontakta oss online eller i Done-appen för kostnadsfri rådgivning och offert. 

Vad kostar det att installera takdusch?

Fastpriset för att installera takdusch är 2 495 kr efter ROT. I priset ingår montering av takdusch, startkostnad, avmontering av den tidigare duschen, montering av vattenlås. Priset gäller arbete, start- & resekostnad samt ROT-admin.

Önskas bortforsling tillkommer 450 kr. Eventuella avgifter för parkering, färja eller andra transportavgifter betalas av kund. Dones rörmokare hjälper gärna till med inköp, tips om produkter som passar ditt hem, eller bara installation om du föredrar att köpa din takdusch själv. 

Du som kund ansvarar för: 

Nedan förutsättningar måste uppfyllas för att fastpris ska gälla när du ska byta tvättställsblandare. I de fall där nedan förutsättningar inte uppfylls, korrigerar installatören priset efter behov. Pris bekräftas av installatören genom offert.

 • Inköp av takdusch/duschset: Takdusch/duschset ska finnas på plats vid tid för montering. Önskas hjälp med inköp anger du detta i uppdragsbeskrivningen i nästa steg (kostnad tillkommer). 
 • Avstängning av vatten: Säkerställ att du har tillgång till huvudavstängningsventilen för vattnet. 
 • Tydlig information: Skicka bilder i appens chatt på ditt gamla och nya duschset samt utrymmet där bytet ska utföras. 

Notera: Fastpriset kan ändras av eventuella omständigheter i hemmet. Rörmokaren skickar då en ny offert eller tilläggsoffert till dig via appen. Skulle det tillkomma extra arbete utöver det som är bestämt enligt offerten arbetar Done alltid med ett fast timpris på 690 kr efter ROT.

Vanliga frågor om att installera takdusch 

Vad är ett duschset? 

Det kan vara svårt att hålla koll på alla olika delar i en dusch. En dusch består av en rad olika komponenter och funktioner som samverkar. För att förstå hur duschen fungerar och hur du kan anpassa den efter dina behov kan vi ta oss en närmare titt på de olika komponenterna som utgör en dusch. 

Takduschset: Ett takduschset är en komplett duschlösning som inkluderar en takdusch, en handdusch, en duschslang och en blandare. För att installera ett takduschset behöver du också välja ett blandarfäste. Det är en bekväm och komplett lösning för att uppgradera din dusch.

Duschkabin: En duschkabin är en sluten duschlösning med väggar och en dörr som kan monteras ovanpå ett duschkar. Dess syfte är att innesluta duschområdet och förhindra vattenstänk och läckage i badrummet. 

Duschblandare: Duschblandaren är som en kran som du vrider på för att få vatten när du duschar. Den låter dig välja hur varmt eller kallt vattnet ska vara genom att blanda varmt och kallt vatten. Det är den som styr vattnets temperatur och flöde när du duschar.

Duschvägg: Duschväggen är som en barriär som separerar duschen från resten av badrummet. Den är oftast gjord av glas eller plast och fungerar som en vägg för att stoppa vatten från att spruta överallt. Ibland kan duschväggen ha synliga rör på utsidan (utanpåliggande) eller dolda rör inuti väggen. 

Duschhörn: Duschhörn: Ett duschhörn är en speciell typ av duschlösning som är utformad för att passa perfekt i hörnet av ditt badrum. Det har vanligtvis två glasväggar som möts i en vinkel och en dörr som ger åtkomst till duschen. Duschhörn är idealiska för små badrum eller för dem som vill optimera utrymmet i sitt badrum. Precis som med duschväggarna kan duschhörn också ha synliga rör på utsidan eller dolda rör inuti väggen, beroende på design och önskemål.

Hur högt ska jag installera takdusch?

När du ska bestämma höjd att installera takdusch på är det viktigt att tänka på flera saker. Vanligtvis monteras takduschen på en höjd mellan 200 och 210 centimeter över golvet för att ge tillräckligt med utrymme för de flesta användare att duscha bekvämt. Men detta är bara en generell riktlinje. Du ska självklart anpassa höjden efter dig själv och de andra som ska använda takduschen. Tänk också på din takhöjd för att undvika att duschen blir för låg och trång. Det viktigaste att tänka på är helt enkelt att skapa en bekväm duschupplevelse som passar alla som använder badrummet. 

Vad är CC-mått och hur mäter man det?

CC står för center to center och representerar avståndet mellan mitten på den ena muttern till mitten av den andra. Det är ett viktigt mått att ha i åtanke när du överväger att installera takdusch eftersom olika modeller har olika CC-mått. Det är avgörande att veta det korrekta CC-måttet för ditt badrum från början. I Sverige är standarden 160 C/C, medan Europastandarden är 150 C/C. Det finns även 40 C/C-modeller för installation med utanpåliggande rör. För att mäta CC-måttet kan du använda en linjal eller ett måttband, genom att mäta avståndet från mitten av en mutter till mitten av den andra.

När du installerar en modern duschblandare, är det oftast nödvändigt att montera en blandarfäste, ibland även kallad duschbricka eller väggbricka. Detta fäste fungerar som en kanal som låter vattnet flöda från ditt VVS-system till själva blandaren. Ofta behöver du inte byta ut detta fäste när du byter din blandare, särskilt om du har en äldre modell. Detta gör installationen både bekvämare och mer kostnadseffektiv. Om du är osäker på CC-mått eller någon annan del när du ska installera takdusch, tveka inte på att få rådgivning från våra erfarna Done-rörmokare, helt kostnadsfritt! Vi är här för att säkerställa att ditt projekt går smidigt och korrekt.

Viktigt att tänka på när du ska installera takdusch

Genom att installera takdusch kan du enkelt förbättra ditt duschområde och ge det en modern och elegant känsla. Det finns dock några saker som är viktiga att fundera på om du överväger att installera takdusch/duschset:

 1. Befintligt VVS-system: Innan du påbörjar installationen är det viktigt att utvärdera ditt befintliga VVS-system. Se till att det är i gott skick och att eventuella rör och anslutningar är kompatibla med din nya takdusch. Om du är osäker, låt en professionell rörmokare bedöma situationen. Du kan enkelt boka ett gratis videosamtal med en av Dones rörmokare för att gå igenom ditt projekt och se över förutsättningarna i just ditt badrum. 
 2. Placering: Fundera noggrant över var du vill placera din takdusch. Placeringen bör vara praktisk och ergonomisk, samtidigt som den bidrar till en bekväm duschupplevelse. En erfaren rörmokare kan ge dig råd om den optimala placeringen.
 3. Val av takdusch eller duschset: Det finns olika alternativ när det gäller takduschar och duschset. Överväg vilken typ som passar bäst för dina behov och din badrumsinredning. Du kan välja mellan olika storlekar, material och funktioner.
 4. Rätt montering: En korrekt montering är avgörande för att säkerställa att din takdusch fungerar som den ska och inte läcker. Det är ofta bäst att överlåta monteringen till en erfaren rörmokare för att undvika problem i framtiden.
 5. Underhåll och rengöring: Efter installationen är det viktigt att du vet hur du ska underhålla och rengöra din takdusch för att bevara dess skönhet och funktion över tiden. Be om råd och skötselråd från din rörmokare.

Tänk på att badrummet är ett så kallat våtrum som kräver extra omsorg vid ombyggnad för att inte riskera att de uppstår kostsamma skador. Vi rekommenderar därför alltid att du vänder dig till en certifierad fackman vid rör- och avloppsarbeten. Framförallt beror det på att försäkringsbolag liksom även hyresvärdar eller bostadsrättsföreningar ställer krav på att arbetet utförs korrekt och enligt gällande branschstandarder. Alla Dones rörmokare är registrerade hos Säker Vatten och arbetar enligt branschstandarder.

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

 1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
 2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
 3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!