Installera tvättmaskin
Alla tjänster
/
/
Installera tvättmaskin

Installera tvättmaskin

2 895 kr
ROT ej tillgängligt.

I priset ingår

Arbete: 2 400 kr

Material: 200 kr

Start- & resekostnad samt admin: 295 kr

Priset gäller montering av egenköpt tvättmaskin samt avmontering av den gamla tvättmaskinen. Om el eller vatten/avlopp behöver kompletteras innan installation, boka istället videosamtal för offert. För installation i kök krävs intyg på godkännande från bostads/hyresrättsföreningen. Önskas bortforsling tillkommer 450 kr. Inköp av ny tvättmaskin kan göras av rörmokaren mot extra kostnad.

I priset ingår arbete, material, start- & resekostnad samt admin.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Senare än 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Anlita ett proffs för installation av tvättmaskin

Vatten och avlopps-relaterade arbeten är alltid bäst att överlämna till proffsen. Chansa inte när det blivit dags att installera tvättmaskin, gör det rätt från början.

Hos Done kan du boka en installatör för att montera tvättmaskin till fastpris. Skicka in din bokningsförfrågan och bli matchad med ett proffs inom 24 timmar. Efter matchning skickar din montör en fastprisoffert till dig via appen, som du smidigt godkänner med ett enkelt kanpptryck. I appens chatt kommer du och vvsaren överens om ett datum för installation av tvättmaskin. Svårare än så är det inte! 

Hos Done kan du vara trygg i att installationen utförs enligt Säker Vattens riktlinjer. Alla våra anslutna och kvalitetskontrollerade rörfirmor i Stockholm, Malmö, Göteborg, Umeå och resten av landet är certifierade av Säker Vatten.

När du ska installera tvättmaskin kan du efter utfört arbete be montören lämna ett Säker Vatten-certifikat, som visar vad som gjorts och av vem, om du skulle vilja det. De flesta försäkringsbolag är hårda i att endast betala ut försäkringspengar för skador uppkomna av vatten- och avloppsinstallationer då det finns ett Säker Vatten-certifikat som styrker att installationen utförts av ett certifierat proffs.

Skulle en vattenskada uppstå i anslutning till den nya tvättmaskinen, kan du med andra ord känna dig trygg i att du är skyddad. Här kan du läsa mer om Säkert Vatten-certifikatet.

Vad kostar det att installera tvättmaskin?

Fastpriset för att installera tvättmaskin med Done är 2 895 kr. Priset gäller för montering av egenköpt tvättmaskin samt avmontering av den gamla tvättmaskinen. För installation i kök krävs intyg på godkännande från bostad/hyresgästföreningen. Önskas bortforsling tillkommer 450 kr. Inköp av ny tvättmaskin kan göras av vvs-montören mot extra kostnad.

I priset ingår:

- Installation av tvättmaskin samt avmontering av den gamla tvättmaskinen
- Arbete, start- & resekostnad
- ROT-admin

Du som kund ansvarar för:

Nedan förutsättningar måste uppfyllas för att fastpris ska gälla när du ska installera tvättmaskin. I de fall där nedan förutsättningar inte uppfylls, korrigerar installatören priset efter behov. Pris bekräftas av installatör genom offert.

 • Tvättmaskinen ska finnas på plats vid montering. Önskas hjälp med inköp anger du detta i uppdragsbeskrivningen i nästa steg (kostnad tillkommer).
 • Säkerställ att tvättmaskinen passar i det tänkta utrymmet.
 • Säkerställ att tillgång till vatten och avlopp finns i det tänkta utrymmet samt att du har tillgång till huvudavstängningsventilen för vattnet.
 • Säkerställ att du har tillgång till bostadens elcentral samt att vägguttag finns installerat.
 • Säkerställ att vattenledning för avstängning av tvättmaskin finns. Om det tidigare funnits en tvättmaskin på platsen finns detta förmodligen redan.

Notera: Fastpriset kan ändras av eventuella omständigheter i hemmet. Rörmokaren skickar då en ny offert eller tilläggsoffert till dig via appen. Behöver du ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 690 kr per timme efter ROT.

Vanliga frågor om att installera tvättmaskin

Installation tvättmaskin: Checklista

Tips för att underlätta installationen! Pricka av denna checklista innan din Done-anslutna rörmokare kommer för att montera tvättmaskin hos dig! 

1. Tvättmaskin och bruksanvisning finns på plats vid tid för installationen.

2. Säkerställ att tvättmaskinen passar i det tänkta utrymmet.

3. Säkerställ att du har tillgång till bostadens elcentral, samt huvudavstängningsventil för vattnet.

4. Ha koll på om tillgång till vatten och avlopp finns, samt att eluttag finns installerat.

Självklart kan en Done-ansluten installatör hjälpa dig installera tvättmaskin även då vatten- och avlopp inte är förberett. Du bokar då istället ett videosamtal, där du och vvsaren går igenom projektet, för att sedan motta en offert direkt i appen. Här kan du läsa om vilka fler tjänster en certifierad rörmokare hos Done kan hjälpa dig med!

Så väljer du rätt när du ska installera tvättmaskin

Precis som med kärleken, matchar olika hushåll med olika typer av tvättmaskiner. Hur väljer man rätt då? Valet av modell bör anpassas utifrån tre huvudpunkter:

 • Rummet 
  Vilket rum tvättmaskinen ska stå i påverkar valet av storlek och ljud. Står tvättmaskinen till exempel i köket kan det vara värt att satsa på att installera tvättmaskin med lägre ljudnivå.
 • Placering
  Beroende på om du ska montera tvättmaskin för sig eller i anslutning till en torktumlare ovanpå, påverkas valet av toppmatad eller frontmatad tvättmaskin. Likväl avgör det uttänkta utrymmet hur stor tvättmaskinen kan vara.
 • Kapacitet
  Hur mycket och ofta du tvättar bör även spela in i valet av tvättmaskin. Olika modeller har olika mängder kilo-kapacitet, anpassa därför valet av tvättmaskin utifrån dina tvättvanor när du ska installera tvättmaskin.

Var ska man montera sin tvättmaskin?

Svaret är enkelt, du kan egentligen installera tvättmaskin var du vill så länge det finns tillgång till vatten och avlopp, samt att ett eluttag finns installerat i nära anslutning. Det finns dock ställen att föredra. För att underlätta för både dig, plånboken och installatören är tvättstugan, badrummet eller köket högst att rekommendera. Med lite jobb till kan du även montera tvättmaskin i skåp eller garderobsutrymme!

Enligt Säker Vattens riktlinjer måste en vattenfelsbrytare även installeras när du ska montera tvättmaskin. En vattenfelsbrytare (som du hör på namnet) känner av ifall det läcker vatten från rören och stänger då automatisk av vattentillförseln. Med andra ord, minskas risken för läckage något oerhört.

Behöver du förbereda el inför installation för tvättmaskin?

Ska du installera tvättmaskin där det inte tidigare funnits en installerad? Då är det mycket möjligt att du behöver förbereda el, dvs. installera ett vägguttag till vilket tvättmaskinen kan kopplas. I detta fall behöver du en kunnig elinstallatör, inte minst om det rör sig om en installation i våtrum vilket ofta är var en tvättmaskin placeras. Våra anslutna och certifierade elektriker är vana vid att förbereda för tvättmaskinsinstallationer i såväl badrum som kök och garderober. Det fastpris som finns satt för att installera tvättmaskin gäller endast då el och avlopp är korrekt förberett. När du behöver förbereda el inför installationen, kommer du efter bokning bli kontaktad för videosamtal och därefter få en offert.

Vill du veta mer om hur du förbereder dig inför en tvättmaskinsinstallation? Läs vår guide: Allt du behöver veta inför installation av tvättmaskin.

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

 1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
 2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
 3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!