Alla tjänster
/
Elektriker
/

“Hemmet är min frizon - jag skapar bra energi med salvia & dimmers”

Jannike Nordström, eller @bisse_ som hon heter på Instagram, är fastighetsmäklaren och influencern med passion för inredning, matlagning och självklart familjen. När Jannike vände sig till Done för en elektriker, passade vi på att fråga om vi fick kika in för att prata inredning, belysning och vad som är viktigast i hemmet för henne. Bjussig som hon är, välkomnade Jannike oss några dagar senare till sin snyggt inredda lägenhet.'

Foto: Julia Ståhlberg


Viktigt med bra energi för att hemmet ska kännas som en frizon

Jannike bor i en nybyggd fastighet på Kvarnholmen i Nacka utanför Stockholm. Här bor hon tillsammans med sin sambo och två söner. Kvarnholmen har en lång historia av att vara hem till fabriker, båtvarv och självklart kvarnen - som platsens namn antyder. Under 40- och 50-talet präglades Kvarnholmen av funkisbostäder där kvarnen arbetare bodde. Tidigt 2000-tal, kort efter att kvarnverksamheten lagts ner, beslutades det att Kvarnholmen skulle få ett ansiktslyft och 2012 skedde den första nyinflyttningen i den nyskapade, levande stadsdelen.

Efter flytten till Kvarnholmen, har Jannike lagt stor vikt vid att göra lägenheten till ett hem för sig själv och familjen. 

“Hemmet är otroligt viktigt för mig, det är min frizon. Något jag värdesätter högt är att fylla hemmet med bra energi, vilket jag skapar med rökelse av salvia men också härlig inredning och rätt belysning.”

Rätt belysning viktigt för att skapa en skön känsla hemma

Trots att Jannike bor i en nybyggd lägenhet, har hon redan tagit in hantverkshjälp. Jannike berättar att hon är jättenöjd över valet att flytta in i en nybyggnation - designen är superhärlig och planlösningen väl genomtänkt. Men, det är en sak som i nybyggnationer inte vajbar helt.

“Jag förstår inte varför nybyggen har så skarp belysning? Jag kände nästan direkt att nej, det här behöver jag göra något åt.”

Jannike letade efter elektriker i Stockholm i tre månader utan framgång, då hittade hon Done. Jannike la in en förfrågan i Done-appen och fick kontakt med en elinstallatör samma dag. Fyra dagar senare satt dimmers och två nya uttag på plats, dessutom vara alla tidigare vägguttag utbytt från vita till svarta och den gigantiska blomlampan i vardagsrummet hade äntligen el efter hela åtta månader.

Foto: Julia Ståhlberg

“Vardagsrummet är min absoluta favoritplats här hemma, här hänger jag mycket. I hela åtta månader har vår enorma blomlampa från FLOS inte gått att använda. Det känns så bra att den äntligen lyser, perfekt tajming till hösten. Jag passade också på att checka av fler eljobb från to do-listan, som att byta ut alla vägguttag hemma från vita till svarta - så mycket snyggare ihop med stilen i resten av lägenheten. Dessutom satte vi in två nya vägguttag i badrummet så att jag kan blåsa håret och samtidigt som eltandborsten laddas - guld!”

Psst.. är du sugen på att läsa mer om FLOS Sarfatti? Våra skickliga elektriker kan också hjälpa dig att installera en Flos Sarfatti - ladda ner Done-appen idag! 

Foto: Julia Ståhlberg

Behöver du hjälp med en elinstallation? Ladda ner Done-appen för snabb hjälp och offert direkt i mobilen.

Få prisförslag

Saker går sönder ibland, och det är okej.

Inredning är en stor passion för Jannike och när hon tidigare drev inredningsblogg, rankade hon som topp tio inredningsbloggare i Sverige. Med ett sådant vasst öga för detaljer i hemmet, var vi tvungna att nysta i hur Jannike tänker när hon inreder sitt eget hem.

“Färgmässigt är jag mycket för ton i ton och jag gillar att jobba in grått i möbler och andra detaljer! Jag inspireras mycket av minnen jag har. Många vaser, ljusstakar och andra detaljer kan jag härleda till resor jag gjort till Österlen och Italien. Vad gäller inredning prioriterar jag stort och bekvämt, det får absolut inte kännas stelt. Jag har till exempel valt att ställa in en stor soffa i vardagsrummet. Jag vill skapa en skön och avslappnad känsla här hemma, det gör till exempel ingenting om man äter tomatsås i soffan. Hemmet ska vara en frizon där man får göra det som får en att känna sig avslappnad och bekväm, det ska inte kännas som ett museum. Saker går sönder ibland, och det är okej!”

Bild från @bisse_ på Instagram

Är du som Jannike i behov av en elektriker för att få ordning på vägguttag, belysning eller annan elinstallation hemma? Du vet vart du vänder dig för snabb och smidigt hjälp!

Få prisförslag från elektriker

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play