Installera kommod med tvättställ
Alla tjänster
/
/
Installera kommod med tvättställ

Installera kommod med tvättställ

3 795 kr efter ROT

I priset ingår

Arbete: 3 300 kr

Material: 200 kr

Start- & resekostnad samt admin: 295 kr

Priset gäller montering av egenköpt kommod samt avmontering av den gamla kommoden. Önskas bortforsling tillkommer en kostnad på 450 kr. Inköp av ny kommod kan göras av rörmokaren mot en extra kostnad.

På Done ingår alltid startkostnad, körkostnad, administration av ROT-avdrag och grundläggande material.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Senare än 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Installera kommod med tvättställ – allt du behöver veta

Ibland är det de små förändringarna som gör den största skillnaden. Att installera kommod är ett utmärkt sätt att ge ditt badrum en uppgradering. En kommod är inte bara ett enkelt sätt att snygga till i badrummet utan det ger också massor av förvaringsmöjligheter. En kommod är särskilt praktisk om du har ett mindre badrum där det kan vara utmanande att hitta plats för dina skönhetsprodukter och andra badrumsartiklar. 

Vi guidar dig genom fördelarna med att installera kommod och hur det kan göra ditt badrum till en mer funktionell och elegant plats. Done är redo att hjälpa dig att skapa det badrum du alltid har drömt om. Boka en kostnadsfri konsultation och få offert från en av Dones auktoriserade VVS-montörer. 

Vad kostar det att installera kommod med tvättställ? 

Fastpriset för att installera kommod med tvättställ är 3 795 kr kr efter ROT. Priset gäller montering av egenköpt kommod med tvättställ samt avmontering av den gamla kommoden. Önskas bortforsling tillkommer 450 kr. Inköp av ny kommod kan göras av rörmokaren mot extra kostnad. Priset gäller arbete, start- & resekostnad samt ROT-admin.

Du som kund ansvarar för: 

Nedan förutsättningar måste uppfyllas för att fastpris ska gälla när du ska installera kommod med tvättställ. I de fall där nedan förutsättningar inte uppfylls, korrigerar installatören priset efter behov. Pris bekräftas av installatören genom offert.

  • Inköp av kommod: Kommoden finns på plats vid tid för installation. Önskas hjälp med inköp anger du det i uppdragsbeskrivningen (kostnad tillkommer). 
  • Anpassat utrymme: Kommoden med tvättställ passar i det tänkta utrymmet. 
  • Avstängning av vatten: Säkerställ att du har tillgång till vattnets huvudavstängningsventil.
  • Bortforsling av tidigare kommod: Önskas bortforsling anges det i uppdragsbeskrivningen (kostnad 450 kr)

Notera: Fastpriset kan ändras av eventuella omständigheter i hemmet. Rörmokaren skickar då en ny offert eller tilläggsoffert till dig via appen. Behöver du ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 690 kr per timme efter ROT.

Vanliga frågor om att installera kommod med tvättställ

Får jag installera kommod med tvättställ själv?

Att installera kommod med tvättställ själv är möjligt om du har grundläggande erfarenhet av VVS-arbete. Innan du ger dig i kast med installationen är det däremot avgörande att se till att du har rätt verktyg och material tillgängligt. Vidare är det av största vikt att gå igenom och följa de medföljande installationsanvisningarna noga från tillverkaren.

Anlita alltid en certifierad rörmokare om du känner dig det minsta osäker kring installationen eller inte har tidigare erfarenhet av liknande vvs-installationer. Att anlita ett proffs är viktigt då alla typer av VVS-jobb måste göras korrekt och i enlighet med rådande säkerhetskrav från Säker Vatten. Genom att anlita en expert förhindrar och minskar du risken av framtida problem och reparationer. Anlita en kunnig rörmokare från Done för att installera kommod med tvättställ eller andra vvs-arbeten. Kontakta oss på Done idag, ladda ner appen och se hur vi kan göra din badrumsinstallation smidigare och enklare!

Hur högt sätter man en kommod? 

Höjden på kommod med tvättställ kan variera beroende på personliga preferenser. Men en vanlig standardhöjd för kommod, mätt från golvet till toppen av kommodskivan ligger oftast mellan 80 cm och 85 cm.

Det viktigaste att tänka på är din egen längd och bekvämlighet när du bestämmer din höjd på kommod med tvättställ. Målet är att installera kommoden så att den är ergonomiskt anpassad, vilket innebär att man inte behöver böja sig för lågt eller sträcka sig för högt när man använder den. 

För att säkerställa att höjden är bekväm för dig kan du testa olika höjder innan du bestämmer dig. Konsultera alltid med en professionell rörmokare eller badrumsdesigner som kan ge dig råd och hjälpa till med den exakta placeringen av kommoden, för att passa just dina behov. Kontakta en av våra rörmokare på Done för att få en kostnadsfri offert.

Hur bred ska min kommod vara?

Badrumskommoder finns i olika bredder för att passa olika badrumsstorlekar. De vanligaste bredderna är 60 cm, 80 cm, 100 cm och 120 cm. Men det finns också kommoder i mindre storlekar, som 30-40 cm, som passar bra i små badrum. Å andra sidan kan stora badrum rymma kommoder som är upp till 2 meter breda för att ge mer förvaringsutrymme och ett snyggt utseende. Det finns alltså alternativ som kan anpassas till badrum av alla storlekar och layouter. Våra rörmokare kan hjälpa dig välja den bästa kommoden för dig och ditt hem. VVS-montören kan även assistera vid köp av kommod vid tvättställ om så önskas. Boka en kostnadsfri konsultation nu i Done-appen eller online idag!

Saker att tänka på vid val av kommod med tvättställ

När du ger dig in i kommod-världen för ditt badrum finns det några viktiga saker att ha i åtanke. Det handlar inte bara om att välja en funktionell del till din existerande inredning, utan även om att skapa en personlig badrumsupplevelse för dig. Här är några tips: 

Förvaring: Vi vet alla hur mycket prylar som kan samlas i ett badrum. Fundera på ditt behov av förvaring. Om skönhetsprodukterna och handdukar börjar staplas på hög kan en kommod med tvättställ med gott om lådor och hyllor bli din bästa vän.

Material: Materialval är viktigt för både stil och hållbarhet. Trä, MDF, melamin - oändligt med alternativ! Tänk på hur de tål fukt, särskilt om ditt badrum är lite extra ångande. Våra Done-montörer kan rådgiva dig vid val av material. 

Blandare och avlopp: Ett badrum är inte komplett utan rätt blandare och avlopp. Se till att de inte bara fungerar smidigt utan även passar din kommod perfekt.

Installation: Fundera på om du vill ta på dig rollen som badrums-installatör eller om du vill överlämna installationen till proffsen. Överlåt jobbet till oss på Done. Vi garanterar alltid snygga och korrekta installationer utfört av certifierade VVS-installatörer.

På Done ingår alltid kostnadsfri konsultation och offert från en av våra auktoriserade VVS-montörer. Vi hjälper dig få svar på alla dina frågor om att installera kommod! 

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!