Alla tjänster
/
Golvslipare & Golvläggare
/

Prisguide: Golvslipning i Stockholm

Foto: cocolapinedesign.com

Att slipa golvet har en stor betydelse i hur ett rum uppfattas. Ett välslipat golv ger ett fräscht intryck, och med hjälp av olika behandlingar och pigmentering kan ett rum kännas som nytt. Med rätt underhåll ökar dessutom golvets livslängd.

Vad kostar en golvslipning?

Använd vår nya priskalkylator för att få ett estimerat pris.

Priset att slipa golv beror på en rad olika faktorer. Kostnaden för golvslipning varierar beroende av vilket träslag golvet har, vilken golvbehandling du önskar, antalet trösklar du har, om golvet behöver repareras och antal kvadratmeter ditt golv är. Om du står i valet att slipa ditt golv eller lägga ett nytt, är svaret enkelt. Det är mycket billigare att slipa golv då slipning ökar golvets livslängd. Dessutom gör golvslipning miljön en tjänst. 

Vi har gjort det enkelt för dig att räkna ut vad golvslipning i genomsnitt kostar. I Done-appen hittar du en priskalkylator för golvslipning som kan fungera som en utgångspunkt för en ungefärlig kostnad av slipning av ditt golv. Ange hur många kvadratmeter golvet är, om du har furu eller ek samt vilken behandling du önskar så ger dig kalkylatorn ett estimerat pris. Hur bra?🌟För att få offert med exakt pris samt råd kring behandling av ditt golv så rekommenderar vi att du bokar in ett videosamtal i Done-appen.

Räkna ut pris

Vad påverkar kostnaden vid slipning av ett golv?

  • Behandling - det slutgiltiga priset skiljer sig åt beroende på vilken behandling du väljer. Inom samma behandling finns även olika nivåer av hållbarhet och kvalitet. 2-komponents lack är exempelvis dyrare och mer slitstarkt än vanligt lack. Vet du vilken behandling du ska välja för ditt golv? Läs vår guide här för inspo.
  • Yta - hur många kvadratmeter gäller det? På grund av uppstartskostnader har golvslipare ett minimipris från ca 15-20 kvadratmeter. Det innebär att slipa ett golv på exempelvis 5 kvadratmeter kostar lika mycket som 15 kvadratmeter. Se prisexempel i Dones priskalkylator. 
  • Träslag - är golvet i furu eller parkett? Priset skiljer sig även om det finns trösklar i rummet. Pris per tröskel ligger kring 150-300 kr.
  • Reparation - om golvet är skadat och reparation krävs så ökar priset.
priskalkylator-golvslipning-stockholm

5 snabba frågor om golvslipning genom Done:

Hur mycket dammar golvslipning? 

De maskiner som används är utrustade med dammsugare och det mesta av dammet som uppstår sugs upp. Hur mycket det dammar skiljer sit åt beroende på hur jämnt golvet är. Ett ojämnt golv ger efter sig mer damm medan ett ojämnt golv dammar mindre. 

Efter varje avslutad slipning så städar våra hantverkare upp noggrant så du får ett rent och snyggt hem.🙌

Är ni försäkrade?

Ja, alla Dones hantverkare har ansvarsförsäkring.

Kan man slipa alla typer av golv?

Ett laminatgolv kan inte slipas, oljas eller lackas om. Men i stort sett alla trägolv går att slipa. Avgörande för om golvet kan slipas eller ej är hur många gånger tidigare det blivit slipat samt i vilket skick det är.

golvslipning-stockholm
Foto: ElleDecoration.se
Ladda ner Done här

Vad är fördelen med att slipa golv?

Först om främst priset, det kostar betydligt mycket mindre att anlita en golvslipare än att lägga ett nytt golv. Dessutom blir det snyggare då trä är ett levande material vilket gör att inget trägolv blir ett annat likt. Med rätt behandling får golvet ett ordentligt lyft! 

Hur fungerar ROT-avdraget vid golvslipning?

ROT-avdrag innebär att privatpersoner kan göra skatteavdrag på 30% av arbetskostnaden upp till 50.000 kr per person och år. Det som krävs för att kunna nyttja avdraget är bland annat att du äger bostaden under den period som arbetet utförs. 

Så omfattar ROT-avdraget golvslipning? Yes!🌟 Dock är det alltid endast arbetskostnad som omfattas av ROT-avdraget, dvs ej materialkostnader och resekostnader. Efter utfört arbete redovisas ROT-avdraget till Skatteverket av din hantverkare. ROT-avdraget anges i offerten du får från din hantverkare via Done och är borträknad i din faktura du får efter avslutat arbete. Läs mer om ROT-avdrag här.

Dags att få ditt golv slipat?
Boka ett videosamtal

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play