Alla tjänster
/
/

Prisguide: Golvslipning i Stockholm

Foto: cocolapinedesign.com

Att slipa golvet har en stor betydelse i hur ett rum uppfattas. Ett välslipat golv ger ett fräscht intryck, och med hjälp av olika behandlingar och pigmentering kan ett rum kännas som nytt. Med rätt underhåll ökar dessutom golvets livslängd.

Vad kostar en golvslipning?

Priset att slipa golv beror på en rad olika faktorer. Kostnaden för golvslipning varierar beroende av vilket träslag golvet har, vilken golvbehandling du önskar, antalet trösklar du har, om golvet behöver repareras och antal kvadratmeter ditt golv är. Om du står i valet att slipa ditt golv eller lägga ett nytt, är svaret enkelt. Det är mycket billigare att slipa golv då slipning ökar golvets livslängd. Dessutom gör golvslipning miljön en tjänst. Priserna kan också variera mellan olika företag och hantverkare. Det kan vara en bra idé att jämföra priser från flera företag innan du väljer.

Vad påverkar kostnaden vid slipning av ett golv?

  • Behandling - det slutgiltiga priset skiljer sig åt beroende på vilken behandling du väljer. Inom samma behandling finns även olika nivåer av hållbarhet och kvalitet. 2-komponents lack är exempelvis dyrare och mer slitstarkt än vanligt lack. Vet du vilken behandling du ska välja för ditt golv? Läs vår guide här för inspo.
  • Yta - hur många kvadratmeter gäller det? På grund av uppstartskostnader har de flesta golvslipare ett minimipris från ca 15-20 kvadratmeter. Det innebär att slipa ett golv på exempelvis 5 kvadratmeter kan kosta lika mycket som 15 kvadratmeter.
  • Träslag - är golvet i furu eller parkett? Priset skiljer sig även ibland om det finns trösklar i rummet. Pris per tröskel ligger vanligtvis kring 150-300 kr.
  • Reparation - om golvet är skadat och reparation krävs så ökar oftast priset.

5 snabba frågor om golvslipning

Hur påverkar golvens skick dammnivån vid golvslipning?

Golvens skick påverkar dammnivån. Ojämna golv kan generera mer damm.

Kan alla typer av golv slipas?

De flesta trägolv kan slipas, men inte laminatgolv.

Vilka verktyg används för att minimera damm vid golvslipning?

För att minimera damm används dammsugare och dammuppsamlande utrustning.

Hur kan man förbereda sig inför golvslipning?

Förbered dig genom att ta bort möbler, rengöra ytan och skydda intilliggande områden.

Kan man slipa trägolv själv?

Ja, du kan slipa trägolv själv om du har rätt utrustning och kunskap, men det kan vara utmanande.

golvslipning-stockholm
Foto: ElleDecoration.se

Vad är fördelen med att slipa golv?

Först om främst priset, det kostar betydligt mycket mindre att anlita en golvslipare än att lägga ett nytt golv. Dessutom blir det snyggare då trä är ett levande material vilket gör att inget trägolv blir ett annat likt. Med rätt behandling får golvet ett ordentligt lyft! 

Hur fungerar ROT-avdraget vid golvslipning?

ROT-avdrag innebär att privatpersoner kan göra skatteavdrag på 30% av arbetskostnaden upp till 50.000 kr per person och år. Det som krävs för att kunna nyttja avdraget är bland annat att du äger bostaden under den period som arbetet utförs. 

Så omfattar ROT-avdraget golvslipning? Svar ja! Dock är det alltid endast arbetskostnad som omfattas av ROT-avdraget, dvs ej materialkostnader och resekostnader. Efter utfört arbete redovisas ROT-avdraget till Skatteverket av din hantverkare. Läs mer om ROT-avdrag här.

Maximera ditt renoveringsprojekt med elinstallationer - Done

Visste du att Done specialiserat sig på VVS- och elnstallationer? Så när du planerar en golvslipning är det ett ypperligt tillfälle att göra andra förbättringar hemma. För vem vill inte göra sitt hem snyggare, bekvämare och mer stilrent - samtidigt som du ökar värdet på din bostad? Medan golvet ändå är nere och arbetet pågår kan du passa på att utföra elinstallationer som kan förvandla ditt hem. Att installera eluttag inomhus eller fräsa in el kan vara goda idéer för ett finare helhetsintryck hemma. Vi på Done har certifierade elinstallatörer som kan hjälpa dig med alla typer av eljobb, ladda ner Done-appen och se vad vi kan göra för dig!

Ladda ner Done här

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play