Alla tjänster
/
Elektriker
/

Done på besök: Hemma hos Sebastian Magnani

Sebastian Magnani, eller @sebbem som han heter på Instagram, är entreprenören med intresse för arkitektur och design. Vi på Done frågade Sebastian om vi kunde få göra ett djupdyk i hans hem - och det fick vi. Dessutom delade han med sig av sina bästa renoverings- och inredningstips. Självklart bjussar vi vidare på dem till er!


Häng på när Done tar en titt hemma hos Sebastian Magnani ⬇️

sebastian magnani vardagsrum
Sebastian Magnani i sitt vardagsrum

Sebastian bor i en lägenhet med industriellt tema. Byggnaden var tidigare en Stråhattsbutik som 2012 omvandlades av Oscar Properties till 39 lägenheter med varierande storlekar, mellan 2-6 rok. Hälften av lägenheterna är byggda i industriell loftstil medan andra halvan består av sekelskifteslägenheter. Sebastian beskriver hur mycket kärlek lagts ner på detaljer och materialval i lägenheterna. Högt i tak och bastanta stål och glasdörrar på 3,5 meter är några detaljer som Sebastian nämner. När han första gången fick möjlighet att se lägenheterna i Stråhattsbutiken föll han pladask.

Bosatt i en sådan unik lägenhet, var vi självklart tvungna att fråga vilket rum Sebastian tycker allra bäst om i sitt hem.

“En av mina absoluta favoritrum hemma är vår terrass. Okej, tekniskt sett kanske det inte är ett rum men nu när sommaren närmar sig går det inte att säga något annat än den. Vår terrass är ca 30 kvm, vilket är helt fantastiskt att ha tillgång till när man bor i stan. Perfekt såhär i work from home-tider. Nu när vi har ljusare och varmare kvällar spenderar vi allt mer tid på den, grillkvällar är en storfavorit hemma hos oss!”

Vem vill inte sependera en varm sommarkväll här?

Wow, vi förstår att det är svårt att välja något annat än den härliga terrassen som favorit!

Okej, så terrassen är Sebastians favoritrum hemma. Kikar vi närmare på detaljer i hemmet visar det sig vara lampan över matsalsbordet som Sebastian är mest nöjd med.

“Min favoritdetalj hemma är helt klart lampan som jag köpte för ett par år sedan som idag hänger över matbordet. Den är designad av den amerikanska designern Lindsey Adelman och är uppbyggd av handblåsta glaskupor”

Med tanke på Sebastians bakgrund i mäklarbranschen, bl.a. som marknadschef på Eklund Stockholm New York, var vi självklart tvungna att be honom dela med sig av sina bästa råd inför en lägenhetsförsäljning.

“Något som är mycket vanligt är att man väljer att ta tag i renoveringar och annat fix i hemmet först inför en försäljning. Varför det, egentligen? Jag säger, ta tag i renoveringen tidigare så att du hinner njuta av lägenheten!”

vardagsrummet hemma hos sebastian magnani
I vardagsrummet finns ett vackert exempel på de industriella detaljerna, den höga stål och glasdörren.
Likaså återfinns detaljer i industriell stil i det charmiga köket.

“Jag vill också lyfta vikten av att fundera över materialval. Många väljer billiga alternativ när de renoverar inför försäljning och i vissa fall till och med material och design som de aldrig skulle valt om de planerat att bo kvar i lägenheten. Detta lyser ofta igenom och påverkar snarare försäljningen negativt. Du behöver självklart inte välja det allra dyraste, men en lite högre kvalité är ofta en god investering när du skall sälja. Se till att du känner dig nöjd med dina val och själv skulle kunna tänka dig att bo i lägenheten som den ser ut efter renoveringen!”

Väl inne på temat renoveringar, var vi nyfikna på vilka mindre hemmaprojekt Sebastian tycker gör allra störst skillnad på helhetskänslan hemma.

“Golven är generellt jätteviktiga, har du fina golv känns hela lägenheten fräsch. Viktigt att tänka på när det kommer till golv är att en golvslipning ofta är en mycket värd investering. Hoppar vi tillbaka på temat försäljning så har dåliga golv verkligen en negativ påverkan på slutpriset, därför är det ofta värt att se till att lägga nya golv inför en försäljning. Välj bort trestavsparkett om du har möjlighet, enstavs- och fiskbensparkett eller plankgolv ger verkligen ett lyft!”

Hemma hos Sebastian Magnani

“Att måla om är också en god investering. Ska du måla om inför en försäljning så våga testa något annat en vitt. Välj gärna en neutral ljusare färg, men gärna något roligare än vitt”

Till sist bad vi Sebastian dela med sig av sitt absolut bästa inredningstips…

“Ha det inte för plottrigt hemma. Våga satsa på kvalitet framför kvantitet. Spara hellre ihop till ett par kvalitativa inredningsdetaljer än att fylla på med en massa plotter, Att ha för mycket saker stjäl ofta uppmärksamheten från de vackra detaljerna. Detta är i synnerhet viktigt inför en fotografering. Inför en försäljning är det än viktigare att rensa ut och plocka bort - Håll det cleant och enkelt!”

Sebastians sovrum - cleant och enkelt!

Vill du se mer av Sebastian? Du hittar honom på Instagram under namnet @sebbem!

Har du installationer du behöver ta tag i? Vi på Done erbjuder alla typer av VVS- och elinstallationer! Fräscha upp din lägenhet genom att laga läckande blandare, installera dimmer eller varför inte byta spotlights? Följ Sebastians råd och renovera i god tid så du själv hinner njuta av renoveringen. Alla våra elektriker och rörmokare har gått igenom vår tuffa kvalitetskontroll, har goda referenser och är certifierade. Våra installatörer är också ansvarsförsäkrade - tryggt för både dig och din installatör. Så vad väntar du på? Skriv to do-listan, ladda ner appen och boka 🤳

Ladda ner appen här

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play