Alla tjänster
/
Elektriker
/

Med ny belysning blev matbordet en inbjudande plats i lägenheten

Rebecca och sambon Martin har många projekt på gång i sin nya lägenhet i Hägersten. När Rebecca vände sig till Done för en elektriker i Stockholm, passade vi på att besöka henne högst upp i huset i Midsommarkransen för att prata inredning, belysning och favoritplatser i lägenheten.

Hemma hos Rebecca

Svårslaget att bo bland trädtopparna

Rebecca har nyligen flyttat in i en ny lägenhet i Midsommarkransen i Hägersten. Här bor hon tillsammans med sin sambo Martin och deras lilla hund Bobbie. Lägenheten är en trea, högst upp i fastigheten med mycket snedtak, fönster i 3 väderstreck och balkong i söderläge. En riktig lägenhetsdröm!

“Det vi framförallt föll för var känslan av att bo "bland trädtopparna", ljuset från samtliga väderstreck och himlen via takfönster”,  berättar Rebecca.

Rebecca är ekonomiansvarig på en konsultbyrå inom digital marknadsföring. Möten, kaffesnack och mycket excel summerar en vanlig arbetsdag.

Efter drygt ett år med hemmajobb vid köksbordet insåg både hon och Martin att ett tredje rum som kontor inte skulle vara så tokigt. De började kika på lägenheter och föll pladask för den nuvarande bostaden och slog till. Hägersten, som är ett nytt område för både Rebecca och Martin, har hittills tagit dem med storm.

“Det är lugnt men samtidigt mycket rörelse med många kvarterskrogar och lokala butiker.“, säger Rebecca om området.

Hos Rebecca hittar vi ett hemtrevligt vardagsrum med mycket personlighet


Ny belysning gjorde under för hemmakänslan

När hösten gjorde sig påmind knackade behovet av bättre belysning på dörren. Högst upp på to do-listan stod två takpendlar som skulle sättas upp över matbordet. Rebecca tog hjälp av Done för att snabbt och enkelt hitta en elektriker som kunde hjälpa dem få upp taklamporna på ett snyggt sätt. Med den nya belysningen kändes utrymmet genast mer hemtrevligt.

“Det blev på en gång mycket mer ett hem och en inbjudande plats att sitta och äta middag vid”, berättar Rebecca.

Rebecca vid köksbordet med den nya belysningen på plats.

De valde en stilren, klassisk takpendel som inte tar för mycket plats men som heller inte är tråkig. &Traditions flowerpot har varit en favorit hos Rebecca länge, och det var inte svårt att övertala Martin om att två sådana skulle passa perfekt! 

“För min del är belysning en väldigt viktig aspekt i trivsamheten i ett hem, den ska fylla så många olika funktioner: tillräckligt ljus när man ska laga mat, pigga upp på morgonen, mysbelysning på kvällen och punktbelysning för speciella områden”, berättar Rebecca och fortsätter “Vi sparade mycket tid genom att anlita en elektriker via Done. Det kan vara svårt att veta var man ska börja leta efter installatörer. Nu fick vi istället tid till en sak som vi vanligtvis brukar vara bra att skjuta på: tvätta och klippa vår hund Bobbie”.

&Traditions "Flowerpot" gör sig magiskt över köksbordet.

Vill du också ha hjälp att få upp ny belysning hemma? Ladda ner Done-appen och få kontakt med en lokal elektriker från Done, för snabb & kostnadsfri offert!

Kryp-in fönstret perfekt för en lässtund

För Rebecca är det viktigaste med ett hem att det just ska kännas som ett hem. Det ska vara personligt, blanda gammalt med nytt, och kännas inbjudande för alla som kommer på besök. Hennes favoritplats i hemmet är “krypin-fönstret” i sovrummet.

“Att krypa upp där med en bra bok och kika på folket på gatan nedanför. Extra mysigt är det när det regnar och man ser och hör smattret mot taket”, berättar Rebecca.

Många nya projekt på gång

Med en ny lägenhet att göra till sin, har Rebecca många projekt planerade.

“Prioriterat är att få ordning på "kontoret". Troligtvis gör vi någon "bygg-in-IKEA-hyllor"-variant vid snedtaket för att maxa förvaring som vi förhoppningsvis kan kombinera med ett snyggt skrivbord. I köket ska vi måla om luckorna, byta bänkskiva och bygga ut köksön. Till våren ska vi lägga trall på balkongen och någonstans i tiden ska vi också hinna måla om lister och dörrfoder, förbättra förvaringen i hallen och kanske få upp lite gardiner. Vilken tur att vi har så många år kvar att bo här!”, berättar Rebecca.

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play