Byta spotlights
Alla tjänster
/
/
Byta spotlights

Byta spotlights

fr 1 800 kr efter ROT

Har du en spotlight som krånglar där hemma eller vill byta ut mot en mer energieffektiv LED-spotlight? Våra certifierade elektriker hjälper dig gärna att byta ut till nya! Boka nu och återupptäck till den där sköna belysingen som spotlights ger.

På Done ingår alltid startkostnad, körkostnad, administration av ROT-avdrag och grundläggande material. I minidebiteringen ingår 2 timmar service. Om du behöver ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 595 kr per timme.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 vecka
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Installera spotlights i tak: Prisguide och mycket mer

Genom att installera spotlights i tak kan man förhöja inredningen och ge hemmet en modern, mysig känsla. Kanske letar du efter en ny taklampa till vardagsrummet eller köket? Då är spotlights ett utmärkt val. Med en snygg design kan du ge ditt hem ett modernt och stilfullt intryck!

De flesta brukar inte tänka på hur viktig en belysning faktiskt är för ett rum. Matcha gärna belysningen med husets övriga stil såsom möbler och annan inredning, då kan du skapa den rätta känslan och atmosfären till ditt hem. Med spotlights kan du göra allting möjligt och få det precis så som du vill ha det.

Det finns många fördelar med att installera spotlights i tak. Först och främst så passar lamporna perfekt i tak med mindre utrymme. Spotlights tar inte så mycket plats och kan då användas precis där man behöver dem. 

En annan stor fördel i jämförelse med andra taklampor är att de går att rikta dit man vill ha ljuset. Du kan också belysa en viss design eller del av rummet med hjälp av en spotlight. Det gör att du kan skapa fina intryck till rummet och en ombonad atmosfär. 

Här guidar vi dig igenom allt du behöver veta när det är dags att installera spotlights i tak. Priset behöver inte vara en avgörande faktor men så klart undrar många hur mycket det faktiskt kostar att installera lamporna? Man behöver även tänka på hur lamporna ska placeras för att ljuset ska lysa på rätt plats. Ska man ha en spotlight, flera utspridda lampor eller en spotlightskena? Och finns det något visst avstånd som är rekommenderat för bästa möjliga effekt? Vi på Done hjälper dig med allt du funderar över!

Vad kostar det att installera spotlights i taket? 

Att installera spotlights i taket behöver inte kosta så mycket. På Done börjar priset på 1 800 kr där det ingår två timmar installation. Priset för ytterligare service beror på ditt behov och framgår av din kostnadsfria offert. På Done har vi ett fast timpris på 595 kr/timme (efter ROT) för eventuell extra tid utöver de första 2 timmarna. Faktorer som antal spotlights, vilket material som behövs och vilket varumärke som används påverkar också slutpriset. För att få en exakt prisuppskattning är det bäst att kontakta en av våra elektriker och få en kostnadsfri offert. De kan enkelt och smidigt ge dig ett prisförslag genom vår Done-app eller online.

Det finns spotlights i varierande prisklasser som passar till många stilar och behov. Det finns även olika lampor som kan användas i spottarna. Det finns två olika varianter: Halogen- eller ledlampor. Halogenlampor får inte tillverkas längre och säljs endast med 12 v som används i skåp i till exempel badrum. En halogenlampa drar även ungefär fem gånger så mycket energi som en lampa med led, det gör att många väljer att använda sig av ledlampor.

Här nedan har vi listat några prisexempel. Priserna inkluderar arbetskostnaden och startkostnaden och inte materialkostnader. Priserna är beräknade efter ROT-avdrag.

  • Installation av 16 spotlights i taket i hall, kök eller badrum - 3 700 kr
  • Installera 3 stycken spotlights i tak och en krondimmer (dimmer för 2 knappar) - 2 500 kr
  • Byta 4 takmonterade spotlights mot nya LED. Laga 1 trasig dimmer - 2000 kr
  • Felsökning av Spotlights - 1800 kr

Genom att anlita en elektriker behöver du inte oroa dig för om installationen blir korrekt utförd eller inte. Vi på Done ser till att du får en certifierad behörig elektriker som kan utföra jobbet åt dig. Med Done sparar du både tid och får jobbet gjort på nolltid. 

Du kan även spara 30 % på arbetskostnaden genom att använda rotavdraget. Läs mer om hur du kan använda rotavdraget i vårt blogginlägg om ROT. Via vår app kan du enkelt välja att få en gratis offert och då drar vi automatiskt av rotavdraget åt dig. Lättare än så kan det inte bli!

Placera spotlights med rätt avstånd

När man ska installera spotlights i taket så behöver man tänka på hur många spottar man behöver och vilket avstånd som behövs för att få ett optimalt ljus.

Det första man behöver tänka på är om spotlightsen ska vara riktade mot något speciellt eller om ljuset ska vara allmänt utspritt i rummet för att belysa upp den generella rumsytan. 

Hur många lampor du behöver beror på om du har andra ljuskällor i rummet och även på rummets storlek. Generellt brukar man säga att rummet behöver ha minst cirka tre spottar men rekommenderat är mellan fem och tio lampor. 

Kom ihåg, att med för lite lampor i rummet blir helhetskänslan att ytan känns mindre och även mörkare. Tänk på att det är viktigt att skapa en känsla av rymd. Det gör man med hjälp av ljuset från belysningen. Ett tips är att hellre ha för många lampor än för få.

Vid placering av spotlights ska man tänka på att det är viktigt att sätta dem i raka linjer efter ett mönster. De ska helst inte placeras så nära själva väggen. Om belysningen är till för att lysa upp hela rum ytan så brukar en generell regel vara att en spot kan belysa ungefär 1.5 kvadratmeter av rummet. För optimalt ljus rekommenderas att spottarna sitter mellan 1-1.7 meters avstånd och cirka 0.6 meter från väggen. 

För att kunna räkna ut hur många lampor du skulle behöva till ditt hem kan du börja med att räkna ut rummets storlek. Därefter kan du räkna ut hur många som behövs. Om rummet däremot är väldigt stort kan det vara en bra idé att använda sig av andra taklampor och därmed undvika ett rörigt intryck av spotlightsen. 

När du ska installera spotlights i tak är det alltid viktigt att använda sig av en behörig elektriker. Vi finns här för dig för att underlätta genom hela installationsprocessen. Vi kan även ge dig rådgivning och hjälpa dig att välja rätt spotlights. Läs gärna vår spotlightsguide för ännu mer tips och information.

Utforska Modern Belysning med Spotlights i Taket

När du vill höja inredningsnivån och skapa en modern och mysig atmosfär i ditt hem, överväg då att installera spotlights i taket. Spotlights är ett utmärkt val för vardagsrum, kök eller andra utrymmen där du vill ha både stil och funktion. Belysningens betydelse för rummets karaktär bör inte underskattas – matcha belysningen med din övriga inredning för att skapa en stämningsfull atmosfär. Installera spotlights och anpassa belysningen efter ditt önskade uttryck för att göra ditt hem ännu mer unikt. Och om du redan har spotlights i taket, fundera på att byta spotlights för att förnya din belysningsdesign och hålla ditt hem modernt och stilfullt.

Med Done kan du få professionell hjälp att installera eller byta spotlights enkelt och smidigt – Förändra atmosfären i ditt hem genom att installera spotlights i taket. Kontakta oss idag och låt oss vara din belysningspartner!

Upplev de många fördelarna av att installera spotlights.

När det gäller belysning i ditt hem finns det många fördelar med att välja spotlights i taket. Dessa smarta ljuskällor erbjuder en rad fördelar som kan förbättra både funktionaliteten och utseendet i ditt rum. Här är några av de viktigaste fördelarna med att installera spotlights:

1. Utrymmeseffektiv Belysning

Spotlights tar minimal plats i taket, vilket gör dem idealiska för utrymmen med begränsat utrymme. De kan enkelt placeras där du behöver mest ljus, vilket hjälper dig att optimera användningen av ditt utrymme och skapa en mer öppen atmosfär. Denna utrymmeseffektivitet gör dem särskilt användbara i mindre rum, trånga korridorer eller platser där takhöjden är begränsad.

2. Riktbar Ljuskälla

En av de främsta fördelarna med spotlights är deras riktbara design. Du kan enkelt rikta ljuset dit du behöver det mest. Det gör att du kan belysa specifika områden eller designfunktioner i rummet. Detta är särskilt användbart när du vill framhäva konstverk, arkitektoniska detaljer eller andra snygga element i ditt hem. Riktbara spotlights ger dig flexibilitet och kontroll över belysningen.

3. Anpassningsbar Belysning

Spotlights finns i olika stilar och storlekar, vilket gör det möjligt att anpassa belysningen till din specifika inredning och stil. Oavsett om du föredrar en modern, klassisk eller minimalistisk design, finns det spotlights som passar din smak. Du kan välja mellan olika former, färger och utföranden för att skapa den önskade estetiken i ditt rum.

4. Energisnålhet

Många spotlights är kompatibla med LED-lampor, vilket är en energisnålare alternativ än traditionell belysning. LED-lampor har lång livslängd och använder betydligt mindre energi än traditionella glödlampor eller halogenlampor. Detta hjälper dig att minska dina energikostnader och vara mer miljövänlig. Du kan njuta av en ljus atmosfär i ditt hem utan att oroa dig för höga elräkningar.

5. Skapar Ombonad Atmosfär med Dimmers

Spotlights är ofta kompatibla med dimmers, vilket ger dig möjlighet att skapa en ombonad och inbjudande atmosfär i ditt hem. Genom att använda dimmers har du full kontroll över hur du belyser ditt utrymme. Du kan anpassa belysningen för olika aktiviteter och stämningar. Milda, dämpade ljusinställningar kan skapa en mysig atmosfär för avkoppling, medan starkare ljus är perfekt för arbete eller underhållning. Med dimbara spotlights kan du enkelt ändra atmosfären i ditt hem med ett enkelt handgrepp.

Vad är dina planer för belysningen i ditt hem? Oavsett om du vill installera spotlights i taket i vardagsrummet, köket eller någon annanstans, kan vi på Done hjälpa dig. Våra professionella elektriker är experter på belysning och kan säkerställa att installationen utförs korrekt och enligt dina önskemål. Boka ett möte med en av våra auktoriserade elektriker idag för att komma igång med ditt belysningsprojekt!

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!