Alla tjänster
/
Elektriker
/

Designikon: Flos Snoopy

Är du intresserad av tidlös inredning och vill ge ditt hem det där lilla extra med en snygg designlampa? Då ska du kolla in den klassiska bordslampan Snoopy från Flos! Denna ikoniska lampa har blivit en riktig favorit hos många med sin tidlösa och lekfulla design. Dessutom har den en del smarta funktioner.

Vi har samlat all information du behöver innan du investerar i en Snoopy-lampa. Kika vidare och låt dig inspireras!

Psst..! Du vet väll om att Done kan hjälpa dig med alla typer av elinstallationer? Anlita certifierade elektriker från Done om du behöver hjälp att installera din nya Snoopy-lampa.

Här kan du läsa om:

 • Vilka material lampan lampan har
 • Vilka färger lampan görs i
 • Vilka mått lampan har
 • Tips innan du väljer färg
 • Var du kan köpa Snoopy från Flos
 • Vad lampan kostar
 • Vilka ljuskällor lampan har
 • Fördelen med dimbara lampor
 • IP klass på Snoopy
 • Var du kan hitta begagnade Snoopy-lampor
 • Tips på alternativ och kopior
 • Lampas historia: Vem har skapat den
 • Hur Done kan hjälpa dig med installationen
Foto: lampenwelt.de

Vill du läsa mer om designlampor från Flos? Här kan du hitta allt om takkronan Flos Sarfatti.

Design, material & färger

Lampan är designad av bröderna Achille Castiglioni & Pier Giacomo Castiglioni och utmärker sig med den unika formen som påminner om seriefiguren Snobben. Designen kombinerar funktion och stil, då basen är gjord i robust, vit marmor vilket blir en fin balans mot den mjukt rundade, emaljerade metallkupan.

Foto: pinterest

Vilka material har Flos Snoopy?

Basen är gjord i marmor av hög kvalitet. Marmor är en natursten som är känd för sin hållbarhet och unika mönster, vilket gör att ingen lampa är helt lik den andra. Den vita marmorn ger en solid och stabil bas - en viktig aspekt för lampans konstruktion och hållbarhet.

Vidare till lampans kupa. Den är tillverkad av emaljerad metall vilket ger en slät, hållbar och lättrengjord yta. Den emaljerade metallen är inte bara robust utan ger även ett snyggt och klassiskt intryck. Helt enkelt en tidlös men samtidigt modern lampa som kan ge en stilren look till ditt hem. En riktigt bra fördel med denna typ av finish är att den är motståndskraftig mot fläckar och korrosion, vilket gör att den är lätt att rengöra men också att den håller länge. Att emaljera metallen är en komplicerad process men det är också det som garanterar hög kvalitet på lampan och ger dess ikoniska, snygga finish.

Foto: residencemagazine.se

Vilka färger kommer Flos Snoopy i?

Det finns olika färgalternativ på lampan, så du kan verkligen hitta någon som passar just din personliga stil. Vanligtvis görs lampan i klassiska och snygga färger som svart, orange, grön och även en exklusiv variant i vitt.

Vilka mått har Snoopy från Flos?

Bordslampan har en höjd på 36,9 cm och ett djup på 39,4 cm. Att lampan är lite större gör att den alltid blir ett blickfång i alla rum. Den är liten nog att ha på ett skrivbord eller i en bokhylla, samtidigt som den tar plats med sin unika design.

Vilken färg ska man välja?

Att välja rätt färg på din Flos Snoopy beror på din nuvarande inredning och din personliga stil. Den gröna versionen är perfekt om du vill få en kreativ känsla i ett redan färgglatt hem eller bryta av ett mer stilrent rum som går i svart, vitt eller beige. Den gröna färgen kompletterar en mängd olika inredningsstilar och blir en snyggt iögonfallande accent i ditt hem.

Foto: residencemagazine.se

Flos Snoopy i svart är en snygg och mångsidig lampa, ett färgval som passar i nästan alla rum. Den svarta lampan blir en djup och raffinerad touch till inredningen. Addera den till vita väggar, möbler i mörkt trä och accenter i färg för en unik med tidlös känsla.

Foto: metavaya.com

Den orange färgen på Flos Snoopy ger en levande och energisk känsla. Det är perfekt för att tillföra en lekfull och dynamisk atmosfär i ditt hem. Genom att kombinera lampan med rosa, grönt och duvblå kan du skapa en riktigt snygg balans i ditt hem. Vill du ha ett lugnare intryck? Då kan du kombinera lampan som går i orange med vitt med ljusa trämöbler och dova toner av persika och beige.

Foto: agati.it

Mohd Home Design har gjort ett samarbete med Flos och skapat en unik lampa i vit emalj och svart bas. Den är perfekt för att få till den perfekta minimalistiska och eleganta inredningen i ditt hem. Som sagt är denna lampan lite svårare att få tag på och den har lite längre leveranstid. Om du vill beställa lampan tar det ungefär 3-4 veckor för leverans till Sverige.

Foto: shop.mohd.it

Var köper man Flos Snoopy?

Självklart kan lampan beställas från Flos egna hemsida, men du kan även hitta den hos Nordiska Galleriet, Svenssons, Royal Design med mera. Var noga med att se om ljuskälla ingår, vilken tid företaget har för leverans av varan och vilken status de har på sitt lager. Var försiktig med att köpa lampan om priset är för bra för att vara sant, det finns tyvärr många sidor som säljer billiga kopior i material som inte håller samma höga standard som originalet.

Vad kostar en Flos Snoopy?

Priset för en Flos Snoopy bordslampa varierar beroende på återförsäljare och region, men generellt sett ligger priset runt 12 550 kr. Priset beror på var den är gjord, dess distinkta och ikoniska design och dess status som ett eftertraktat samlarobjekt i designvärlden. Framförallt handlar priset om materialvalen och hur lampan är gjord. Det är trots allt en lampa som håller över tid och som har ett högt andrahandsvärde. Det är viktigt att notera att priset kan variera beroende på faktorer som tillgänglighet, eventuella specialutgåvor eller särskilda kampanjer hos olika återförsäljare.

När du ska köpa en bordslampa bör du även kolla om det står ljuskälla ingår. Det betyder att du får med rätt typ av glödlampa i samband med att du köper bordslampan.

Foto: aram.co.uk

Välj rätt ljuskälla

För denna lampa är det viktigt att välja en ljuskälla som passar dess unika design och funktion. Lampan är utformad för en ljuskälla av typen 1 x Max 150W E27. Flos Snoopy är också dimbar så att du kan justera ljuset efter dina preferenser. Lampan är därmed perfekt både som arbetslampa eller för att ge ett mjukt och stämningsfullt sken.

Fördelen med dimbara lampor

Varför ska man investera i en dimbar lampa? Jo, det är alltid trevligt att kunna gå från ett dovt sken till en bra arbetsbelysning. Du får ett större användningsområde med denna typen av lampa, och vem vill inte ha det! Genom att justera ljusstyrkan kan du skapa en mjuk, avslappnande stämning för kvällar eller en ljusare och klarare belysning för arbete och läsning.

Visste du att man kan spara energi med en dimbar lampa? Det är så att förutom att förbättra rummets estetik så bidrar dimbara lampor även till energibesparing och kan förlänga livslängden på ljuskällorna. Dimbara lampor är ett riktigt bra val för alla som vill ha full kontroll över sin inomhusbelysning och kunna skapa en anpassningsbar och härlig miljö i alla rum.

Foto: SIMIG Lighting

Vilken IP-klass har bordslampan?

Flos Snoopy har en IP-klass på IP20. Det betyder att den är skyddad mot fasta föremål större än 12 mm men inte vattentät. Detta gör den lämplig för inomhusbruk i torra miljöer.

Secondhand och begagnat

Om du vill hitta en Flos Snoopy till ett bättre pris, men inte vill köpa en liknande lampa eller billigare kopia, så har vi några tips! Kolla efter lampan på Bukowskis, Tradera och Blocket, men tänk på att alltid se över vad som faktiskt ingår i priset. Innan du slår till bör du vara noga med att kolla så lampan fungerar som den ska, är i gott skick och inte är en välgjord kopia. Om sladdar eller andra delar behöver bytas ut på lampan så ska du alltid rådfråga med en behörig elinstallatör.

Foto: theapartment.dk

5 snygga kopior och alternativ

Är du ute efter något i en lite billigare prisklass men älskar hur Flos Snoopy ser ut? Om du, precis som oss, gillar designen av Snoopy men söker ett mer prisvänligt alternativ finns det flera snygga kopior och liknande lampor på marknaden. Många återförsäljare och designbutiker erbjuder lampor som inspirerats av Flos, vilket ger dig möjligheten att återskapa samma stilfulla look i ditt hem till ett billigare pris. När du väljer en kopia eller ett alternativ är det viktigt att tänka på att kvaliteten på material och design inte alltid är densamma som originalet. Men du kan alltid hitta ett passande och liknande val till ditt hem. Kika nedan för våra 5 bästa tips!

Night Owl, Fritz Hansens, Nicholai Wiig Hansen

Night Owl bordslampa från Fritz Hansens, designad av Nicholai Wiig Hansen, finns i flera varianter, bland annat svart, vitt, grönt och krom. Nedan är den i ask och du kan hitta den hos Nordic Nest. Pris på lampan är från 1 549 kr till 2 275 kr beroende på materialval.

Foto: Nordic Nest

Yumiko & Mush, Ellos

Två snygga alternativ från Ellos är bordslamporna Yumiko och Mush. Båda i enkel och snygg design och till riktigt bra pris, 1 799 kr respektive 1 099 kr.

Foto: ellos.se

Atollo, Simig

Ett prisvärt alternativ till Flos Snoopy är denna stilrena lampa från Simig. Atollo bordslampa kommer i bland annat stilrent svart eller mässing och har en ren och enkel design som känns tidlös, precis som favoriten från Flos. Bordslampan blir din för 2 117 kr.

Foto: SIMIG Lighting

Mushroom, HKliving

Ett snyggt alternativ til Flos Snoopy är denna fina bordslampa i krom från HKliving. Lampan blir ett perfekt komplement om du vill ha en liknande lampa som Flos men vill ha en med mer reflekterande yta plus ett lite billigare pris. Du hittar lampan på Nordic Nest för 2 959 kr.

Foto: endclothing.com

Nessino, Artemide

Har du fastnat för Flos Snoopy i orange men vill ha en lite lägre prislapp? Då tipsar vi om bordslampan Nessino från Artemide, den kommer i vit och orange färg och passar i en liknande inredningsstil som Snoopy. Du hittar den hos bland annat Nordiska Galleriet för 2 455 kr.

Foto: velvetmysoul.tumblr.com

Historien bakom Flos Snoopy - Achille & Pier Giacomo Castiglioni

Är du nyfiken på vem som ligger bakom den idag ikoniska Flos Snoopy? Lampan är skapad av bröderna Achille och Pier Giacomo Castiglioni år 1967. Den är en hyllning till deras kreativitet och innovativa tänkande. Bröderna blev inspirerade av den populära seriefiguren Snobben, vilket återspeglas i lampans unika och lekfulla design - och i namnet som säger sig självt! 

Denna ikoniska bordslampa kombinerar bra material, både emaljerad metall och en solid bas av vit marmor, vilket visar brödernas förmåga att omvandla vardagliga objekt till tidlösa konstverk. Pier Castiglioni och Achille Castiglioni har därmed inte bara arbetat med lampans utseende, utan även varit noggranna när det kommer till materialval. Inte konstigt att lampan har blivit en eftertraktad klassiker inom modern belysningsdesign, eller hur?

Foto: pinterest/ebay

Vem tillverkar Flos Snoopy?

Snoopy-bordslampan tillverkas av Flos som är ett framstående italienskt designföretag, mest känt för sin produktion av innovativ och högkvalitativ belysning. Företaget grundades 1962 av Dino Gavina och har en rik historia av samarbeten med världsberömda designers och arkitekter, däribland Achille och Pier Giacomo Castiglioni. Bröderna tog även över företaget kort efter att det grundades.

Flos är känt för att kombinera traditionellt hantverk med modern teknik, vilket resulterar i produkter som är både stilrena och snygga, samtidigt som de är funktionella och hållbara. Varumärket har blivit hyllat för samarbeten med designers som Philippe Starck, Gino Sarfatti, Patricia Urquiola och många fler, vilket bidragit till varumärkets starka plats i designhistorien.

El- och rör-installationer med Done

Om du blivit inspirerad till att göra om i ditt hem med hjälp av elinstallationer kan du kontakta oss på Done! Visste du att vi kan utföra alla typer av el- och vvs-arbeten hos dig? Done finns i hela Sverige - du kan hitta behöriga rörmokare och elektriker i bland annat Jönköping, Uppsala, Göteborg, Malmö och Stockholm.

Om du behöver hjälp att installera taklampor, installera dimmer, installera smart belysning eller några andra typer av vvs- och eljobb så kan våra skickliga installatörer utföra jobbet åt dig. Vad väntar du på? Ladda ner appen idag och let's get it Done!

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play