Byta el-element
Alla tjänster
/
/
Byta el-element

Byta el-element

fr 1 800 kr efter ROT

Byt ditt gamla element med våra kvalificerade elektriker. Vi installerar säkert och effektivt, så du får en bekväm hemmamiljö. Boka nu och låt oss ta hand om bytet!

På Done ingår alltid startkostnad, körkostnad, administration av ROT-avdrag och grundläggande material. I minidebiteringen ingår 2 timmar service. Om du behöver ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 595 kr per timme.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 vecka
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Allt du behöver veta om att byta elelement - Done!

Har du märkt att ditt gamla element börjar kännas trött och ineffektivt? Då är det dags att säga farväl till ditt gamla och välkomna in ett nytt, modernt och energisnålt element! Våra kvalificerade elektriker är redo att hjälpa dig att göra övergången smidig och bekymmersfri.

Att byta ut ditt element behöver inte vara en krånglig uppgift. Tvärtom, det kan vara början på ett varmare, mer bekvämt och mer energisnålt hem. Häng med när vi går igenom allt du behöver veta om att byta elelement! Vi kommer att guida dig igenom allt från pris, varför det är bra att byta ut ditt element till hur installationen går till. 

Vad kostar det att byta el-element?

På Done börjar priset för att byta element på 1800 kr, där det ingår 2 timmars service av en av våra elektriker. Priset för ytterligare service beror på ditt behov och framgår av din kostnadsfria offert. Vi arbetar med ett fastpris på 595 kr/timme (efter ROT) för eventuell extra tid utöver de första 2 timmarna. Har du något ytterligare litet el-projekt hemma som du behöver hjälp med kan du passa på att få det ordnat samtidigt som elektrikern är hos dig. Vanligtvis brukar en elektriker kunna byta ett element på ungefär en timme. Kontakta en av våra elektriker för att få en exakt prisuppskattning och en kostnadsfri offert för byte av elelement. De hjälper dig smidigt och snabbt online eller i vår Done-app.

Vanliga frågor om att byta el-element 

Varför ska jag byta element? 

Det finns flera goda skäl till varför man bör överväga att byta element i sitt hem. En av de främsta anledningarna är helt enkelt ålder - gamla element kan vara mindre effektiva och mer benägna att gå sönder, vilket gör det nödvändigt att ersätta dem. En annan viktig orsak är att minska energiförbrukningen i hemmet. Gamla elelement kan vara mindre energieffektivt och dra mer ström än moderna alternativ. Genom att byta element mot mer effektiva modeller kan du sänka dina energikostnader och minska din miljöpåverkan samtidigt som du behåller en bekväm temperatur i ditt hem.

Moderna element är mer precisa när det gäller att distribuera värme, vilket resulterar i en jämnare temperatur i rummet och ökad komfort. Många nya elelement kommer dessutom med avancerade funktioner och fjärrstyrning som gör dem enkla att använda och anpassa efter dina behov. Dessa är förbättrade med säkerhetsfunktioner, inklusive överhettningsskydd och barnsäkra funktioner, vilket minskar risken för olyckor. Ett elektriskt element är också utrustat med inbyggda luftrenare eller luftfuktare, vilket kan förbättra luftkvaliteten i ditt hem. Detta är särskilt bra om du lider av allergier eller astma. Nya, moderna element är dessutom snygga och stilrena, vilket gör dem till en smakfull del av din inredning. De kan anpassas till din stil och bidra till att förbättra utseendet på rummet. Att byta element är alltså en investering för din hemmamiljö, i både komfort och energieffektivitet.

Om du har funderingar kring vilket element som passar dig och ditt hem hem bäst står våra elektriker redo för att guida dig. Via vår Done-app kan du enkelt få en kostnadsfri personlig rådgivning från en certifierad elektriker.

Måste man ha element under varje fönster?

I regel är det bra att placera element under alla fönster och de ska vara lika breda som fönstret. Denna placering och storlek har en betydande påverkan på hur effektivt ditt uppvärmningssystem fungerar. Genom att placera elementen under fönstren skapas en effektiv barriär mot kall luft som kan tränga in genom fönstret. När elementen är lika breda som fönstren minskar risken för att varm luft stiger uppåt medan kall luft stannar vid golvet. Detta fenomen, kallad konvektion, kan skapa ojämn temperaturfördelning i rummet om elementen inte är korrekt placerade.

Så, genom att placera elementen under fönstren och sätta dem på rätt sätt, hjälper du till att säkerställa en jämn och effektiv fördelning av värmen i rummet, vilket resulterar i ökad komfort och energieffektivitet. Det är ett enkelt steg som kan göra en stor skillnad när det kommer till uppvärmning i ditt hem.

Får jag byta element själv?

Nej, Elsäkerhetsverket har ett regelverk kring installation eller byte av fasta elelement, där det klargörs att detta är en uppgift som bör hanteras av behöriga elföretag. Glöm inte, otillåtet elarbete är straffbart.

Alla våra elektriker på Done är certifierade och följer de standarder och regler som fastställts av Elsäkerhetsverket. För att få en kostnadsfri offert och diskutera din specifika installation kan du enkelt kontakta en av våra elektriker i Done-appen eller online.

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!