Installera eluttag till tvätt- eller diskmaskin
Alla tjänster
/
/
Installera eluttag till tvätt- eller diskmaskin

Installera eluttag till tvätt- eller diskmaskin

fr 1 800 kr efter ROT

Det är bekvämt och gör livet enklare att ha eluttag just där man behöver det. För att få en säker elinstallation är det viktigt att anlita en behörig elektriker som vet hur man gör det på rätt sätt. Vi har erfarna elektriker som kan hjälpa dig snabbt, tryggt och enkelt. Boka nu och få ett ordentligt och säkert eluttag för din tvättmaskin eller diskmaskin!

På Done ingår alltid startkostnad, körkostnad, administration av ROT-avdrag och grundläggande material. I minidebiteringen ingår 2 timmar service. Om du behöver ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 595 kr per timme.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 vecka
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Allt du behöver veta om att installera eluttag till tvätt- eller diskmaskin

Häng med när vi utforskar allt du behöver veta om att installera eluttag för din tvätt- eller diskmaskin. Här får du information om allt från installationsprocessen, vad det kostar och tips för den bästa och snyggaste placeringen av eluttag till tvätt- eller diskmaskin. Våra auktoriserade elektriker på Done är redo att installera eluttag till tvätt- eller diskmaskin hemma hos dig. 

Done erbjuder videosamtal med elektriker istället för traditionella hembesök för att få en offert för större projekt. För mindre projekt räcker det med att du beskriver projektet och skickar bild i chatten för att få fast offert. Det sparar tid för både kunder och installatörer - och du kan träffa din elektriker när det passar dig. Planera projektstart direkt i chatten med din elektriker. Äntligen smidigt att anlita vvs- och elinstallatörer! 

Hur mycket kostar det att installera eluttag till tvätt- eller diskmaskin?

Att installera ett eluttag till tvätt- eller diskmaskin täcks av Dones minimidebitering på 1800 kr efter ROT. I minimipriset ingår startkostnad, körkostnad, administration av ROT-avdrag, grundläggande material samt 2 timmars arbete. Har du något ytterligare litet el-projekt hemma som du behöver hjälp med kan du passa på att få det ordnat samtidigt som elektrikern är hos dig. Vanligtvis hinner till exempel en elektriker installera 2 eluttag inom 2 timmar. Vid eventuellt behov av extra tid utöver de 2 första timmarna tillkommer ett fast pris på 595 kr/timme efter ROT.

Våra erfarna elektriker utför installationen med noggrannhet och i enlighet med alla gällande standarder utifrån elsäkerhetsverkets regelverk. Kontakta oss online eller i Done-appen för en kostnadsfri offert och för att diskutera din specifika situation. 

Vanliga frågor om att installera eluttag till tvätt- eller diskmaskin

Vad är reglerna kring eluttag till tvättmaskin och torktumlare i badrum?

När det handlar om eluttag för tvättmaskin och torktumlare, speciellt i våtrum, är det av yttersta vikt att följa säkerhetsregler och bestämmelser enligt Elsäkerhetsverket. Vanligtvis är eluttag i badrum konstruerade för användning vid handfat och har lägre effektkapacitet. För att installera eluttag till tvättmaskin och torktumlare krävs normalt en dedikerad eluttagskrets som uppfyller kraven för dessa apparater. Installation av eluttag till tvättmaskin och torktumlare bör alltid utföras av en certifierad elektriker för att säkerställa korrekt installation i enlighet med lokala byggregler och säkerhetsstandarder. Om du är osäker eller har några tvivel, konsultera alltid med en av våra kunniga Done-elektriker. 

Hur ska mitt eluttag vara placerat?

Generellt sätt bör eluttaget vara placerat ungefär 30 cm över golvet. Denna höjd är lämplig och praktisk för enkel anslutning av din apparat. Vidare rekommenderas att eluttaget inte är placerat mer än 120 cm från den plats där din tvättmaskin eller diskmaskin ska stå. Detta underlättar anslutningsprocessen. Sist men inte minst bör eluttaget inte placeras direkt bakom tvättmaskinen eller diskmaskinen, då det ökar risken för vattenskador samt gör det svårare att nå. Känner du dig osäker på vad som gäller med placeringen av eluttag för tvätt- eller diskmaskin? Kontakta en av våra vvs-montörer i Done-appen för att diskutera dina specifika behov och få kostnadsfri rådgivning om placering av eluttag för din tvätt- eller diskmaskin. 

Måste man ha golvbrunn vid tvättmaskinen?

Att ha en golvbrunn i närheten av tvättmaskinen är en bra försiktighetsåtgärd för att hantera eventuell vattenläckage eller spill. En golvbrunn hjälper till att samla upp och leda bort vatten, vilket minskar risken för vattenskador på golvet och omgivande områden. Det är särskilt viktigt om tvättmaskinen placeras i närheten av trägolv eller andra känsliga material. Våra erfarna tekniker kan hjälpa dig att bedöma om en golvbrunn är nödvändig och placera den på rätt ställe för att säkerställa en trygg och problemfri installation. De kan även hjälpa dig med att installera din tvättmaskin.  

Får jag ställa tvättmaskinen bredvid duschen?

Placering av tvättmaskinen i badrummet är viktigt för din säkerhet. En tvättmaskin får inte placeras närmare än 60 cm från duschen. Om du har ett badkar gäller samma avstånd, 60 cm från badkarskanten. Däremot rekommenderas att placera tvättmaskinen så långt bort från dusch och badkar som badrummets utrymme tillåter. I praktiken är det tillåtet att använda stickkontakt så länge uttaget är jordat. Saknar du jordade uttag kan du alltid få hjälp av en av våra Done-elektriker för att installera det åt dig. När det kommer till användning av stickkontakt för tvättmaskinen beror det på var maskinen är placerad i badrummet. Om tvättmaskinen befinner sig i zon 0, 1 eller 2 är användning av stickkontakt inte tillåtet enligt Elsäkerhetsverkets regler.  Men om den är placerad i de yttre zonerna, det vill säga mer än 60 cm från duschen, kan du använda stickkontakt. 

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!