Byta strömbrytare
Alla tjänster
/
/
Byta strömbrytare

Byta strömbrytare

fr 1 800 kr efter ROT

Behöver dina gamla strömbrytare bytas ut? Våra elektriker kan hjälpa dig med moderna och säkra brytare. Boka nu för ett enkelt och säkert byte!

På Done ingår alltid startkostnad, körkostnad, administration av ROT-avdrag och grundläggande material. I minidebiteringen ingår 2 timmar service. Om du behöver ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 595 kr per timme.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 vecka
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Behöver du byta strömbrytare - Här är allt du behöver veta!

Strömbrytare används flitigt i våra hem. Därför utsätts de för naturligt slitage, vilket kan resultera både i skador och missfärgning. Det kan dessutom vara mycket svårt att tvätta bort det smuts och damm som samlas på dem. Ett enkelt sätt att bevara hemmets estetik är att se till att byta från gamla strömbrytare till snygga strömbrytare, för att hålla dem rena och i gott skick. 

Följ med när vi utforskar allt du behöver veta om att byta strömbrytare hemma. Från processen byta strömbrytare till pris och vanliga frågor. Här på Done har vi samlat kvalificerade och noggrant utvalda elektriker som är redo att hjälpa dig med att byta strömbrytare och förbättra din hemmamiljö. Ladda ner Done-appen och få en kostnadsfri offert från en elektriker idag! 

Vad kostar det att byta strömbrytare?

Priset för att byta strömbrytare börjar från 1800 kr efter ROT. Detta inkluderar upp till 2 timmars service, vanligtvis hinner vår elektriker byta upp till 4 strömbrytare under denna tid, så länge de är infällda. Är det utanpåliggande strömbrytare det ta aningen längre tid. Kontakta en av våra elektriker i Done-appen eller online för att kostnadsfritt diskutera dina specifika önskemål och få ett prisförslag. Priset för ytterligare service framgår av er kostnadsfria offert och baseras på ett fast timpris på 595kr/timme (efter ROT). Alla Dones elektriker är certifierade och jobbar enligt de standarder och regler som fastställts av Elsäkerhetsverket.

Vanliga frågor om att byta strömbrytare

Kan man byta strömbrytare själv? 

Ja, rent lagligt är det enligt Elsäkerhetsverkets regelverk möjligt att byta ut gamla strömbrytare själv om du har kunskap om elektriska installationer och följer säkerhetsföreskrifterna noggrant. Att montera strömbrytare kan vara en relativt enkel uppgift för en person med viss erfarenhet av elektriska arbeten. Om du inte har tidigare erfarenhet eller känner dig osäker på något sätt, är det alltid bäst att anlita en professionell elektriker för att byta strömbrytare åt dig. Kontakta en elektriker i Done-appen eller online för en kostnadsfri offert.

Går det att byta till strömbrytare med dimmer?

Ja, det är oftast möjligt att byta lysknapp mot strömbrytare med dimmer. Att byta lysknapp till en dimmer ger dig möjligheten att justera ljusstyrkan i ditt rum efter dina önskemål och skapa den perfekta atmosfären för olika tillfällen.

Hur byter man strömbrytare?

Som tidigare nämnt är säkerheten a och o när det är dags att byta strömbrytare. Ska du själv byta ut din gamla strömbrytare bör du ha kunskap om elektriska installationer, samt följa de säkerhetsföreskrifterna som Elsäkerhetsverket satt upp. Får man byta strömbrytare själv? Ja, men tänk på att en felaktig installation kan leda till farliga situationer. Här kommer en enkel guide till hur man byter strömbrytare:

Säkerhet först: Innan du börjar, stäng av strömmen till den strömbrytare du vill byta. Gör detta genom att gå till din elcentral och stänga av strömbrytaren som är kopplad till den specifika kretsen.

 • Ta bort den gamla brytaren: Lossa skruvarna som håller den gamla strömbrytaren på plats i strömbrytarlådan. Drag ut brytaren försiktigt.
 • Koppla ur ledningarna: Det kommer att finnas två eller flera ledningar som är anslutna till den gamla brytaren. Lossa skruvarna som håller ledningarna på plats och ta bort dem.
 • Anslut de nya ledningarna: Anslut de ledningar du tog bort från den gamla brytaren till de motsvarande terminalerna på den nya brytaren. Se till att ansluta dem ordentligt och dra åt skruvarna.
 • Fäst den nya brytaren: Sätt försiktigt in din nya snygga strömbrytare i strömbrytarlådan och fäst den med skruvarna.
 • Sätt tillbaka strömmen: Gå tillbaka till elcentralen och slå på strömbrytaren som du tidigare stängde av.
 • Testa den nya brytaren: Prova nu den nya strömbrytaren för att se till att den fungerar korrekt. Slå på och av ljuset eller apparaten som den styr.

När behöver du byta strömbrytare?

Det finns flera skäl till varför du kan behöva byta en strömbrytare:

 • Om din gamla strömbrytare inte ser fräsch ut längre.
 • Om du målat om och ska byta till matchande strömbrytare.
 • Den befintliga strömbrytaren inte fungerar korrekt.
 • Man hör knakande ljud när strömmen slås på.
 • Strömbrytaren stannar inte i sitt läge.

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

 1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
 2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
 3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!