Felsökning av el
Alla tjänster
/
/
Felsökning av el

Felsökning av el

fr 1 800 kr

Har du elektriska problem hemma? Vi är här för att hjälpa! Våra elektriker diagnostiserar och åtgärdar dina elproblem snabbt och säkert.

På Done ingår alltid startkostnad, körkostnad, administration av ROT-avdrag och grundläggande material. I minidebiteringen ingår 2 timmars service. Om du behöver ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 595 kr per timme.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 vecka
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Elstrul hemma? Done hjälper dig med felsökning av el

Vi förstår hur frustrerande det kan vara när delar av ditt hem plötsligt står utan ström. Det är inte kul när jordfelsbrytaren slår ifrån bara några minuter in i fredagsfilmen, eller när köket plötsligt förlorar strömmen medan allt annat fungerar som det ska. Att ha ett fungerande elsystem är nödvändigt för att säkerställa hemmets säkerhet och för att undvika elfel i huset. Vi på Done hjälper dig att återfå lugnet och säkerställa att din el är i toppskick.

Vad innebär egentligen felsökning av el? Vem får göra en felsökning och vad brukar det kosta? Vi guidar dig igenom allt du behöver veta om felsökning av el. Våra certifierade elektriker är redo att ta itu med dina elfel i ditt hem och erbjuder lösningar utifrån dina behov. Genom att enkelt och smidigt kontakta en elektriker via vår Done-app kan vi ge dig ett kostnadsfritt prisförslag och komma igång så snabbt som möjligt! 

Hur mycket kostar det att göra en felsökning av el?

Här på Done börjar priset för att göra en felsökning av el på 1800 kr efter ROT. I priset ingår 2 timmars service av en av våra elektriker. Priset för ytterligare service beror på ditt behov och framgår av din kostnadsfria offert. På Done arbetar vi med ett fast timpris på 595 kr/timme (efter ROT) för eventuell extra tid utöver de första 2 timmarna. Det är viktigt att komma ihåg att en korrekt felsökning är en investering i säkerheten och funktionaliteten hos din elektriska anläggning, vilket kan förhindra allvarliga problem och kostsamma skador i framtiden.

För att få en exakt prisuppskattning för din felsökning av el är det bäst att kontakta en av våra elektriker och få en kostnadsfri offert. De kan enkelt och smidigt ge dig ett prisförslag genom vår Done-app eller online. På så sätt kan du få en tydlig uppfattning om kostnaden och komma igång med att lösa dina elfel i huset så snabbt som möjligt.

Vanliga frågor om felsökning av el

När behöver jag göra en felsökning av el?

Det är viktigt att ta problem med elen på allvar eftersom de kan utgöra en fara för din och fastighetens säkerhet. Om du är osäker på om du behöver göra en felsökning av el är det alltid bäst att konsultera en professionell elektriker. De kan bedöma situationen och ge råd vad som behöver göras för att åtgärda eventuella problem utifrån Elsäkerhetsverkets regelverk. Kontakta en av våra elektriker i Done-appen eller online för en kostnadsfri konsultation.

Här är några situationer där du bör överväga att göra en felsökning av el:

  • Vid upprepade eller oförklarliga elavbrott: Om du upplever att elen bryts med jämna mellanrum och du inte kan hitta någon specifik orsak, kan det vara ett tecken på ett underliggande problem i ditt elsystem.
  • Strömavbrott i specifika områden: Om en del av ditt hem eller kontor plötsligt förlorar ström medan resten av byggnaden har elektricitet, kan det indikera problem med eluttag, kablar eller strömbrytare i det specifika området.
  • Elektriska apparater fungerar inte korrekt: Om din hemelektronik har oväntade problem, som att de blinkar, överhettas eller inte fungerar som de ska, kan det vara ett tecken på en elektrisk störning.
  • Ljus som flimrar: Om dina lampor flimrar eller blinkar utan uppenbar anledning, kan det vara ett tecken på problem i elsystemet.
  • Misstänkta bristningar, gnistor eller brännskador: Om du ser några synliga tecken på skador på eluttag, strömbrytare eller kablar, inklusive bristningar, gnistor eller brännskador, bör du omedelbart utvärdera och åtgärda problemet.
  • Ett äldre hem: Om du bor i ett äldre hem med äldre elsystem kan det vara en god idé att periodiskt göra en felsökning för att identifiera och åtgärda åldersrelaterade problem eller uppdatera systemet för att förbättra säkerheten och effektiviteten.
  • Planerade förändringar eller renoveringar: Om du planerar att göra ändringar i ditt elsystem, till exempel att lägga till nya uttag eller strömbrytare, kan en felsökning vara nödvändig för att säkerställa att allt är korrekt och i överensstämmelse med elektriska standarder.

Hur gör man en felsökning av el?

Felsökning av el är processen där en elektriker letar efter och identifierar problem i ett elektriskt system enligt Säkerhetsverkets checklista. Detta är viktigt för att säkerställa att systemet fungerar korrekt och att det inte finns några potentiella faror som kan leda till skador, brand eller andra olyckor. Innan man börjar ska man slå av strömbrytaren som är kopplad till den del av elsystemet som ska felsökas. Om du inte är säker på vilken strömbrytare som är kopplad till området är det bäst att stänga av huvudströmbrytaren.

En felsökning sker i olika etapper, innan man börjar ska man slå av strömbrytaren, sedan ska problemet identifieras. Vidare görs en visuell inspektion och ett mätinstrument används för att kontrollera strömmen i olika delar av systemet. Om det inte går att identifiera problemet går elektrikern vidare med felsökningen och undersöker anslutningar samt kontrollerar elektriska kretsar. Anledningen till problemet kan variera, allt från trasiga kablar och dåliga anslutningar till felaktiga komponenter. Slutligen åtgärdar elektrikern problemet genom att exempelvis byta ut en defekt komponent, reparera en kabel eller korrigera en felaktig anslutning. 

Efter reparationen testar elektrikern systemet noggrant för att säkerställa att problemet har åtgärdats och att allt fungerar korrekt. Detta inkluderar att kontrollera att strömbrytare fungerar, uttag ger ström och att inga elektriska fel kvarstår. Säkerheten och korrekt diagnos av elektriska problem är avgörande. Står du inför ett elproblem bör du alltid överväga att anlita en professionell elektriker. Kontakta en elektriker från Done och få en kostnadsfri offert direkt i mobilen. 

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!