Installera termostat
Alla tjänster
/
/
Installera termostat

Installera termostat

fr 1 800 kr efter ROT

Har din termostat slutat fungera och orsakar problem med din golvvärme eller slösar dyrbar energi? Med en uppdaterad termostat kan du ställa in förinställda temperaturer och veckoscheman. Vi har certifierade, erfarna elektriker som kan hjälpa dig snabbt, tryggt och enkelt med din installation.

På Done ingår alltid startkostnad, körkostnad, administration av ROT-avdrag och grundläggande material. I minidebiteringen ingår 2 timmar service. Om du behöver ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 595 kr per timme.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 vecka
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Termostat: Pris, installation och fördelar

Med en termostat kan du enkelt reglera värmen i ditt hem. De fungerar som ett instrument som används genom olika system för att reglera temperaturen. Det kan till exempel vara ett vattenburet centralvärmesystem som exempelvis ett element eller elektroniska och kapslade termostater. En termostats pris kan beror på många olika faktorer men behöver inte vara alltför dyrt. Det bästa av allt är att du kommer spara pengar på att använda en i längden!

Tänk dig att du har varit utomhus en kall dag och det är dags att gå in. Du öppnar dörren och stiger in och där möts du av värme. Du kommer in i ett hem med en behaglig temperatur. Du kan få ett varmt och skönt hem på vintern och en svalkande inomhusmiljö under sommarens varmaste dagar. Allt detta är möjligt med hjälp av termostater. Här kan du själv bestämma temperaturen för att få ditt hem precis så som du vill ha det. Ett behagligt inomhusklimat är så viktigt för att skapa trivsel, eller hur? 

Det finns även andra fördelar med termostater i hemmet. Fördelar som att det både är miljövänligt och ekonomiskt. Med smarta lösningar i hemmet kan du alltså med hjälp av en jämn värme som justeras av termostaten både spara pengar i plånboken och ge vår planet en bättre framtid!

Så hur fungerar en termostat och hur reglerar den temperaturen? I den här guiden tar vi upp allt du behöver veta om en termostat, pris och mycket mer!

Vad kostar det att installera termostat?

Priset för att installera termostat påverkas av faktorer såsom om du vill byta, flytta eller installera termostat. Även själva termostatens pris och hur många som ska installeras påverkar slutpriset. Generellt är det ett förhållandevis enkelt jobb som går att utföra under en timme. Vi på Done har en minimidebitering på 1800 kr för ett eljobb, det gör att vi rekommenderar att du passar på att göra något annat jobb som behöver göras i hemmet när elektrikern ändå är på plats.  I priset ingår 2 timmar service, startavgift, körkostnad, administration av ROT-avdrag och grundläggande material. Skulle du behöva mer service har vi på Done ett fast timpris på 595 kr/timme (efter ROT) för eventuell extra tid utöver de första 2 timmarna. Priset för ytterligare service beror på ditt behov och framgår av din kostnadsfria offert.

En termostats pris varierar beroende på märke och variant men priset brukar ligga mellan 500-2000 kr. Våra elektriker hjälper dig gärna välja ut den bästa termostaten för dig. De kan även assistera vid köp om så önskas. För att få en exakt prisuppskattning är det bäst att kontakta en av våra elektriker och få en kostnadsfri offert. De kan enkelt och smidigt ge dig ett prisförslag genom vår Done-app eller online.

Genom att anlita en elektriker behöver du inte oroa dig för om installationen blir korrekt utförd eller inte. Vi på Done ser till att du får en certifierad behörig elektriker som kan utföra jobbet åt dig. Med Done sparar du både tid och får installationen gjord på nolltid.

Vad är en termostat och hur fungerar den?  

Ja, vad är en termostat egentligen? Enkelt förklarat kan man likna termostaten med våra egna kroppar. Kroppen reglerar så att vi alltid kan hålla en bra temperatur vilket gör att våra organ och kroppar kan fungera optimalt. Termostater fungerar på liknande sätt. Du kan till exempel välja att ställa in temperaturen på ett element och så kommer elementet reglera så att omgivningen håller den inställda temperaturen. 

Termostater kan alltså liknas olika slags instrument som reglerar temperaturen. Termostaten läser av vilken temperatur det är i rummet och justerar om den behöver avge mer värme eller stänga av så att temperaturen hålls på den inställda nivån. Det gör den genom att stänga av eller minska flödet av värme. Ett mindre flöde sänker temperaturen och ett ökat flöde höjer värmen.

Det är alltid viktigt att tänka på var man placerar sin termostat i rummet. Undvik ställen där solens strålar värmer upp platsen eller bakom stora möbelgrupper. En termostat fungerar bäst om du placerar den på en central plats då den kan läsa av temperaturen allra bäst! Tänk även på att inte täcka över termostaten då det kan påverka hur den läser av omgivningen. 

Med smarta hem kan du även justera den valda termostaten genom din smartphone. Då kan du med enkla tryck ändra och ha kontroll på temperaturen via en app. Du kan även ansluta dina andra elektriska apparater till systemet. Smart va? 

Känner du dig sugen på att installera en ny termostat? Luta dig tillbaka och låt oss på Done göra jobbet. Genom vår smarta app kan du enkelt få kostnadsfri rådgivning och en offert för att installera termostat. Få en offert idag och låt våra certifierade elektriker göra jobbet åt dig. Snabbt, smidigt och enkelt. Det kan inte bli bättre!

Fördelar med termostat - spara pengar och bidra till en bättre värld 

En termostat är inte bara ett perfekt instrument för att ge hemmet en jämn och behaglig temperatur. Termostaten ger också ekonomiska och miljövänliga fördelar.

Genom att en termostat kan hålla en jämn temperatur så blir inte uppvärmningen av rummet ojämn. Onödig värme behöver då inte produceras, vilket minskar energikostnaderna. I vissa fall kan man till och med spara mellan 10 - 30 % av sina elkostnader. Äldre radiatorer och termostater kan ge högre elräkningar, så om du har en äldre värmeanläggning eller termostat så kan det vara en bra idé att byta ut och installera till nya system. Generellt brukar man säga att en termostat behöver bytas ut efter 15-20 år beroende på modell. 

Smarta lösningar som termostater bidrar inte bara till minskade uppvärmningskostnader, utan det leder även till en positiv miljöpåverkan. Mindre energiförbrukning leder självklart till att du skyddar miljön och vår planets framtid!

Ett tips är att ställa in temperaturen likadant på alla elementen. Om du enbart sänker temperaturen på en så blir energiförbrukningen högre då de andra får kompensera och jobba hårdare för att kunna hålla den inställda temperaturen. 

Dags för installation: Lätt som en plätt, eller?

När man ska installera  termostat finns det vissa installationer man kan utföra själv om man har rätt verktyg och kunskap. Till exempel om man ska byta ut en termostat på ett element. Då behöver man först kolla om ventilen inuti har fastnat eller om den fortfarande fjädrar åt båda hållen. Om ventilen fungerar kan du byta termostat utan att tömma det på vatten, men om den är sönder så behöver man tappa ut vattnet ur värmesystemet. 

När man ska byta ut eller installera ny termostat så behöver man veta vilken typ av ventil och storlek du behöver för att kunna köpa en ny. Därefter behöver man tappa ur vattnet, ta av termostaten som ska bytas och lossa muttern. 

Gänga sedan av ventilen från röret och försök att få bort allt gammalt lin som finns kvar. Det gör att den nya kommer att kunna fästa mycket bättre. Smörj sedan in med pasta och sätt in den nya ventilen innan du skruvar fast den med muttern igen. Avsluta med att justera termostatens läge, släpp på vattnet och lufta elementet. Låter det krångligt? Lugn, vi på Done kan hjälpa dig med allt från rådgivning, material och utförande av arbete!

En mer komplex installation, eller en helt ny installation, måste alltid utföras av en certifierad elektriker. Även om du har kunskap för en installation där man får göra det själv så är det alltid bättre att ta hjälp av kunniga elinstallatörer! Då slipper du stressen över om det blir rätt eller inte och undviker onödiga problem som i slutändan kan leda till att du ändå måste ta hjälp av en elektriker. 

Du sparar både tid, svett och pengar på att låta proffsen hjälpa dig! Våra elektriker kan hjälpa dig med din installation och allt det material som behövs. Då kan du säkert veta att installationen blir korrekt utförd och elektrikern enkelt kan göra jobbet åt dig!

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!