Installera strömbrytare
Alla tjänster
/
/
Installera strömbrytare

Installera strömbrytare

fr 1 800 kr efter ROT

Behöver du en ny strömbrytare i ditt hem? Vi kan hjälpa dig att välja rätt typ med en smart placering. Boka installation nu och få rätt plats för din nya strömbrytare!

På Done ingår alltid startkostnad, körkostnad, administration av ROT-avdrag och grundläggande material. I minidebiteringen ingår 2 timmar service. Om du behöver ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 595 kr per timme.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 vecka
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Ska du installera strömbrytare - här är allt du behöver veta! 

Om du vill ge ditt hem en uppfräschning och få det att kännas mer enhetligt och stilfullt, så har du kommit rätt! Vi hjälper dig att flytta och installera strömbrytare på de bästa platserna i ditt hem. Våra kvalificerade elektriker på Done kommer att arbeta tillsammans med dig för att välja och installera strömbrytare som passar din personliga stil och dina behov. Oavsett om du vill ha en enkel och smidig strömbrytare till ditt sovrum eller en mer avancerad variant till ditt hemmakontor så har vi lösningen. 

Vad kostar det att installera strömbrytare - och går det att installera flera strömbrytare samtidigt?

Minimipriset för att installera strömbrytare börjar från 1 800 kr efter ROT. I priset ingår 2 timmars service, där vår elektriker vanligtvis kan installera minst två strömbrytare. Så ja, det går att installera fler strömbrytare under samma tillfälle. Priset för ytterligare service beror på ditt behov och framgår av din kostnadsfria offert. Vi på Done arbetar med ett fast timpris på 595 kr/timme (efter ROT) för eventuell extra tid utöver de första 2 timmarna. 

Alla våra elektriker är certifierade och följer de standarder och regler som fastställts av Elsäkerhetsverket. För att få en kostnadsfri offert och diskutera din specifika situation kan du enkelt kontakta en av våra elektriker i Done-appen eller online. Ska du genomföra ett mindre projekt räcker det med att du beskriver projektet och skickar bild i chatten för att få en fast offert.

Vanliga frågor om att installera strömbrytare

Vilken höjd på strömbrytare är bäst?

När du överväger höjden på strömbrytaren är det viktigt att ta hänsyn till hur den kommer att användas och den specifika sammanhanget där den ska placeras. En vanlig riktlinje när man ska installera strömbrytare är att de ska placeras ungefär 120 cm över golvet, vilket anses vara en bekväm höjd för de flesta vuxna. Detta är standarden i många hem och byggnader. Höjden på strömbrytaren kan även påverka utseendet på ett rum, många väljer därför att anpassa sin placering av strömbrytare till en höjd som passar in i rummets design och estetik.

Vad ska jag tänka på vid installation av strömbrytare?

Vid installation av strömbrytare finns det flera viktiga aspekter att tänka på för att säkerställa en säker och korrekt installation. Om du själv funderar på att installera strömbrytare bör du ha kunskap om elektriska installationer, samt följa de säkerhetsföreskrifterna som Elsäkerhetsverket satt upp. Här är några punkter att tänka på vid installation av strömbrytare:

  • Typ av strömbrytare: Först och främst måste du välja rätt typ av strömbrytare för ditt ändamål. Det finns olika typer, inklusive enkelströmbrytare, dubbelströmbrytare, dimmerbrytare med mera. Var noga med att välja en som passar dina behov. Har du inte redan hunnit köpa din nya strömbrytare kan du alltid rådfråga en av våra elektriker om vilken sort som passar dig och ditt hem bäst. Glöm inte att ange i din bokning om du önskar hjälp med att köpa strömbrytaren eller om du redan har den tillgänglig. 
  • Placering: Tänk på var du vill placera strömbrytaren i rummet. Detta bör vara lättåtkomligt och bekvämt från ingången till rummet. Ofta placeras strömbrytaren nära dörren för enkel användning.
  • Elektrisk belastning: Kontrollera den elektriska belastningen som kommer att anslutas till strömbrytaren. Detta hjälper dig att välja en strömbrytare med rätt kapacitet för de anslutna enheterna.
  • Säkerhet: Installera alltid strömbrytaren enligt säkerhetsstandarder och byggregler. Se till att elen är avstängd innan du påbörjar installationen och följ noga tillverkarens anvisningar.
  • Jordning: Kontrollera att strömbrytaren och de anslutna enheterna är korrekt jordade för att förhindra risk för elektriska störningar eller farliga situationer. Är du osäker på om dina uttag är jordade, eller vet du att du behöver byta till jordade uttag kan en av våra Done-elektriker hjälpa dig med det. 
  • Kompatibilitet: Om du byter ut en befintlig strömbrytare, se till att den nya är kompatibel med den befintliga elinstallationen och enheterna som ska styras.
  • Professionell hjälp: Om du är osäker på något steg i installationsprocessen eller inte har erfarenhet av att installera strömbrytare är det alltid bäst att anlita en kvalificerad elektriker för att utföra arbetet. Det garanterar en korrekt och säker installation.

Vad är skillnaden på 1-pol och 2-pol?

"1-pol" och "2-pol" är termer som vanligtvis används inom elektrisk och elektronisk teknik för att beskriva olika typer av elektriska kretsar och strömbrytare. Skillnaden mellan dem ligger i antalet ledande banor eller poler som är involverade i kretsen eller strömbrytaren. Här är en förklaring av skillnaden:

1-pol (Enpolig) strömbrytare:

En enpolig krets eller strömbrytare har endast en ledande bana för elektrisk ström. Detta innebär att det kan slå av eller på en elektrisk krets från en enda plats eller enhet. En enpolig strömbrytare bryter endast en ledare och är vanlig i enklare kretsanordningar.

2-pol (Tvåpolig) strömbrytare :

En tvåpolig krets eller strömbrytare har två separata ledande banor för elektrisk ström. Detta innebär att den kan slå av eller på två olika ledare eller kretsar samtidigt. Tvåpoliga strömbrytare är vanligtvis mer robusta och används ofta i kretsar där säkerhet och isolering är viktiga, som i apparater med metallhöljen eller i större elektriska installationer.

I praktiken används både enpoliga och tvåpoliga strömbrytare beroende på kraven och specifikationerna för den elektriska kretsen eller utrustningen. Valet mellan enpolig och tvåpolig beror på behovet av att bryta en eller flera elektriska kretsar samtidigt samt säkerhets- och isoleringskraven för den specifika applikationen. Om du känner dig osäker eller har frågor om vilken typ av strömbrytare som passar bäst för ditt projekt, tveka inte att kontakta våra elektriker för kostnadsfri rådgivning online eller i Done-appen. 

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!