Installera elektrisk handdukstork
Alla tjänster
/
/
Installera elektrisk handdukstork

Installera elektrisk handdukstork

fr 1 800 kr efter ROT

Den ultimata lyxen i ditt badrum! Med en handdukstork kan du både förhindra fuktproblem och njuta av varma handdukar efter badet. Boka en snabb och säker installation med våra certifierade elektriker!

På Done ingår alltid startkostnad, körkostnad, administration av ROT-avdrag, grundläggande material. I minidebiteringen ingår 2 timmar service. Om du behöver ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 595 kr per timme.

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 vecka
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Installera elektrisk handdukstork - allt du behöver veta 

Funderar du på att ge ditt badrum en enkel men lyxig uppgradering? Då har du kommit helt rätt! Genom att installera elektrisk handdukstork får du inte bara varma och torra handdukar så fort du stiger ut ur duschen eller badet. Du får även bättre luftkvalitet i ditt badrum, eftersom handdukstorken reducerar fukt. Det går alltså att ersätta ett traditionellt element genom att installera handdukstork. Oavsett storlek på rummet finns det en handdukstork för dig. Låt oss utforska alla fördelar och möjligheter med att installera elektrisk handdukstork i ditt badrum. 

Vad kostar det att installera handdukstork?

På Done börjar minimipriset för att installera handdukstork på 1800 kr efter ROT, där det ingår 2 timmars service av en av våra elektriker. Priset för ytterligare service beror på ditt behov och framgår av din kostnadsfria offert. Vi arbetar med ett fast timpris på 595 kr/timme (efter ROT) för eventuell extra tid utöver de första 2 timmarna. Notera att handdukstorken inte ingår i priset. Våra elektriker hjälper dig däremot gärna att hitta den bästa handdukstorken för ditt hem, och de kan också bistå dig vid köp om du så önskar. 

Vanliga frågor om att installera elektrisk handdukstork

Kan man ersätta element med en elektrisk handdukstork?

Ja, det är möjligt att ersätta ett vanligt element med en elektrisk handdukstork. En handdukstork kan vara lika effektiv som ett traditionellt element, men fördelen med en elektrisk handdukstork är att det är mer funktionalitet och mycket snyggare. En elektrisk handdukstork är en typ av radiator eller värmare som är speciellt utformad för att värma handdukar, samtidigt som det tar bort kyla och fukt från badrummet. Elektriska handdukstorkar kommer i alla möjliga storlekar, färger och former, så det finns en för alla badrum. Behöver du hjälp med att välja vilken typ eller form av elektrisk handdukstork som passar bäst hemma hos dig kan du kontakta en av Dones elektriker i appen eller online för kostnadsfri rådgivning.

Var ska jag placera min elektriska handdukstork?

När du väljer var du ska placera din elektriska handdukstork är det viktigt att tänka på både praktiska och säkerhetsmässiga aspekter. Elsäkerhetsverket har ett regelverk för vad man ska tänka på vid elektriska installationer i badrum. Vanligtvis vill man ha sin elektriska handdukstorknära till hands efter duschen eller badet, så att den är lättillgänglig när du behöver torka dig. Om din elektriska handdukstork är fast installerad på väggen och är alltid ansluten till elen, så kan vissa delar av den vara nära duschen eller badkaret, vilket även kallas zon 1. Strömbrytaren måste dock vara längre bort från duschen, i zon 2 eller 3. Om du använder en stickpropp som du pluggar in i ett uttag måste hela handdukstorken vara placerad längre bort från duschen i zon 2 för att vara säker. 

För din egen säkerhet och för att undvika eventuella olyckor är det viktigt att komma ihåg att handdukstorken inte är avsedd att användas som ett handtag eller stöd. Dess huvudsyfte är att hänga handdukar. För att minimera risken för att barn ska skada sig är det bäst att placera den lägsta delen av handdukstorken minst 60 cm ovanför golvet.

När du bestämmer var du ska placera handdukstorken är det också klokt att överväga att placera strömbrytaren på ett ställe som inte kan komma i kontakt med vatten, särskilt om den är i badrummet. Dessutom är det bra att ha minst 10 cm utrymme runt handdukstorken på sidorna och ovanför den för ventilation och så att den är enkel att nå och använda. Detta hjälper till att säkerställa en trygg och praktisk användning av din handdukstork. Har du inget eluttag tillgängligt kan våra elektriker hjälpa dig med installation av eluttag i ditt badrum

Känner du dig osäker på placeringen av din elektriska handdukstork kan du alltid kontakta en av våra elektriker i Done-appen eller online för kostnadsfri konsultation och rådgivning.

Hur fungerar en elektrisk handdukstork?

Inuti en elektrisk handdukstork finns ett värmeelement som består av ett nätverk av elektriska resistansvärmare. När du aktiverar handdukstorken, börjar dessa värmare att producera värme. För att förbättra värmeöverföringen har handdukstorken även fläktar som hjälper till att cirkulera luften inne i enheten. När luften passerar i elementen, värms det upp. Du placerar sedan helt enkelt dina handdukar på handdukstorken och den uppvärmda luften cirkulerar runt handdukarna och avdunstar fukten. Det kommer torka dem snabbare än om de hängdes upp i ett vanligt rum. Samtidigt som handdukarna torkas avger handdukstorken värme till badrummet. Detta hjälper till att hålla badrummet varmt och torrt. Många handdukstorkar är dessutom utrustade med termostater som låter dig reglera temperaturen. På så sätt kan du anpassa värmen precis efter dina preferenser och behov. Dessutom finns det ofta en timer inbyggd i handdukstorken som bidrar till att spara energi, vilket är bra för både miljön och för din plånbok. 

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!