Installera badrumsfläkt
Alla tjänster
/
/
Installera badrumsfläkt

Installera badrumsfläkt

Installera badrumsfläkt i ditt badrum och få ett mer behagligt inomhusklimat. När vi använder duschen eller badkaret i badrummet så skapas fuktig luft och imma, genom att montera fläkten i ett våtutrymme som badrummet hjälper den till att skapa en bättre ventilation och leder ut fuktig luft ur huset. Boka installation med en av våra kvalitetssäkrade elektriker för ett bättre inomhusklimat idag!

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 vecka
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Installera badrumsfläkt: Ett måste för ett bra inomhusklimat 

Tänk dig att du tagit en lång varm dusch. Den fuktiga luften och vattenångan avdunstar och sätter sig på väggar, tak och golv. Genom en ventilationsfläkt i badrummet kan fukten enkelt sugas ut och ersättas med frisk luft utifrån och badrummet blir då inte fuktigt längre. Bra luft i ditt hem är helt klart ett måste och därför är det viktigt att ventilationen fungerar på bästa sätt!

Vi spenderar generellt sett ungefär 90 % av vår tid inomhus. Därför är bra luft otroligt viktigt! Bra ventilation leder till ett mer hälsosamt inomhusklimat, och det kan bland annat minska på vardagliga problem som huvudvärk och trötthet. En dålig luft inomhus kan leda till minskad koncentration och fler luft relaterade infektioner. Du ser, det finns inget annat än fördelar med att installera badrumsfläktar och få en bra ventilation i hemmet!

Det brukar normalt finnas två typer av personer. De som vill och behöver förbättra sin ventilation och de som ska renovera och bygga ett nytt badrum. Kanske går du i tankarna om att renovera hela badrummet? Kolla då in alla våra tips och idéer för en smidigare badrumsrenovering!

Så, hur kan man installera en badrumsfläkt och vad är viktigt att tänka på? Behöver du anlita en behörig elektriker eller kan du utföra installationen själv? Vilka är fördelarna med att installera en fläkt till badrummet? Det och mycket mer tar vi dig igenom i vår guide för att kunna ge dig bästa möjliga service! Vi på Done finns här för dig för att göra processen med allt från rådgivning till installation av fläkt så smidig som möjligt!

Fördelar med att installera en badrumsfläkt

Den absolut viktigaste fördelen med att installera badrumsfläkt i badrummet är att det minskar risken för fukt- och mögelskador. Sådana skador kan leda till omfattande renoveringar av hemmet, men också hälsorisker såsom allergier eller andningsbesvär. 

Om man installerar en badrumsfläkt eller andra ventilationsfläktar till våtutrymmen kan man i slutändan spara pengar. Det gör man genom att slippa renovera på grund av mögelskador som lätt kan undvikas. Som en bonus får du även ett behagligt inomhusklimat, en bättre ventilation i huset och ett friskare liv!

De tre viktigaste fördelarna med en badrumsfläkt

  • Minskar risken för fukt- och mögelskador
  • Behagligare inomhusklimat
  • Bättre ventilation i huset leder till ett friskare liv

I de flesta nyare hus brukar ventilationen vara modern och fungera bra. Däremot kan den vara sämre i äldre hus. Då kan det vara ett bra alternativ att uppgradera med viktiga badrumsfläktar. Det mest effektiva sättet att få ut fukten och få in bra luft är att installera ventilationsfläktar i hemmets alla våtutrymmen. Med våtutrymme menas rum med dusch och badkar, toalett och tvättstuga. 

Om man renoverar äldre hus så är det viktigt att dessutom uppgradera ventilations fläktarna så att de fungera tillsammans med det som är nybyggt. Så glöm inte bort ventilationen vid din renovering av huset!

Att tänka på vid installation av badrumsfläkt

När man ska installera badrumsfläkt så kan fläkten sättas både i taket eller på en vägg. Nuförtiden är design och inredning viktigt även vid installationer. Därför kan du välja på många olika sorters fläktar till ditt badrum och få det precis så som du vill ha det. Det finns fläktar som är väldigt tystgående och som har en låg energiförbrukning. Fundera över vad du behöver och vill ha. Kanske vill du ha en svart fläkt som passar in till den övriga inredningen eller är kanske en vit, mer diskret fläkt rätt val för dig? 

Vanligtvis brukar man säga att det finns tre olika system av badrumsfläktar. Den första är en vanlig fläkt som har en av och på knapp för att starta och stoppa. Till exempel kan det vara en knapp bredvid lampknappen. Det finns även timerstyrda fläktar där du själv kan ställa in när fläkten ska vara på eller avstängd. Det sista och vanligaste alternativet är en automatstyrd fläkt som styrs automatiskt av fukten i rummet. Det innebär att den sätter igång när rummet har nått en viss fuktnivå och stängs av när nivån har nått ett normalvärde.  

Vi på Done hjälper dig att hitta den fläkt som passar just dig och ditt hem. Vi kan ge rådgivning för hur du på bästa sätt kan få ut fukten ur huset och säkerställa att du har en bra ventilation, luft och inomhusklimat!

Får jag installera eller byta en badrumsfläkt själv?

När du har köpt den fläkt som du vill ha så är nästa steg att montera ihop den. Om du redan har en fläkt som bara ska bytas ut är det relativt lätt att montera in den nya då allting redan är förberett. Om du däremot ska sätta in en ny fläkt i badrummet eller byta plats så krävs det lite mer förarbete. Till exempel så måste man förbereda ventilationsrörets storlek och borra genom väggen. 

All montering får du som privatperson utföra men för att din badrumsfläkt ska kunna fungera måste den anslutas till husets elnät av en behörig elektriker. Du kan alltså välja att montera ihop din nya fläkt själv, men själva installationen av badrumsfläkten ska utföras av en certifierad elektriker. Att installera badrumsfläkt i badrum kräver ytterligare försiktighetsåtgärder då det är ett våtutrymme. El och vatten är ingen bra kombination och kan vara direkt livsfarligt om det inte hanteras på rätt sätt. 

Med det sagt, varför inte luta dig tillbaka och låta våra certifierade elektriker som vet vad som gäller hjälpa dig? Vi på Done kan hjälpa dig med allt du behöver. Från rådgivning, till montering och färdig installation! 

Installera en badrumsfläkt? Done.

Med oss kan du på ett smidigt och effektivt sätt få hjälp med precis det du behöver.
Vi hjälper dig att installera badrumsfläkt i ditt badrum. Genom vår innovativa app kan du med ett enkelt klick välja din stad och sedan boka in ett gratis videosamtal med en av våra kunniga elektriker. Lättare än så kan det inte bli! 

Vi hjälper dig med allt kring din installation och ger dig den rådgivning som du behöver. Boka ett videosamtal och få en gratis offert redan idag! Med oss blir jobbet Done!