Installera elektriskt bastuaggregat
Alla tjänster
/
/
Installera elektriskt bastuaggregat

Installera elektriskt bastuaggregat

fr 4 025 kr efter ROT

Ett elektriskt bastuaggregat är den perfekta lösningen för att ge dig en avkopplande bastuupplevelse utan vedeldning. Våra elektriker kan hjälpa dig att med att installera bastuaggregat på ett säkert och effektivt sätt.

På Done ingår alltid startkostnad, körkostnad, administration av ROT-avdrag och grundläggande material. Hos Done kan du få en professionell installation av ett elektriskt bastuaggregat från 4025 kr efter ROT.  

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 vecka
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Installera elektriskt bastuaggregat – För en varm och mysig vardag 

Drömmer du om att skapa din alldeles egna bastuupplevelse i hemmet? Det är inte bara en härlig trend som spridit sig från våra bastuvänliga grannar i öst, utan också en fantastisk möjlighet att njuta av avslappning och värme i ditt eget hem. 

Din dröm om att ha en egen bastu är närmare än du tror, och vi på Done är här för att förverkliga den. Med vårt team av erfarna elektriker som har stenkoll på hur man ska installera elektriska bastuaggregat, kan du slappna av och luta dig tillbaka. Häng med så går vi igenom allt du behöver tänka på när du ska installera elektriskt bastuaggregat!  

Vad kostar det att installera elektriskt bastuaggregat?

Hos Done kan du få en professionell installation av elektriskt bastuaggregat från 4025 kr efter ROT. Extra kostnader kan tillkomma beroende flera faktorer, såsom typ av bastuaggregat och eventuella nödvändiga elektriska arbeten. För en exakt kostnadsbedömning och för att diskutera just ditt bastuprojekt rekommenderar vi att du kontaktar en av våra kunniga elektriker i Done-appen. De kan enkelt och smidigt ge dig ett prisförslag genom vår Done-app eller online. På så sätt kan du få en tydlig uppfattning om kostnaden och komma igång med att installera ditt elektriska bastuaggregat så fort som möjligt.

Vanliga frågor om installation av elektriska bastuaggregat

Var ska mitt bastuaggregat vara placerat?

När du ska installera elektriskt bastuaggregat är placeringen avgörande för bastuns funktionalitet och säkerhet. Så var ska bastuaggregatet placeras egentligen? I bastuvärlden finns det en gyllene regel: bastuaggregatet och bastudörren bör finnas på samma vägg. Det på grund av hur värmen och luften cirkulerar. När dörren öppnas för lite frisk luft bör värmen fördelas jämnt. Genom att ha bastuaggregatet och dörren på samma sida främjar du en naturlig luftcirkulation som gör din bastu till en riktig fristad. 

Aggregatet bör också placeras så att det är åtkomligt och enkelt att använda, men också i enlighet med säkerhetsstandarder. Vanligtvis placeras bastuaggregatet nära golvnivå, antingen på golvet eller monterat på en speciell piedestal. Det är viktigt att aggregatet placeras så att det inte är för nära bastuväggar eller tak och att det finns tillräckligt med ventilation för att förhindra överhettning och skapa en säker bastumiljö för dig.

Installera elektriskt bastuaggregat – Hur går det till?

Att installera elektriskt bastuaggregat bör utföras av en behörig elektriker eller en professionell som har erfarenhet av bastuinstallationer. Här är en generell översikt över hur installationen kan gå till:

  1. Planering och förberedelse: Innan installationen påbörjas måste du först bestämma var i bastun du vill placera aggregatet. Det är viktigt att välja en plats som är säker och i enlighet med tillverkarens rekommendationer. Du måste också se till att det finns tillräcklig ventilation i bastun för att undvika överhettning.
  1. Kabeldragning: Ett bastuaggregat kräver en speciell elanslutning med en hög grad av skydd mot fukt och värme. En elektriker kommer att dra de nödvändiga kablarna från huvudströmförsörjningen till bastun samt installera strömbrytare och säkringar.
  1. Montering av bastuaggregat: När elanslutningen är klar kommer bastuaggregatet att monteras enligt tillverkarens anvisningar. Detta innebär vanligtvis att aggregatet placeras på en värmetålig yta och säkras ordentligt.
  1. Installation av kontroller: Kontrollpanelen eller termostaten för bastuaggregatet kommer att installeras på en lämplig plats inom räckhåll. Detta gör det möjligt för dig  att justera temperaturen och andra inställningar.
  1. Test och säkerhet: Efter installationen kommer elektrikern att genomföra tester för att säkerställa att bastuaggregatet fungerar korrekt och att alla säkerhetsfunktioner är aktiverade. Det är viktigt att försäkra sig om att bastun är säker att använda.
  1. Utbildning och rådgivning: Installatören kan ge dig råd om hur du använder bastuaggregatet säkert och effektivt samt hur du underhåller det för att förlänga dess livslängd.

Det är väldigt viktigt att följa Elsäkerhetsverkets säkerhetsföreskrifterna och anvisningarna som medföljer bastuaggregatet noggrant. Om du är osäker på hur installationen ska utföras, bör du alltid anlita en professionell elektriker för att undvika risker. På Done är alla elektriker auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar enligt branschstandard. Få en kostnadsfri offert i Done-appen eller online idag!

Vilken effekt på bastuaggregat?

När du står inför valet av ett bastuaggregat är det viktigt att noggrant överväga bastuns storlek och dess material. En användbar riktlinje är att räkna med att du behöver omkring 1 kW värmeeffekt per kubikmeter i bastun. Detta effektbehov kan dock öka om din bastu har glasytor eller om den har ytor som har förmågan att lagra värme. Det är viktigt att anpassa aggregatets effekt till bastuns specifika egenskaper för att säkerställa att du får en behaglig och effektiv bastuupplevelse.

För att säkerställa den rätta värmen i din bastu är det avgörande att du väljer ett aggregat som är rätt dimensionerat för bastun. Om du använder ett för stort aggregat, finns risken att din bastu överhettas, vilket inte bara kan leda till obehag utan även potentiella driftsstörningar. Det är därför viktigt att hitta en balans och dimensionera ditt bastuaggregat korrekt för att uppnå den optimala bastuupplevelsen.

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!