Installera badrumsskåp med belysning
Alla tjänster
/
/
Installera badrumsskåp med belysning

Installera badrumsskåp med belysning

Uppgradera badrummet med ett badrumsskåp med belysning! Få ett bättre upplyst badrum samtidigt som du får mer förvaringsutrymme. Våra certifierade elektriker hjälper dig att installera badrumsskåp med belysning på ett enkelt och smidigt sätt. 

Hos Done ingår alltid startkostnad, körkostnad, administration av ROT-avdrag och grundläggande material. Boka nu och ge ditt badrum en uppgradering!

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1 månad
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Senare än 1 månad
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Installera badrumsskåp belysning – allt du behöver veta

Ge ditt badrum ett lyft genom att montera badrumsskåp med belysning - en enkel uppgradering som gör stor skillnad. Denna typ av installation kombinerar praktisk funktion med estetik och ger dig riktigt bra förvaringsmöjligheter kombinerat med ett väl upplyst badrum. 

Vi guidar dig genom fördelarna med att installera badrumsskåp med belysning och hur det kan göra ditt badrum till ett mer funktionellt rum med bättre utseende. Våra behöriga elektriker är redo att hjälpa dig att skapa det badrum du alltid har drömt om. Boka nu för en kostnadsfri konsultation och få gratis offert från en av Dones certifierade elinstallatörer.

Vad kostar det att installera ett badrumsskåp med belysning?

Kostnaden för installation av ett badrumsskåp med belysning kan variera beroende på flera faktorer, såsom skåpets storlek, typen av belysning i skåpet och hur omfattande installationen är. Priset kan också påverkas av om du behöver extra tjänster såsom bortforsling av ditt gamla badrumsskåp eller om det behövs särskilda anpassningar i badrummet. Hos oss får du offert på arbetet efter att du skickat in din projektbeskrivning. Det beror på hur omfattande monteringen är och om det krävs en eller två elektriker vid installationen. 

Vanliga frågor om att installera spegelskåp med belysning

Får jag installera badrumsskåp med belysning själv?

Man ska man aldrig ge sig på en komplicerad elinstallation på egen hand.Att installera ett badrumsskåp med belysning kräver alltid att du tar hjälp av en certifierad elektriker. Det går att hänga upp själva badrumsskåpet på egen hand, men att installera belysningen i skåpet kräver alltid att du anlitar en kvalificerad elinstallatör. 

Hur högt sätter man ett badrumsskåp?

Standardhöjden för ett badrumsskåp varierar, men det är vanligt att placera badrumsskåpet med belysning så att den centrala delen av skåpet är i ögonhöjd. Detta kan anpassas baserat på din längd och ergonomiska behov.

Hur brett ska mitt spegelskåp vara?

För bäst resultat bör bredden på ditt spegelskåp vara i proportion till din badrumsvägg och anpassas med övriga element som tvättställ och armaturer. Standardbredder varierar, men det är viktigt att överväga både förvaringsbehov och det tillgängliga utrymmet i badrummet.

Kan man installera spegelskåp belysning själv?

Att installera belysning på ett spegelskåp eller badrumsskåp är en uppgift som kräver specifik expertis av en certifierad elektriker, särskilt när det gäller elarbeten i våtutrymmen som badrum. Av säkerhetsskäl och för att följa gällande regelverk ska du alltid anlita en certifierad elektriker för denna typ av installation. Detta säkerställer inte bara att arbetet utförs korrekt och säkert utan också att det överensstämmer med lokala byggnormer och elstandarder.

Hur många personer krävs det för att installera badrumsskåp med belysning?

Installationen av ett badrumsskåp med belysning är ofta en uppgift som kan hanteras av en enda kvalificerad elektriker, speciellt när det gäller standardstorlekar och standardmodeller. Boka installation med Done! Våra kvalificerade elektriker kommer att bedöma ditt projekt och se till att rätt antal skickliga elmontörer finns på plats för att se till att installationen blir korrekt utförd. Det är viktigt att ha rätt kompetens och tillräckligt med arbetskraft för att installationen ska bli säker och professionellt utförd. Följande faktorer spelar in när man ska installera badrumsskåp med belysning:

  • Skåpets storlek och vikt: För större och tyngre skåp kan det vara nödvändigt med två personer för att se till att installationen blir korrekt. Detta gäller särskilt under moment som kräver att skåpet hålls på plats medan det fästs vid väggen.
  • Elektriska installationer: Om skåpet inkluderar integrerad belysning, kommer en certifierad elektriker att krävas för att hantera de elektriska anslutningarna. I de flesta fall kan elektrikern hantera både monteringen av skåpet och installationen av belysningen.
  • Komplexitet i installationen: Beroende på installationens komplexitet och de specifika kraven i ditt badrum kan det vara nödvändigt att ha mer än en person involverad vid installation av spegelskåp med belysning. Detta kan inkludera situationer där omfattande elektriska modifieringar krävs eller om skåpet ska monteras på en svåråtkomlig plats.

Att tänka på vid val av badrumsskåp med belysning 

När du väljer ett spegelskåp med belysning bör du överväga flera aspekter:

  • Stil och design: Skåpet bör komplettera badrummets övergripande utseende.
  • Förvaringsmöjligheter: Välj ett skåp som erbjuder tillräckligt med utrymme för dina behov.
  • Belysningstyp: LED-lampor är ett populärt val. De har lång livslängd och är energieffektiva.
  • Installationskrav: Se till att de tekniska specifikationerna för skåpet och att badrummets konfiguration matchar. 

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!