Installera infälld belysning i altan
Alla tjänster
/
/
Installera infälld belysning i altan

Installera infälld belysning i altan

Fr 1800 kr efter ROT

Skapa en inbjudande altan med infälld belysning. Decklights är ett populärt alternativ och ger en mysig atmosfär. Våra proffsiga elektriker installerar dem smidigt för en välupplyst altan. Boka nu för den perfekta altanbelysningen!

På Done ingår alltid startkostnad, körkostnad, administration av ROT-avdrag och grundläggande material. I minidebiteringen ingår 2.5 timmars service. Om du behöver ytterligare hjälp arbetar Done med ett fast timpris på 595 kr per timme. 

Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.

Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 vecka
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
Tillgänglighet:
Done har tillgängliga montörer
Hjälp inom:
Inom 1-2 veckor
4.6
hos Trustpilot
Done omdome 5 stjarnor
99%
rekommenderar
99% rekommenderar Done
4.7
i App Store
Done omdome 5 stjarnor

Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker

Betyg: 4.7 av 5

Baserat på över 100 recensioner av användare i Appstore.
Done logga

Betyg: 4.7 av 5

Över 200 omdömen till våra hantverkare på slutförda projekt.

Installera infälld belysning i altan med Done – För en väl upplyst uteplats

För många är altanen en plats där vi skapar minnen, umgås med nära och kära, och njuter av värmen i stunderna som räknas mest. Men vad händer när solen går ner och kvällen omfamnar oss? Vi tror att det är så magin verkligen kan börja! Genom att installera infälld belysning i altan, eller decklights som det även kallas, får du en mysigt upplyst utomhusmiljö där du kan njuta av sena kvällar med vänner och familj.  

Våra elektriker på Done hjälper dig med allt från rådgivning till installation av infälld belysning till din altan. Följ med när vi går igenom allt du behöver veta om att installera infälld belysning i altan! 

Vad kostar infälld belysning? 

På Done börjar priset för att installera infälld belysning i altan på 1800 kr, där det ingår 2 timmars service. Priset för ytterligare service beror på ditt behov och framgår av din kostnadsfria offert. Vi arbetar med ett fastpris på 595 kr/timme (efter ROT) för eventuell extra tid utöver de första 2 timmarna. För att få en exakt prisuppskattning för att installera infälld belysning på din altan är det bäst att kontakta en av våra elektriker och få en kostnadsfri offert. De kan enkelt och smidigt ge dig en konsultation samt ett prisförslag genom vår Done-app eller online. På så sätt kan du få en tydlig uppfattning om kostnaden och komma igång med din installation av decklights så snabbt som möjligt.

Vanliga frågor om altanbelysning 

Varför ska jag installera altanbelysning?

Att skapa en väl genomtänkt belysning för din altan kan förvandla den till en trivsam och stämningsfull plats under sommarens sena kvällar och samtidigt öka säkerheten under de mörkare kvällarna vintertid. 

Det finns många spännande alternativ att överväga när du planerar din altanbelysning. Vill du skapa en rumslig känsla på och runt altanen? Eller kanske vill du lyfta fram något speciellt, som dina utemöbler eller badtunnan? Genom att experimentera med olika typer av belysning och placering kan du skapa en altan som är både praktisk och estetiskt tilltalande. Ladda ner Done-appen för en kostnadsfri rådgivning av en av våra elektriker om vilken belysning som passar din altan bäst!

Vilken lampa till altanbelysning?

Enligt riktlinjerna från Elsäkerhetsverket ska du leta efter en IP-symbol följt av två siffror när du väljer lampor för utomhusbruk. Om din lampa inte har en IP-symbol bör den inte användas utomhus. För infälld utomhusbelysning rekommenderas åtminstone en IP-klassificering på IP44 för att säkerställa att de är lämpliga för användning utomhus och tål väder och vind. 

När det gäller altan belysning är LED-belysning det bästa alternativet.  LED-lampor erbjuder flera fördelar när det kommer till utomhusmiljöer:

  • Energieffektivitet: LED-lampor är kända för sin låga energiförbrukning. De använder betydligt mindre energi än traditionella glödlampor, vilket kan resultera i lägre elräkningar när du använder utomhusbelysning regelbundet.
  • Lång livslängd: LED-lampor har en mycket längre livslängd jämfört med glödlampor och andra traditionella ljuskällor. Detta innebär att du sällan behöver byta ut dem och minskar underhållskostnaderna. 
  • Hållbarhet: LED-lampor är robusta och tåliga, vilket gör dem idealiska för utomhusbruk. De är motståndskraftiga mot vibrationer och påverkas inte av extrema temperaturförändringar.
  • Variation i färger och stilar: LED-lampor finns i en mängd olika färger och stilar, vilket gör det enkelt att anpassa utomhusbelysningen efter din smak och behov. Du kan skapa olika atmosfärer med LED-belysning, från stämningsfullt varmt ljus till färgglada alternativ för speciella tillfällen.
  • Miljövänligt: LED-lampor innehåller inte skadliga ämnen som kvicksilver och är ett miljövänligare alternativ.

Får man byta altanbelysning själv?

Nej, det är viktigt att notera att fasta utomhusbelysningar normalt måste installeras av ett registrerat elinstallationsföretag för att säkerställa att de följer säkerhetsstandarder och lokala föreskrifter. Om du är osäker på vilka åtgärder du kan utföra själv, är det alltid klokt att rådfråga ett elinstallationsföretag för att få rätt vägledning och säkerställa att all elektrisk utomhusutrustning är installerad och används på ett tryggt och korrekt sätt. Säkerheten bör alltid vara högsta prioritet när det handlar om elektriska installationer. För att säkerställa en korrekt installation, kontakta en av våra elektriker i Done-appen eller online och få en kostnadsfri offert. 

Få hjälp av en elektriker med Done - Boka enkelt online eller i appen

Vi på Done strävar efter att göra din upplevelse så enkel och trygg som möjligt. All kommunikation sker i appen, från rådgivning till offert. Done gör hela processen snabb, smidig och framförallt säker, både för dig som kund och för våra elektriker. Oavsett om det handlar om rådgivning eller installation, så finns vi här för dig. 

Vårt mål är att samla Sveriges främsta elektriker på ett och samma ställe. Vi går noggrant igenom och kvalitetskontrollerar alla elektriker som finns i Done-appen för att säkerställa att du får den bästa möjliga service. Alla våra elektriker är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och arbetar efter det regelverk som finns.

Så bokar du elinstallation via Done

  1. Bokningsförfrågan: Ladda ner Done via Appstore/Google Play & boka ett videosamtal. Vi matchar dig med en kvalitetskontrollerad elinstallatör registrerad hos Elsäkerhetsverket.
  2. Videosamtal, chatt & offert: Inom 24h (men oftast snabbare!) bekräftar vi tid för kontakt med din elmontör. Vid mindre jobb finns vår chattfunktion och vid mer omfattande arbeten finns videosamtal tillgängligt. Efter kontakt får du din offert smidigt via appen. 
  3. Projektstart: Godkänn offerten i appen och planera in projektstart med montören i chatten. Smidigare blir det inte att boka elektriker!

Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service  som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!