/
El
/

Vad kostar det att fräsa in el?

50 000 kr efter ROT
i en lägenhet på 55 kvm.

Ovan är ett prisexmpel för en lägenhet på 55 kvm. Priset kan variera beroende av faktorer som väggmaterial och egna förberedelser. Boka ett videosamtal för offert på att fräsa in el hemma hos dig.

Be om offert

Vad säger kunder om Done?

Recension från kund som använt Provvs via Done
Omdöme från kund som använt HRB Installation via Done
Kund recenscerar Provvs som anlitats via Done
Recension av Nero VVS & Rör
Positiv recension av Golvföretaget Stockholm
Positivt omdöme av Rosvall AiB
Omdöme av Proka Bygg efter avslutat projekt
Nöjd kund till HRB Installation
Projekt utfört av Rör & VVS Gruppen i Danderyd
Kund till Rosvall AiB lämnar omdöme
Erik recenserar Golvföretaget Stockholm
Anna, kund till Primär El-Service, lämnar omdöme
Elin om Rör & VVS Gruppen i Danderyd
Golvföretaget Stockholm får recension av tidigare kund
En recension av Rör & VVS Gruppen i Danderyd
Provvs får positivt omdöme från tidigare kund
Johan recenserar Proka Bygg
Omdöme från Adam om Kungsjö Bygg
Sarah lämnar omdöme av Rör & VVS Gruppen i Danderyd
Tidigare kund till DCG Consult Group lämnar omdöme
JKAB får positiv recension från kunden Leslie
Jesper rekommenderar HRB Installation
Kund ger Golvföretaget Stockholm toppbetyg
Proka Bygg får fem stjärnor av kund.
DCG Consult Group får ett gott omdömde
Provvs får positivt recension från kund
Kund är positvt inställd till Provvs
Positivt omdöme till Golvföretaget Stockholm
Golvföretaget Stockholm rekommenderas av tidigare kund
Rör & VVS Gruppen i Danderyd får gott omdöme från tidigare kund.
Provvs får ett gott omdöme från tidigare kund
Kund ger HRB Installation positivt omdömde
Nero VVS & Rör rekommenderas av tidigare kund
Proka Bygg ges fem stjärnor av tidigare kund
Nöjd kund rekommenderar Golvföretaget Stockholm
Nöjd kund lämnar positivt omdöme av HRB Installation
Rör & VVS Gruppen i Danderyd rekommenderas av kund
Rosvall AiB får positivt rekommendation av tidigare kund
Provvs får fem stjärnor av kunden Kim
Kund ger Rör & VVS Gruppen i Danderyd toppbetyg

Vad kostar det att fräsa in el?

Priset för att fräsa in el beror av faktorer som storleken på din bostad, vilket material din vägg är byggd utav samt hur mycket förarbete du gör på egen hand. För att ge dig ett hum om kostnaden för att fräsa in el, har vi tagit fram ett prisexempel. Att fräsa in el i en lägenhet på 55 kvadratmeter kostar ca. 50 000 kr efter rotavdrag.

Kostnad fräsa in el - det beror priset på

Att fräsa in el i väggen är ett stort projekt, men som är otroligt värdefullt. De flesta kan nog hålla med om att sladdar kan bli en börda, samtidigt som det förstör utseendet i bostaden. Fräser du däremot in elen slipper du alla störande och fula sladdar och lyfter fram den snygga inredningen istället. Ett resultat som är tillfredsställande för ögat men också praktiskt eftersom det underlättar städningen.

Att fräsa in el är en investering, vilket inte är särskilt konstigt med tanke på att det krävs mycket noggrannhet, planering, dyra verktyg, tålamod och erfarenhet för att fräsa in el på ett snyggt och korrekt sätt.

Det krävs noggrann planering när du ska fräsa in el

Det krävs som sagt noggrann planering innan arbetet sätts i gång. Du måste veta exakt vart alla elprylar ska stå någonstans. Det är också viktigt med exakta mätningar och noga utförda ritningar på väggen.

Många brukar anlita en hantverkare för att hjälpa till med planeringen och ritningen för att undvika fel som kan göra det svårt senare.

Du behöver dyra verktyg för att fräsa in el

En annan anledning till att det är kostsamt med att fräsa in el i väggen är att du behöver dyra verktyg för att utföra arbetet snyggt och smidigt. Du behöver bland annat en spårfräs, vilket är både dyrt att köpa och dyr att hyra.

För att fräsa in el i betongvägg behöver du dessutom en än dyrare spårfräs, till skillnad ifrån om du vill fräsa in el i en trävägg. Därför väljer många att i stället hyra in proffshjälp istället. Det för att undvika fel under projektets gång som gör projektet mer kostsamt i slutändan.

Att fräsa in el är ett omständigt arbete

En annan vanlig orsak till att många väljer att hyra professionell hjälp är att arbetet är omständligt att utföra. Det blir väldigt dammigt, speciellt när du fräser i betongvägg då betong dammar otroligt mycket. För att inte tala om när du också vill fräsa in el i taket. Dammet åker nämligen rakt ner över personen som utför arbetet.

Den som ska utföra arbetet behöver alltså en stor dos tålamod och erfarenhet samt dessutom ha rätt utrustning till hands. Många känner sig därför tryggare med att anlita ett proffs som har koll på läget!

Be om offert

Timpris för elektriker

Alla prisexempel är ink. moms & ROT.

Genomsnittspris

500kr/timmen

Dones timpris elektriker

550kr/timmen

Högt timpris elektriker

600kr/timmen

Lågt timpris elektriker

450kr/timmen

Done tipsar!

Renoveringsinspiration, guider & tips!

Fördelarna med att anlita proffs för infräsning av el

Att anlita professionell hjälp för att fräsa in elkablar är en investering, men en värd sådan enligt många. De flesta elektriker i Stockholm har stor erfarenhet av att fräsa in el i både trävägg och betongvägg, vilket för dig som kund är en stor trygghet.

Att anlita ett proffs är ofta en värd investering

Att anlita proffshjälp är något dyrare än om du framgångsrikt genomför arbetet på egen hand. Har du själv ingen erfarenhet av infräsning av el sedan tidigare, är fördelarna med att anlita en elektriker för att fräsa in el dock många trots att priset blir något högre. När du anlitar ett proffs för att fräsa in el i vägg och tak kan du känna dig helt säker på att det blir bra. Dessutom går det mycket snabbare än om du skulle försöka dig på att göra det själv. Du slipper dessutom att köpa in utrustning som du kanske inte behöver fler gånger. Att anlita ett proffs, sparar dig på så vis sparar du både tid och energi.

Be om offert

Vanliga frågor om att fräsa in el

Har du aldrig själv eller med hjälp av ett proffs fräst in el i väggar och tak tidigare, har du säkert många frågor kring planering, förberedelser och utförande. Vi svarar nedan på de topp tre vanligaste frågorna om att fräsa in el.

Vad kostar det att fräsa in el?

Att fräsa in el kan variera mycket i pris beroende av storleken på det rum eller den bostad där elen ska fräsas in, om du ska fräsa in el i både väggar och tak, vilket material din vägg är uppbyggd utav samt hur mycket och vilka förberedelser du gör innan elektrikern kommer. I en lägenhet på ca. 55 kvadrat ligger priset på ungefär 50 000 kr efter rot.

Hur lång tid tar det att fräsa in el?

Hur lång tid infräsning av elkablar tar beror på storleken på det rum eller den bostad där elen ska fräsas in, samt vilket material dina väggar är uppbyggda utav.

Vad innebär spårfräsning?

Spårfräsning innebär att du med hjälp av en maskin som heter just spårfräs gör en ränna, eller fräser ett spår, i väggen där du sedan placerar elkabeln.

Fler frågor? Kolla in vår fullständiga FAQ!