Alla tjänster
/
/

Måla taket i färg - en himmelsk färgklick hemma hos inredaren Ida Lauga

Ida Lauga är inredaren och stylisten som efter förra årets flytt till radhuset i Farsta renoverat en liten bit i taget. En “konstant renovering” som hon visserligen beskriver det själv, men att bo in sig i huset och gå varsamt fram har helt klart sina fördelar. Vissa saker har de gjort själva medan vissa saker behöver lite extra kärlek av kunniga hantverkare. Därför blev vi så glada när Done fick möjligheten att hjälpa till att sätta pricken över i:t på Idas fina kök genom att måla taket blått. Just att måla tak kan va lite knepigt på egen hand men med lite proffshjälp går det smidigt att lösa.

Kolla hit! Visste du att Done nu har specialiserat sig inom VVS och EL? Ladda ner Done-appen om du behöver hjälp från skickliga elektriker och VVS-montörer. Inget vvs- eller eljobb är för stort för våra installatörer, vi säkerställer alltid bästa service - spana in vår app och se själv! 

Ida Lauga i sitt kök
Foto: Ida Lauga

I samband med att vi målade hemma hos Ida så tog vi oss ett snack för att lära känna henne lite bättre, luska i inredningstrender och inte minst den ökade efterfrågan på att måla annat än bara väggar i färg. 

För dem som inte känner dig sen innan, berätta vem du är

Jag är inredare och stylist och jobbar främst med reklam. Jag driver även ett företag som heter placard tillsammans med en min snickarkompis, där vi gör olika typer av platsbyggd förvaring. Jag, min man och våra barn flyttade till vårt första lilla hus i Farsta i somras, och har renoverat konstant sedan dess.

Ida Laugas kök under renovering
Vid inflytt öppnade Ida upp mellan kök och hall för att skapa mer rymd på entréplan

Måla taket i färg blir allt mer efterfrågat - varför tror du det? Några färger som är extra poppis?

Ja men det är så kul ju! Ett toppen-sätt att injicera färg men på ett lite annorlunda sätt. Det blir liksom som en liten present när man tittar upp! Jag tänker att det är toppen av välja en färg som inte är för mörk, men som samtidigt inte är för feg som en grå eller beige. En pigg pastell funkar jättefint!

Vad ser du för stora trender närmsta året när det kommer till renovering och inredning?

Jag tror att vi färgmässigt är redo att experimentera lite mer. Jag är så sugen på att måla dörrar, snickerier, trappan och fler tak i olika oväntade färger! Sen tror jag att trend inom renovering fortsätter vara antitrenden att inte tänka så mycket på trender, utan att ta vara på och ta hand om det vi har. När vi investerar i något nytt så är vi måna om att välja saker som har ett långt liv. Hoppas det i alla fall!

Målare från Solutionerz

Vad blir nästa hemmaprojekt att ta tag i hemma hos er?

Vi har så många. Man börjar väl sakta inse det, att det är det som är grejen med att bo i hus,  projekten kommer aldrig ta slut. Den stora renoveringen i vår blir att bygga ett till rum på vinden. Sätta in takfönster och bygga trappa! Och uteplatsen såklart!

Ni har gjort en del själva i hemmet också, hur brukar ni tänka för vad ni tar in hantverkare till och vad ni gör själva?

Vi gör verkligen det allra mesta själva, men det går inte alltid. Tiden, orken och kunskapen räcker inte alltid till, då är det tryggt att det finns andra som kan. 

Vad tyckte du om att anlita hantverkare från Done?

Det har varit så otroligt enkelt bara. Så skönt att veta att allt är kvalitetssäkrat och att man kan få tag på i stort sett vilken hantverkare som helst! Snabbt också! Vilket är väldigt bra för såna som jag helt utan tålamod!

Före och efter målning - tänk vad lite takfärg kan göra för att lyfta ett redan fint kök

Behöver du hjälp med installationer inom el eller vvs? Done har nu specialiserat sig inom just el och vvs! Blir du nyfiken? Ladda ner Done-appen och hitta certifierade rörmokare och elektriker i hela Sverige!

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play