Alla tjänster
/
VVS / Rörmokare
/

5 sätt att ge ditt badrum en nyrenoverad känsla

Går du och stör dig på din gamla toalettstol? Eller känns handfatet omodernt och tråkigt? Efter ett par år i samma lägenhet är det lätt att tröttna på sitt badrum, oavsett om renovering gjordes vid inflytt eller inte. 

Att ge badrummet ett lyft behöver inte innebära att du river ut hela alltet för en renovering, små medel kan räcka lång väg. I det här inlägget kikar vi närmare på vad du kan göra för att få ett lyft i ditt badrum, utan att du behöver lägga varken en förmögenhet eller all din energi - häng med!

rormokare vvs badrum stockholm
Foto: superfront.com

Byta tvättställ eller montera kommod

Visste du att du enkelt kan byta ut tvättstället i ditt badrum? Eller varför inte montera en kommod? Låt oss börja med att kika på vad skillnaden mellan de två är.

En kommod är ett skåp med lådor och tvättställ, medan ett tvättställ är vad själva handfatet kallas på hantverksspråk. Ja, proffsen har mängder av egna uttryck, kran kallas till exempel för blandare av rörmokarna. Att byta ut tvättstället innebär alltså att du byter ut själva porslinsskålen, medan byte av kommod istället innebär att du byter ut skåpet under handfatet. 

Att byta tvättställ eller montera en kommod kan räcka för att ge ditt badrum ett rejält lyft. Har du ingen kommod sedan tidigare kan en idé vara att montera en sådan, det bidrar dessutom med mycket förvaring - perfekt om du har ett mindre badrum där du kanske inte har tillräckligt med plats att gömma undan dina skönhetsprodukter och andra badrumsartiklar.

Om du undrar vad det skulle kosta att byta ut ditt tvättställ eller montera en kommod så kan du boka videosamtal med en av våra rörmokare/vvs-installatörer via Done-appen.

Ladda ner Done här


handfat blandare kran massing rormokare stockholm
Foto: bygghemma.se

Har du en kommod sedan tidigare som du tycker om kan det räcka med att byta ut knopparna på lådorna. Att byta material och mönster kan göra stor skillnad!

Byta blandare

Som tidigare nämnt kallas kran för blandare i hantverksbranschen, och även den går att byta ut. Kanske har du en rostfri blandare idag? Byt mot en i mattsvart, mässing eller varför inte en i koppar? På så sätt kan du matcha din kran med andra detaljer i badrummet, som din spegel, en pall eller knopparna på kommoden.

Har du en blandare som är trasig och kan det räcka med att du anlitar en rörmokare för att laga din läckande blandare. Beroende på felet i blandaren, är det i vissa fall mer ekonomiskt försvarbart att byta ut din blandare istället för att laga den. Det är därför bäst att ta hjälp av en rörmokare som kan vägleda dig till rätt beslut.

I Done-appen kan du enkelt boka en rörmokare till fastpris. För 1895 kr efter ROT kan du boka ett VVS-proffs som kommer hem till dig och byter ut din blandare. Allt du behöver göra är att ladda ner vår app, logga in med ditt telefonnummer och boka!   

Vill du ha hjälp med inköp av blandare eller råd kring vilken blandare som passar just din kommod så kan ditt VVS-proffs på Done hjälpa dig med både råd och inköp av själva blandaren. Bara att fråga i chatten i appen efter att du har bokat in ditt jobb så hjälper de dig gärna!

rormokare i stockholm vvs badrum toalettstol
Foto: decoration2.com

Olika toalettstolar

En gammal toalettstol gör ingen glad. Att skaffa sig en ny wc-stol är inte bara en investering, utan kan även ge en känsla av bättre hygien i badrummet (ja, vi har alla stött på de där missfärgningarna i porslinstolen…). Även byte av toalettstol går smidigt att boka till fastpris i Done-appen, pris efter ROT för detta är 2095 kr. Vill du ha hjälp med inköp av toalettstol kan Dones VVS-proffs hjälpa dig med detta. 

Badrum toalettstol
Boka rörmokare

Gröna växter

Något som både ger liv och bidrar till ett härligare klimat i ditt badrum är gröna växter. Badrumsväxter kräver väldigt lite skötsel, väljer du rätt trivs de nämligen mycket bra i utrymmen med hög luftfuktighet. Häng upp amplar, använd vaser med snittblommor eller ställ in krukor med större växter. Tips på växter som trivs bra i badrum är monstera, palmliknande växter och olika grässorter. 

tvattmaskin installation vvs rormokare
Foto: alvhem.com

Tvättmaskin

Tillhör du dem som alltid har en full tvättkorg? Du är inte ensam. Har du ett större badrum kan en egen tvättmaskin vara till stor fördel. Läs mer om installation av tvättmaskin här.

Har du en tvättmaskin i ditt badrum sedan tidigare kan tiden vara kommen för en uppdatering. Nuförtiden är tvättmaskiner energisnåla vilket kan hjälpa dig dra ner på såväl din miljöpåverkan som dina elräkningar. Dessutom finns det de som har WIFI inbyggt. Med en sådan tvättmaskin kan du starta en tvätt när du till exempel sitter på jobbet, för att sedan mötas av en färdig maskin redo att hängas upp när du kommer hem. Snacka om att underlätta vardagslivet! Vill du byta ut din tvättmaskin kan du boka en rörmokare till hjälp via Done-appen, pris efter ROT 1695 kr . 

Vill du få råd från proffs kring hur du kan göra om i just ditt badrum och få offert på kostnad för arbete vet du vart du ska klicka dig vidare till!

Ladda ner Done här

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play