Alla tjänster
/
Elektriker
/

Julbelysning utomhus - Få till den perfekta belysningen i vinter

Julen närmar sig och det är dags att förvandla ditt hem inför vintern. Varför inte installera julbelysning utomhus och installera eluttag utomhus precis där du vill ha dem? Det är ett enkelt medel som kan ge stor effekt på ditt hus, din trädgård eller varför inte din altan eller balkongs utseende. Här delar vi med oss av våra bästa tips på julbelysning, installationstips för eluttag utomhus och hur du kan spara energi denna vinter. Kika vidare för att lära dig mer!

Vill du läsa mer om julbelysning inomhus? Klicka här om du vill läsa om julstjärnor eller här om du vill få inspiration till adventsljusstakar!

Foto: skonahem.com

Julbelysning för inomhus- eller utomhusbruk?

Vad för typ av julbelysning är du ute efter? Med inomhusbelysning skapar du en mysig stämning i ditt hem till julen men utomhusbelysning är faktiskt snyggt att ha även efter jul för att värma upp i vintermörkret. Det finns flera praktiska aspekter att ha i åtanke när du ska köpa julbelysning för utomhusbruk. För det första, välj ljus som är tillverkade för utomhusbruk och kan stå emot väder och vind. LED-lampor är ett bra val eftersom de är energieffektiva och hållbara. Se till att din belysning är säkert installerad, särskilt om du bor i ett område med hårt vinterklimat. För att skapa en mysig och inbjudande atmosfär, överväg att placera ljus längs gångvägar, på balkonger, och i trädgården. Blanda olika ljusstyrkor och färger för att skapa en varm och välkomnande känsla.

Inspiration till vinterns julbelysning utomhus

Låt din utomhusbelysning bli en kreativ spegling av din personliga stil denna vinter. Våga vara kreativ och ta ut svängarna och lys upp ditt hem med härlig julbelysning utomhus. Visa upp din unika stil med välplacerade ljusslingor längs hustaket, gnistrande ljusträd eller varför inte en upplyst stig som leder till din dörr? Mixa och matcha vita och färgade LED-lampor för att skapa djup och dimension i din utomhusdekoration. Använd ljus för att framhäva arkitekturen och landskapet - låt varje hörn av din utomhusplats bidra till en magisk julstämning.

Foto: wernamodesign.se

Dekorera din entre med julbelysning

Förvandla din entre till en varm och välkomnande dörr denna jul. Något att tänka på är att välja ljuskällor som tål ett kallare klimat för att säkerställa att de håller hela vinterhalvåret. Skapa en girlang av ljus och fäst och dörren och lägg sedan till en upplyst dörrkrans eller små LED-lampor längs gångvägen för en extra inbjudande känsla. Använd ljusslingor runt övriga dörrar och fönster för att skapa en mysig atmosfär och komplettera med markbelysning för att framhäva vägen till din entré.

Foto: inredningsvis.se

Julbelysning i träd och buskar

En effektiv och vacker detalj som sprider julstämning är utomhusbelysning i träd och buskar. Låt din trädgård blir en del av dina juldekorationer i år! Använd LED-ljusslingor för att följa buskarnas och trädens naturliga form. Det skapar en effekt som liknar stjärnklara nätter! Välj slingor med varmt eller färgat ljus för att skapa olika stämningar. Genom att integrera träd och buskar i din ljusdesign kan du skapa en förtrollad trädgård som känns riktigt välkomnande och inbjudande.

Foto: realhomes.com

Belysning på trappräcke

Trappräcken ger en utmärkt möjlighet att introducera julbelysning på ett subtilt och elegant sätt. Ljusslingor som viras runt räcken ger en stilren och säker belysning. Detta ger inte bara ett vackert utseende till din trapp utan också praktisk belysning som gör din entré säkrare under vinterns mörka kvällar.

Slingor längs tak eller fasad

Att placera ljusslingor längs taket eller fasaden ger en dramatisk och stämningsfull effekt. Detta framhäver ditt hus arkitektoniska detaljer och skapar en festlig känsla. Välj vädertåliga och energieffektiva ljusslingor för att säkerställa hållbarhet och säkerhet.

Ljusslingor och julbelysning till balkong

Din balkong eller terrass är en perfekt plats för att skapa en julig atmosfär. Lägg till varmt lysande LED-lampor som draperar räcket eller häng en unik ljuskrona ovanför ditt utomhusbord för att skapa en mysig samlingsplats. Tänk på hur ljusen bäst kan användas för att skapa en inbjudande känsla.

Välj dekorationsträd som utebelysning till jul

För en riktigt magisk julstämning kan du överväga att använda dekorationsträd som utebelysning. Dessa träd finns i massor av olika modeller. Allt från små glittrande buskar till stora granar och de kan skapa en betagande effekt längs din uppfart eller som ett centrum i din trädgård. LED-lampor sparar energi och skapar en hållbar tradition.

Foto: rusta.com

Förvandla din flaggstång till en julgran med belysning

Gillar du att sticka ut lite? Att använda flaggstången som en del av din julbelysning kan skapa en storslagen och imponerande effekt. Genom att drapera ljusslingor från toppen av flaggstången ner till marken, kan du förvandla den till en lysande julgran. Detta skapar inte bara en unik juldekoration utan blir också ett blickfång i ditt grannskap.

Spara energi för julbelysning utomhus

Vem vill inte spara energi under julen? Självklart är det viktigt att tänka smart kring din julbelysning. Det är inte bara bra för din plånbok utan även för planeten. Här är fem smarta tips för att göra din julbelysning mer miljövänlig:

  1. Välj LED-lampor för utomhusbruk: LED-lampor är mycket mer energieffektiva än traditionella glödlampor och är perfekta för utomhusbruk. De är hållbara, tål kalla temperaturer och finns i en mängd olika stilar och färger.
  2. Använd timers och ljussensorer: Använd dig av timers eller ljussensorer för att automatiskt stänga av dina ljus vid en förinställd tidpunkt. Exempelvis efter midnatt eller när ingen är vaken för att se dem. Detta förhindrar onödig energiförbrukning under natten.
  3. Minska antalet ljus: Överväg en mer minimalistisk design på din julbelysning. Att använda färre antal ljuskällor kan skapa en lika effektfull visuell upplevelse samtidigt som energiförbrukningen minskar.
  4. Solenergidrivna juldekorationer: Solenergidrivna ljus och dekorationer är ett utmärkt alternativ för utomhusbruk. De laddas upp under dagen och lyser upp på natten utan att använda någon elektricitet från nätet.
  5. Rätt placering: Placera dina ljus där de gör mest nytta och syns bäst, istället för att sprida ut dem överallt. Detta kan också bidra till att minska mängden ljus som behövs.
Foto: soulfollowsdesign.de

LED-belysning utomhus – framtidens julbelysning

LED-belysning har revolutionerat sättet vi dekorerar våra hem utomhus under julen. Dessa energieffektiva ljuskällor erbjuder en rad fördelar som gör dem idealiska för utomhusbruk under vintermånaderna. För det första är LED-lampor kända för sin långa livslängd, vilket innebär att de kan lysa genom många julsäsonger utan behov av ersättning. Dessutom är LED-lampor extremt energieffektiva, vilket minskar elräkningarna och bidrar till en mer hållbar jul.

LED-lampor finns i en mängd olika färger och stilar, från varmt vita till flerfärgade ljusslingor, vilket ger dig friheten att skapa den exakta stämningen du önskar. De är också robusta och tål hårda väderförhållanden, vilket är viktigt i vårt nordiska klimat. Med LED-belysning utomhus kan du skapa en glittrande vinterundervärld utan att kompromissa med varken säkerhet eller stil.

LED-tekniken gör det också möjligt att skapa mer komplexa ljusinstallationer, som programmerbara ljusshower eller inbyggda timerfunktioner, vilket ytterligare höjer nivån på din juldekoration.

Foto: housebeautiful.com

Eluttag utomhus – ett måste för julbelysning

När du planerar din julbelysning utomhus är tillgången på eluttag viktigt att tänka på. Att installera eluttag utomhus ger en säker och bekväm strömkälla för alla dina juldekorationer, från ljusslingor till LED-figurer. Att ha lättillgängliga uttag utomhus innebär att du kan placera belysningen där den bäst framhäver ditt hem och trädgård utan att oroa dig för förlängningssladdar eller begränsad räckvidd.

Dessutom öppnar utomhuseluttag dörren för en kreativ användning av belysning. Du kan skapa en härlig julstämning genom att strategiskt placera ljus längs stigar, runt terrassen eller i träd och buskar. Med rätt planering kan eluttag utomhus göra din julbelysning både praktisk och magisk, och bidra till en härlig julstämning som lyser upp de mörka vinterkvällarna.

Ett väl genomtänkt system av utomhuseluttag hjälper dig att undvika överbelastning av inomhusuttag och säkerställer att din julbelysning är både säker och imponerande. Det är en investering som inte bara lyser upp denna jul, utan också kommande högtider.

När är det dags att sätta upp julbelysningen?

Timing är allt när det gäller att dekorera ditt hem med julbelysning. Traditionellt sätter många upp sin julbelysning i slutet av november eller i början av december, men trenden lutar mot att starta tidigare för att förlänga säsongens festligheter. Använd tiden före jul till att planera din belysning, testa olika konfigurationer och säkerställ att allt fungerar. Och om du behöver hjälp med installationen, kom ihåg att Done har erfarna elektriker som kan se till att din julbelysning sätts upp säkert och snyggt.

Vet du inte exakt vad du ska ge bort i julklapp?

Ibland kan den perfekta julklappen vara något som lyser upp mottagarens vardag, bokstavligen. Varför inte ge bort en vacker ljusslinga eller en elegant utebelysning? Det är inte bara en gåva som ger sken i mörkret utan även en som fortsätter att ge glädje långt efter att högtiden är över. En LED-ljusslinga som sträcker sig över mottagarens uteplats eller trädgård kan vara en tankeväckande och uppskattad present.

Foto: granngarden.se

Smart belysning med plejd för julens utomhusbelysning

Att installera smart julbelysning har blivit en alltmer populär lösning för att skapa stämningsfulla och effektiva utomhusmiljöer under julen. Med produkter som Plejd, kan du enkelt styra och anpassa din julbelysning utomhus för att skapa en magisk atmosfär.

  1. Programmerbara ljusscenarier: Med Plejd kan du skapa anpassade ljusscenarier som automatiskt ändras i takt med kvällen, vilket skapar dynamiska ljuseffekter som framhäver ditt hem och trädgård.
  2. Fjärrstyrning och automatisering: Använd din smartphone eller surfplatta för att styra belysningen, vilket ger dig möjlighet att slå på och av ljusen när som helst, även när du inte är hemma.
  3. Energibesparingar: Smarta LED-lampor som kan integreras med Plejd är inte bara energieffektiva, utan du kan också schemalägga dem för att endast lysa under de timmar då det är mest effektfullt.
  4. Säkerhetsfördelar: Med smart belysning kan du simulera närvaro även när du inte är hemma, vilket bidrar till ökad säkerhet under högtiderna.

Smart belysning som Plejd förvandlar din julbelysning utomhus till en anpassningsbar och effektfull upplevelse, vilket ger dig full kontroll över hur ditt hem framstår under julen.

Installera julbelysning med Done

Att installera julbelysning utomhus kan vara en utmaning. Låt oss på Done fixa jobbet åt dig! Vare sig om du vill ha hjälp med installation av utomhusbelysning, installera smart belysning eller installera eluttag utomhus så ser vi till att allt går säkert och korrekt till. Anlita en av våra certifierade elektriker för att få bästa möjliga service och expertis. Njut av en säkrare, energisparande och mysigare jul! 

Vanliga frågor

Liknande inlägg
Starta ett projekt.
Kom igång direkt i appen
Hämta i App StoreLadda ned på Google Play